5 порад для алергетиків, як пережити весну

- 28.04.2011 12:09
5 порад для алергетиків, як пережити весну

Алергікам слід уникати денних прогулянок у вітряну жарку погоду.

З початком цвітіння дерев і кущів медики радять алергікам частіше умиватися, відмовитися від робіт на присадибних ділянках і піти виключно ночами.

Точна кількість людей, які страждають від алергії, неможливо порахувати. За одними даними, це кожен п'ятий, за іншими - кожен десятий людина на планеті. Але весняна алергія - один з найбільш підступних її видів, тому що може активізуватися у людей в будь-якому віці. Щоб її розпізнати особливих навичок не потрібно. Практично не проходить свербіння в носі, чхання, що супроводжується прозорими слизовими виділеннями, а також сльозоточивість і почервоніння очей - основні ознаки полінозу (сезонної алергії). Весняна алергія виникає як варіант алергічної реакції на пилок. Розібратися з тим, як полегшити життя хворим на поліноз, "Коментарям" допомогла директор медичного центру "Алерголог", кандидат медичних наук Марина Борисюк.

Які дерева і трави алергікам обходити стороною.

Найбільш небезпечними" весняними представниками флори для хворих на поліноз вважаються дуб, ліщина, вільха, береза, ліщина, клен, в'яз, ясен, каштан, подорожник і кульбаба. Крім того, часто виникає алергічна реакція на квітковий пилок ялівцю і кедра. Тому алергікам найкраще піти в місцях, де ростуть кизил, груші, сливи, яблуні, ялиці і секвої. Цвітіння цих дерев не викликає алергії.

Продукти, які варто виключити з раціону людям, схильним до весняної алергії.

На жаль, алергіки страждають не тільки при контакті з алергенами, що знаходяться в повітрі. Не менш шкідливо для організму і вживання їжі, що містить пыльцовые алергени. Це можуть бути мед, варення, чаї та відвари трав, а також кондитерські вироби та харчові добавки. Тому необхідно постійно контролювати свої бажання і уважно вивчати склад продуктів, щоб не погіршити свій стан.

Кілька способів полегшити алергію.

Ідеальний варіант вирішення проблеми полінозу - зміна кліматичної зони. Але дозволити собі виїхати в інше місце на час цвітіння трав і дерев можуть лише одиниці. Проте зменшити прояви алергічних реакцій не так вже й складно. Потрібно всього лише дотримуватися простих, але досить ефективних рекомендацій:

- В період активного цвітіння рослин обмежити або виключити прогулянки та виїзди на природу, садові роботи.

- Обмежити перебування на свіжому повітрі в ранкові години і під час обіду. Справа в тому, що саме в цей час в повітрі міститься максимальна кількість пилку. До того ж, якщо на вулиці сухо, жарко і вітряно, її концентрація збільшується в кілька разів. У такі моменти алергікам рекомендується уникати появи на відкритому повітрі.

- Вікна та двері в приміщенні найкраще тримати закритими. Провітрювати квартиру потрібно в нічний час, а вікна і двері завішувати мокрими простирадлами або марлею, складеної у кілька шарів.

- Прийшовши з вулиці потрібно або холодною водою, а при можливості - прийняти душ, щоб якомога швидше змити алергічну пил.

- Вода на алергіка надає майже магічне дію. Вона полегшує дихання і виводить алергічні речовини, тому необхідно пити воду у великих кількостях. Краще всього, якщо пляшка з водою завжди буде під рукою. При гострих приступів алергії рекомендується як можна частіше обполіскувати обличчя холодною водою.

Як уникнути ускладнень. Найголовніше правило - вчасно звернутися до лікаря. Алергія, як і інші захворювання, при неповноцінному лікуванні може мати ускладнення або прогресувати. Візит до алерголога треба спланувати ще восени, не чекаючи сезонного загострення. Тоді лікар проведе повноцінне обстеження і складе індивідуальний курс специфічної імунотерапії. У разі несвоєчасного звернення до лікаря поліноз може призвести до розвитку бронхіальної астми, хронічних ринітів, гаймориту. До того ж, якщо протягом декількох сезонних загострень хворий не отримує належної лікування, з кожним роком спектр алергенів значно розширюється.

Чим можна лікуватися. В даний час медикаментозне лікування сезонної алергії достатньо розвинений. Воно може бути двох типів: симптоматичне і власне лікування алергії. Симптоматичне лікування спрямоване на поліпшення фізичного стану хворого. Лікар призначає його в період загострення алергічної реакції.
Зазвичай це курс, який складається із засобів для прийому всередину (антигістамінних препаратів), а якщо розвивається контактна кропив'янка (почервоніння, печіння шкіри обличчя від сльозоточивості або постійного чхання), то додаються назальні спреї, краплі й зовнішні мазі (гелі). Важливо запам'ятати, що збільшувати дозу препаратів, прописаних лікарем, не можна: протиалергічна терапія здатна знижувати активність імунної системи. Недарма статистика свідчить, що люди, які страждають від алергічних симптомів, більш схильні до простудних захворювань.

Що ж стосується безпосередньо лікування алергії, то курс специфічної імунотерапії ("щеплення від алергії") потрібно починати ще восени. Обстеження і призначення курсу лікування проводиться строго індивідуально, адже для початку потрібно визначити конкретний алерген, а після вибрати один з двох варіантів терапії - ін'єкційний метод або таблетки сублінгвальні (під язик). Тому без гарного фахівця в цьому випадку не обійтися.


Ключові слова: алергіки, як позбавитися алергії, весняна алергія, поради для алергіків

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини