Номінації нагородження талановитих і обдарованих дітей - фестиваль Ярмарка талантів (Болгарія)

- 25.04.2011 09:26
Номінації нагородження талановитих і обдарованих дітей - фестиваль Ярмарка талантів (Болгарія)

Міжнародний багатожанровий дитячо-юнацький фестиваль "Ярмарка талантів" / кк «золоті піски»/ «сердика» (с 14 по 18 червня)

Болгарія літо 2011 

Проведення міжнародних дитячо-юнацьких фестивалів - це виявлення нових талантів, міжнародний обмін досвідом та ідеями, пізнання нового творчого шляху, зміцнення дружніх зв'язків дітей і молоді з різних країн світу.

Партнер фестивалю:

Туристична Компанія Аполон Тревел (Україна)

Під патронажем:

Мерія м. Варна;

Генерального Консульства Росії у м. Варна;

Генерального Консульства України в м. Варна.

I. Мета фестивалю:

  Знайомство з кращими творчими колективами, виявлення талановитих і обдарованих дітей, створення для дітей та молоді можливості творчого спілкування шляхом показу кращих зразків мистецьких традицій національного мистецтва, обмін досвідом роботи художніх керівників колективів;ознайомлення з культурою та мистецтвом різних країн світу.


II. Терміни і місце проведення фестивалю

  Фестиваль проводиться з 14 по 18 червня вкл. 2011

  Місце проведення: КК «Золоті піски», ММЦ «Сердика», амфітеатр КК «Золоті піски».

  Термін подачі заявок на Фестиваль - до 10.05.2011 г.
 

III. Умови по розміщенню:

  Розміщення учасників Фестивалю "ЯРМАРОК ТАЛАНТІВ" в ММЦ «Сердика-3*» з харчуванням - All inclusive, в Студіо - 5-6 місцевий. При виборі фестивальними групами розміщення таких готелів як «Перл-3 *», «САНРАЙЗ 3 *», «ЕКСЕЛСІОР 3 *», «Шипка 3 *», "ТІНТЯВА", "перуникой" - діти розселяються в даних готелях в Студіо - 5-6 осіб на ВВ (сніданки), з користуванням All inclusive-а і всієї інфраструктури - в ММЦ "Сердіка". Вартість проживання в готелях даних формується до бази вартості ММЦ "Сердіка" + 2 євро доплата на дитину на добу. Підтвердження в готелі Перла, Санрайз, Екселсіор надаються в міру заповнення номерів.


  При розселення учасників фестивалю "Ярмарок Талантів" у "Сердика-Кідс"-Бор, транспорт до місця проведення фестивалю і назад надається безкоштовно. Розселення туристів на день приїзду здійснюється після 14:00, звільнення номерів в день від'їзду - до 12:00. Увага: Учасник Фестивалю не оплачують одноразову таксу - АКВА-ПАРК, всі інші умови по розміщенню Фестивальних груп, згідно з прайс-листа


III. Умови участі у фестивалі:

  До участі у фестивалі запрошуються дитячо-юнацькі колективи та солісти різних видів мистецтва, таких як: хореографічні колективи народного, бального та сучасного танців; фольклорні групи, хорові колективи, вокальні ансамблі та солісти, виконавці естрадних пісень, інструменталісти, дитячі театри моди і студії модельного мистецтва. У фестивалі беруть участь діти і підлітки у віці від 6 до 19 років, з країн СНД, Болгарії, Румунії, Польщі.


  Творчі колективи або індивідуальні виконавці представляються два номери по кожному стилю номінації тривалістю не більше 5 хв.


  До конкурсній програми допускаються максимум 2 індивідуальні виконавця по кожній номінації та віковій групі, підготовлені одним педагогом


   Такса участі у Фестивалі – оплачується одноразово в розмірі:


   15 євро з особи для індивідуальних виконавців і колективів, чисельністю до 6 осіб

  9 євро  на людину для колективів від 7 і більше чоловік.
 

  Такса участі включає в себе - технічне оснащення Фестивалю (озвучення, освітлення, забезпечення попередньої підготовки фестивалю, умови та проведення зустрічей творчих колективів, транспорт до амфітеатру Золотих пісків).


