Капітан білоруської збірної по ІСБ про підготовку до Битві націй 2011

- 24.04.2011 15:10
Капітан білоруської збірної по ІСБ про підготовку до Битві націй 2011

- Як іде підготовка збірної?

- Тренування систематичні, всі готуються до виїзду. Ну, в принципі, тут про підготовку говорити вже недоречно, вже останні штрихи вносяться. Підготовка була раніше, а зараз вже йде просто збір.

- А що Ви робите в рамках цих зборів і останніх штрихів?

- У нас же їде одна делегація, до якої входять близько восьми клубів. Ми готуємося, щоб виїхати однією командою, одним табором стояти. Те ж стосується і бойової складової. Приміром, п'ятірки йдуть клубні, а от у номінації «двадцять один на двадцять один» б'ються всі разом, відповідно, потрібно командне злагодження. Словом, іде організаційна робота.

- У Вас є якісь зміни в складі збірної?

- Зміни є, але я б сказав, що більша половина учасників збірної 2010 року залишилися в команді. Ці люди тільки збільшили свою майстерність. Але є й нові хлопці, які пройшли по рейтингу і поповнили збірну.

- А що Ви про них можете сказати?

- Усі повні ентузіазму, мотивувати, готуються до майбутнього фестивалю, і я думаю, вони покажуть все, на що здатні.

- А що в цьому році змінилося в системі відбору? Було легше чи складніше обирати?

- У принципі відбір пройшов, як завжди. Напевно, наша основна відмінність від Росії і Україні - те, що у нас рух не таке масове. Нам немає необхідності проводити чотири-п'ять-шість відбіркових турнірів. Ми проводимо один турнір, щорічно, в березні, і цей турнір формує рейтинг команд всієї країни. Там б'ються у всіх номінаціях, і на базі цього турніру ми і відбирали збірок. Ця система працювала і до «Битви націй», у її рамках ми і почали проводити відбір. Немає необхідності ні в які інновації. Всі вже існує і відмінно працює.

 

- Скажіть, а рівень бійців за цей рік якось змінився?

-Звичайно, дуже зросло індивідуальну майстерність, і значно, я б сказав, дуже значно зріс усвідомлений професійний підхід до історичного середньовічному бою. Все стало набагато більш професійно, ніж було раніше - індивідуальна робота, спаринги. Вже можна методичні посібники створювати з цього приводу. Ті бійці, які були у збірній, виступають уже не тільки спаринг-партнерами, але й інструкторами, і передають той досвід, який вони отримали в ході «Битви націй 2010», якісь напрацювання свої, і за рахунок цього йде дуже конструктивна робота , і цей процес буде тільки посилюватися з часом. Найголовніше - щоб у якісну форму переростало, щоб бійці були підготовлені, тренування - систематичні, спорядження було на високому рівні, тоді це призведе до гарного результату. Це наші основні точки, на які ми орієнтуємося.

- Щодо досвіду, який Ви отримали в ході «Битви націй 2010» і, можливо, в ході інших заходів, що відбулися минулого року ... Вам довелося з урахуванням цього досвіду щось міняти у підготовці збірної?

- Ну, скажімо так, у нас була відібрана команда - і тим же складом, що на «Битву націй», ми їздили ще на ряд турнірів, в Росії, Білорусі, у Польщі. І, звичайно, на базі цього колективу виробляється деяка спеціалізація кожного бійця, з'являється більш структурний підхід до кожного. Це загальна підготовка, робота тренера. Ми бачимо вже не просто групу людей, яка бореться, а команду, де у кожного бійця своя роль, і він її виконує.

- Ви вже напевно трохи знаєте про те, з якими супротивниками Вам належить зустрітися, а кого-то знаєте і дуже добре - по Ваших очікуванням, яка збірна може стати головним супротивником?

- Всі опоненти сильні, і говорити про те, хто буде головним супротивником, несвоєчасно. На ристалищі буде ясно. Що стосується, наприклад, боїв п'ять на п'ять, то це непередбачувана номінація, там може статися що завгодно. Фаворити можуть залишитися ні з чим, а команди, на яких не робили великих ставок, можуть виграти. Все непередбачуване, залежить від настрою, від погоди, від усього, від безлічі факторів. Ну і удача, звичайно, дуже важлива.

- Але все ж таки - чи є найбільш цікавий для Вас противник? Може бути, це ті, кого Ви ще не бачили, або навпаки - старі супротивники?

- Ну, наші традиційні супротивники, з якими цікаво битися - це російська та українська команди. Вони найбільш цікаві, ми з ними постійно взаємодіємо на перегонах, і колись перемагаємо, колись нас перемагають, постійно йде такий процес обміну досвідом. Звичайно, подивимося на них, але не розслабляємося і з іншими. Там видно буде.

- Що Ви думаєте про нові збірних, які приєдналися в цьому році?

- Повторюся, подивимося, хто на перегонах. Подивимося, як вони себе покажуть.

- Яким приблизно складом Ваші співвітчизники їдуть на «Битву націй»? У Вас хтось збирається, крім збірок?

- Так. У нас їде наша технічна команда, яка забезпечує функціонування збірної, їдуть музиканти і танцюристи, яких запросив оргкомітет фестивалю, наші штатні фотографи, вболівальники.

- Ви очікуєте чогось нового від цього фестивалю? Може бути, Ви сподіваєтеся побачити щось, чого не було в минулому році?

- Ну, сподіваюся, не буде так спекотно, як у минулому році. Щоб бійцям було легше.

- А з області того, що залежить від людей?

- Щоб заходи проходили вчасно. Це не докір, а просто я кажу про