  Дети смогут не только принять участие в Фестивале, но и отдохнуть на КК „Золотые пески“, который является жемчужиной Болгарского побережья, обменяться творческим опытом, подружиться с детьми из других стран.


  Запрошуємо всіх на „ЯРМАРКУ ТАЛАНТОВ“


IV. Вікові категорії учасників:


• з 6 до 11 років - молодша;

• з 11 до 15 років - середня група;

• з 15 до 18 років - старшая группа


V. Номінації:


Вокальний жанр (народна пісня - соло, дуети, ансамблі, естрадна пісня - соло, дуети, ансамблі

Хореографія (народні танці, сучасна хореографія - мажоретний танець, естрадний танець, характерні танці, джаз-балет, вільна пластика, спортивні танці - степ, спортивний рок-Н-рол і ін)

Інструменталісти (скрипка, фортепіано, народні інструменти) та естрадно-духові оркестри.

Нестандартні форми дитячої творчості (театр моди, ілюзіоністи, циркова акробатика);

Образотворче мистецтво - пленер 3 дні: живопис (олія, акварель, гуаш, пастель, змішана техніка); графіка (малюнок, гравюра, літографія, плакат)


Увага: Всі інструменти та матеріали забезпечуються самими учасниками фестивалю.


VI. Критериії оцінок

  Підбір і складність репертуару, техніка виконання, постановка номера, костюми, акторська майстерність, видовищність і виконавська майстерність, оригінальність, музикальність і художнє трактування твору, відповідність репертуару виконавським можливостям та вікової категорії виконавця, загальне художнє враження


VII. Склад жюрі:

  Склад журі Фестивалю формується із заслужених працівників культури, відомих композиторів, музикантів, художніх керівників фестивалів і конкурсів, що проводяться в Болгарії і країнах-учасницях фестивалю, представників засобів масової інформації.


  Члени журі оцінюють виступи учасників за 10-бальною системою закритим голосуванням. Кращі виявляються за загальною сумою балів.


VIII. Нагородження:

   Підсумки фестивалю та нагородження проводяться за номінаціями "Вокал", "інструментал", "Хореографія", "Нестандартні форми дитячої творчості" (дитячі театри моди і студії модельного мистецтва) і "Образотворче мистецтво", роздільно з урахуванням вікових категорій дітей.


   У кожній номінації передбачено присудження першої, другої та третьої премії.


  Володарі другої і третьої премії нагороджуються дипломами та пам'ятними подарунками. Володарі першої премії отримують подарунки у вигляді - DVD або фотоапарату.


   Кожен учасник отримує грамоту "Учасник фестивалю".


   Журі фестивалю визначає учасника на присудження Гран-прі фестивалю за вищевказаними номінаціями. Переможець Гран-Прі отримує подарунок - відеокамеру.


  Допускається дублювання призових місць/два перших місця, других і т.д./за результатами конкурсу.


  Жюри і організатор фестивалю вручають дипломи за: "Кращий музичний педагог", "Кращий хореограф", "Кращий художник-постановник", "Кращий художник-педагог".


  Журі, організатори та спонсори також вручають свої нагороди.


Увага: Організатор Фестивалю в якості призу видасть кожному учаснику Фестивалю (індивідуальному чи колективу) друковане видання Фестивалю, з переліком всіх учасників та переможців у Фестивалі.


Загальні ПОЛОЖЕННЯ по фестивалю


1. Технічні вимоги:

  Запис фонограми повинна бути на носії - CD або міні-диску з ідеальною якістю звуку.


  Кожна звукозапис повинна бути на окремому носії, із зазначенням назви ансамблю або прізвищем виконавця, назвою твору, композитора, і точним часом тривалості звучання. Фонограма повинна бути встановлена ​​на початок запису. Не допускається виступ вокалістів під фонограму


2. Вимоги до учасників Фестивалю:

  Учасники конкурсу "Вокал (естрадний, народний, академічний)" виступають тільки з інструментальним записом або "живим" супроводом. Не допускається виступ під фонограму.


  Одне з виконань повинно бути обов'язково рідною мовою.


   Допускається тільки одне виконання іноземною мовою.


   Увага: Для учасників номінації "Народний вокал" одна з пісень обов'язково виконується без музичного супроводу.


   Учасники номінації "Образотворче мистецтво" малюють на пленері до 3-х робіт з максимальним розміром до 50х70 см без обмеження робочих матеріалів для малювання.


  Тема оголошується при відкритті пленера.


  Малюнки супроводжуються табличкою із зазначенням П. І. Б., вік дитини, місто, держава, П. І. Б керівника.


  Всі роботи учасників передаються організаторам фестивалю.


  Малюнки, які отримали нагороди, залишаються у фонді фестивалю.


Увага: Кожен учасник малює власними матеріалами.

 

  Черговість виступів учасників у конкурсній програмі визначається Організатором Фестивалю за 3 дні до початку фестивалю. Зміни не допускаються.

 
  Жюрі визначає нагороджених учасників для участі в Гала-концерті.
 

3. Конкурсні вимоги:

  Для участі в конкурсі необхідно надати організаторам наступні документи:


- заявка учасника за зарзком;

- коротка характеристика учасника, програма і тривалість виступу

- дві кольорові фотографії в електронному вигляді на адресу: skorpion.vojazh@gmail.com


4. Загальні вимоги:

  Підготовку та проведення фестивалю здійснює Організатор Фестивалю.


  Для отримання запрошення на візу, необхідно подати списки учасників/факсом, або електронною поштою/,встановленого зразка: Ф. І. англійською та російською мовою,/як зазначено в закордонному паспорті/; число, місяць і рік народження, № закордонного паспорта, термін дії паспорта.


Увага: паспорт повинен бути дійсний мін. ще 6 міс. після закінчення поїздки!


  Колектив зобов'язаний мати відповідну кількість супроводжуючих/15 дітей + 1 рук./,на яких оформляється нотаріально завірений дозвіл батьків на виїзд дитини за кордон і які несуть повну відповідальність за збереження життя і здоров'я дітей.


  Оргкомітет має право використовувати і поширювати/без виплати гонорару учасникам та гостям конкурсу/аудіо-і відеозаписи, друкованої та іншого роду продукції, що здійснюються під час проведення заходів конкурсу і за його підсумками.


  Учасники фестивалю мають право на рекламу свого спонсора. Для цього учасники в електронному вигляді надсилають логотип спонсора/якщо є/, назва фірми, П. І. Б. директора.


  Для публікації статті про колектив/соліста/на сайті організаторів фестивалю і для підготовки інформаційних матеріалів необхідно надати інформаційний лист, який повинен включати творчу біографію, цікаві факти з життя колективу / соліста /, дві кольорові фотографії/ передаються в електронному вигляді.


  Оргкомітет затверджує склад журі по кожній номінації, який формується з провідних фахівців культури і мистецтва країн, що беруть участь у Фестивалі. Невиконання умов цього Положення тягне за собою виключення участі у фестивалі.


  Питання, не зазначені в цьому Положенні, має право вирішувати оргкомітет.

   Всі заявки приймаються до 10.05.2011 р. При отриманні підтвердження заявки на участь, проводиться авансова оплата в розмірі 30% від вартості. Крайній термін оплати - 15.05.2011

5. Програма фестивалю
 
День/дата
Основні заходи
Перший день
14.06.11

9:00-16:00 Прибуття в ММЦ «Сердика», реєстрація, розміщення учасників і гостей фестивалю, інформація про черговість виступів учасників, репетиціі.

21:00 Відкриття фестивалю - урочиста хода з КК «Золоті піски» до місця відкриття. Представленіе
Другий день
15.06.11
 09:00- 16:00 - Репетиції, вільний час.
12:00 - Відкриття пленеру.
19.00- 22.00 Конкурс за номінаціями та віковими категоріями, концерт за графіком
Третій день
16.06.11
 9.00-15.00 - Репетиції, вільний час.
19.00- 22.00 Конкурс за номінаціями та віковими категоріями, концерт за графіком. Ввечері Дискотека чи захід за планом
Четвертий день
17.06.11
 9.00-15.00 - Репетиції, вільний час.
19.00- 22.00 Конкурс за номінаціями та віковими категоріями, концерт за графіком. Ввечері Дискотека чи захід за планом
П'ятий день
18.06.11
9.00-15.00 Репетиції, вільний час.
21.00 - Нагородження. Заключний Гала-концерт. Салют.
 

  За бажанням учасників Фестивалю, за додаткову плату, можуть бути запропоновані екскурсії по Болгарії!

МЕЖДУНАРОДНЫЙ МНОГОЖАНРОВЫЙ ДЕТСКO-ЮНОШЕСКИЙ ФЕСТИВАЛЬ

"ЯРМАРКА ТАЛАНТОВ" / КК «Золотые пески»/ «СЕРДИКА»

 (С 15 ПО 19 ИЮНЯ)

БОЛГАРИЯ  ЛЕТО 2010

Проведение  международных детско-юношеских  фестивалей –  это  выявление новых талантов, международный обмен опытом и идеями, познание нового творческого пути, укрепление дружеских связей детей и молодежи из разных стран мира.

Организаторы фестиваля:

Туристическая Компания «АЛЬФА СЕРВИС»;

Под потронажем:

Мэрия г. Варна;

Генерального Консульства Росии в г. Варна;

Генерального Консульства Украины в г. Варна.

 

I. Цель фестиваля:

Знакомство с лучшими творческими коллективами, выявление талантливых и одаренных детей, создание для детей и молодежи возможности творческого общения путем показа лучших образцов художественных традиций национального искусства, обмен опытом работы художественных руководителей коллективов; ознакомление с культурой и искусством различных стран мира.

 

II. Сроки и место проведения фестиваля

Фестиваль проводится с 15 по 19 июня вкл. 2010 г.

Место проведения: КК «Золотые пески» , ММЦ «СЕРДИКА», амфитеатр КК»Золотые пески».

Срок подачи заявок на Фестиваль — до 10.05.2010 г.

 

III. Условия по размещению:

Размещение участников Фестиваля на базе  ММЦ «СЕРДИКА-3*», отеле «ПЕРЛА-3*», отеле «САНРАЙЗ  3*», «ЕКСЕЛСИОР 3*», «ШИПКА 3*» по стандартному прайс-листу на ЛЕТО'2010, питание — Allinclusive, с пользованием всей инфраструктуры ММЦ «СЕРДИКА». Расселение групп после 14:00, освобождение номеров до 12:00.

Внимание: Участник Фестиваля не оплачивают однократную таксу-АКВА-ПАРК, все остальные условия по размещеня Фестивальных групп, согласно прайс-листа.

 

III. Условия участия в фестивале:

К участию в фестивале приглашаются детско-юношеские коллективы и солисты различных видов искусства, таких как:  хореографические коллекивы народного,бального и современного танцев; фольклорные группы,  хоровые коллективы, вокальные ансамбли и солисты, исполнители эстрадных песен, инструменталисты, детские театры моды и студии модельного искусства. В фестивале принимают участие дети и подростки в возросте от 6 до 19 лет,  из стран СНГ, Болгарии, Румынии, Польши.

Творческие коллективы или индивидуальные исполнители представляются два номера по каждому стилю номинации продолжительностью не более 5  мин.

К конкурсной программе допускаются максимум 2 индивидуальные исполнителя по каждой номинации и возрастной группе, подготовленные одним педагогом

 

Такса участия в Фестивале – оплачивается однократно в рамере:

15 евро с человека для индивидуальных исполнителей и коллективов, численностью до 6 человек

9 евро на человека для коллективов от 7 и более человек.

Такса участия включает в себя – техническое оснащение Фестиваля ( озвучение, освещение, обеспечение предварительной подготовки фестиваля, условия и проведение встреч творческих коллективов, транспорт до амфитеатра Золотых песков).

Дети смогут не только принять участие в Фестивлае, но и отдохнуть на КК „Золотые пески“, которй является жемчужиной Болгарского побережья, обменяться творческим опытом, подружиться с детьми из других стран.

 

Приглашаем всех на „ЯРМАРКУ ТАЛАНТОВ“

 

IV. Возростные категории участников:

·         с 6 до 11 лет -младшая;

·         с 11 до 15 лет - средняя группа;

·         с 15 до 18 лет - старшая группа

 

V. Номинации:

§       Вокальный жанр (народная песня - соло, дуэты, ансамбли, эстрадная песня - соло, дуэты, ансамбли

§       Хореография (народные танцы, классический танец, современная хореография –мажоретный танец,      эстрадный танец, характерные танцы, джаз-балет, свободная пластика, спортивные танцы - степп, спортивный рок-н рол и др.)

§       Инструменталисты (скрипка, фортепиано, народные инструменты) и эстрадно-духовые оркестры.

§       Нестандартные формы детского творчества (театр моды, иллюзионисты, цирковая акробатика);

§       Изобразительное  искусство - пленер 3 дня:

живопись (масло, акварель, гуашь, пастель, смешанная техника);

графика (рисунок, гравюра, литография, плакат)

Внимание: Все инструменты и материалы обеспечиваются самими участниками фестиваля.

 

VI. Критерии оценок

Подбор и сложность репертуара, техника исполнения, постановка номера, костюмы,  актерское мастерство, зрелищность и исполнительское мастерство, оригинальность, музыкальность    и художественная трактовка произведения, соответствие репертуара исполнительским возможностям и возрастной категории исполнителя, общее художественное впечатление

 

VII. Состав жюри:

Состав жюри Фестиваля формируется из заслуженных работников культуры, известных композиторов, музыкантов, художественных руководителей фестивалей и конкурсов, проводимых в Болгарии и странах-участницах фестиваля, представителей средств массовой информации.              

Члены жюри оценивают выступления участников по 10-бальной  системе закрытым  голосованием.  Лучшие выявляются по общей сумме баллов.
VIII. Награждение:

Итоги фестиваля и награждение проводятся по номинациям "Вокал",”Инструментал”, "Хореография", "Нестандартные формы детского творчества"( детские театры моды и студии модельного искусства) и "Изобразительное искусство", раздельно с учетом возрастных категорий детей.

В каждой номинации предусмотрено присуждение первой, второй и третьей премии.

Обладатели второй и третьей премии награждаются  дипломами и памятными подарками. Обладатели первой премии получают подарки в виде - DVD

Каждый участник получает грамоту "Участник фестиваля".

Жюри фестиваля определяет участника на присуждение Гран-при фестиваля по вышеуказанным номинациям. Победитель Гран-При получает подарок - видеокамеру.

Допускается дублирование призовых мест /два первых места, вторых и т.д./ по результатам конкурса.

Жюри и организатор фестиваля вручают дипломы за : "Лучший музыкальный педагог", "Лучший хореограф", «Лучший художник-постановщик», «Лчший художник-педагог».

Жюри, организаторы и спонсоры также вручают свои награды.         

 Внимание: Организотор Фестиваля в качестве приза выдаст каждому учатнику Фестиваля (индивидуальному или коллективу) печатное издание Фестиваля, с переченем всех участников и  победителей в Фестивале.

Общие ПОЛОЖЕНИЯ по фестивалю

 1. Технические требования:

Запись фонограммы должна быть на носителе - CD или мини-диске с идеальным качеством звука.

Каждая звукозапись должна быть на отдельном носителе, с указанием названия ансамбля или фамилией исполнителя, названием произведения, композотора, и точным временем продолжительности звучания. Фонограмма должна быть установлена на начало записи. Не допускается выступление вокалистов под фонограмму

2. Требования к участникам Фестиваля:

Участники конкурса "Вокал (эстрадный, народный, академический)" выступают только с инструментальной записью или "живым" сопровождением.

Не допускается выступление под фонограмму.

Одно из исполнений должно быть обязательно на родном языке.

Допускается только одно исполнение на иностранном языке.

Внимание: Для участников  номинации "Народный вокал" одна из песен обязательно исполняется без музыкального сопровождения.

Участники номинации "Изобразительное искусство" рисуют на пленере до 3-х работ с масксимальным размером до 50х70 см без ограничения рабочих материалов для рисования.

Тема объявляется при открытии пленера.

Рисунки сопровождаются табличкой с указанием Ф.И.О,возраст ребенка,город ,государство, Ф.И.О руководителя.

Все работы участников передаются организаторам фестиваля.

Рисунки, получившие награды, остаются в фонде фестиваля.

Внимание: Каждый участник рисует собственными  материалами.

Очередность выступлений участников в конкурсной программе определяется Организатором Фестиваля за 3 дней до начала фестиваля. Изменения не допускаются.

 Жюри определяет награжденных участников для участия в Гала-концерте.

3. Конкурсные требования:

Для участия в конкурсе необходимо предоставить в организаторам следующие документы:

- заявка участника по образцу;

- краткая характеристика участника, программа и продолжительность выступления

две цветные фотографии в электронном виде на адрес:

albenatravel3@dgtel.com.ua


4. Общие требования:

Подготовку и проведение фестиваля осуществляет Организатор Фестиваля.

Для получения приглашения на визу, необходимо подать списки участников /факсом, либо электронной почтой/, установленного образца: Ф.И. на английском и русском языке,/ как указано в зарубежном паспорте/; число, месяц и год рождения, № зарубежного паспорта, срок действия паспорта.

Внимание: паспорт должен быть действителен мин. еще 6 мес. после окончания поездки!

Коллектив обязан иметь соответствующее колличeство сопровождающих /15 детей + 1 рук./, на которых оформляется нотариально заверенное разрешение  родителей на выезд ребенка за рубеж и которые несут полную ответственность за сохранность жизни и здоровье детей.

Оргкомитет имеет право использовать и распространять /без выплаты гонорара участникам и гостям конкурса/ аудио- и видеозаписи, печатной и иного рода продукции, произведенные во время проведения мероприятий конкурса и по его итогам.

Участники фестиваля имеют право на рекламу своего спонсора. Для этого участники в электронном виде высылают логотип спонсора /если имеется/, название фирмы, Ф.И.О. директора.

Для публикации статьи о коллективе /солисте/ на сайте организаторов фестиваля и для подготовки информационных материалов необходимо предоставить информационный лист, который должен включать творческую биографию, интересные факты из жизни коллектива /солиста /, две цветные фотографии /передаются в электронном виде/.

Оргкомитет утверждает состав жюри по каждой номинации, который формируется из ведущих специалистов культуры и искусства стран, принимающих участие в Фестивале.

Невыполнение условий настоящего Положения влечет за собой исключение участия в фестивале.

Вопросы, не указанныe в настоящем Положении, вправе решать оргкомитет.

Все заявки на участие в Фестивале подаются в письменном виде по ел. Почте на адресс:

albenatravel3@dgtel.com.ua ; или по факсу:

+38044 455 94 42; +38044 287 75 70

Все заявки принимаются до 10.05.2010 г.

При получении подтверждения заявки на участие , производится авансовая оплата в размере 30% от стоимости. Крайний срок оплаты  — 15.05.2010

5. Программа фестиваля  Основные мероприятия

Первый день

15.06.10

9:00-16:00 Прибытие в ММЦ «СЕРДИКА», регистрация, размещение участников и гостей фестиваля, информация об очередности выступлений участников, репетиции.

21:00ч  Открытие фестиваля - торжественное шествие по КК»Золотые пески» к месту открытия. Представление

Второй день

16.06.10

 09:00- 16:00 - Репетиции, свободное время.

12:00 - Открытие пленера,

19.00- 22.00  Конкурс по номинациям и возрастным категориям,концерт по графику

Третий

17.06.10
 9.00-15.00 - Репетиции, свободное время.

19.00- 22.00  Конкурс по номинациям и возрастным категориям,концерт по графику. Вечером Дискотека или мероприятие по плану

Четвертый день

18.06.10
 9.00-15.00 - Репетиции, свободное время.

19.00- 22.00  Конкурс по номинациям и возрастным категориям,концерт по графику. Вечером Дискотека или мероприятие по плану

Пятый день

19.06.10

9.00-15.00ч  Репетиции, свободное время.

21.00 - Награждение.Заключительный Гала-концерт. Салют

По желанию участников Фестиваля, за дополнительную плату, могут быть предложены екскурсии  по Болгарии.


Ключові слова: Сердіка 2011 правила вимоги

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини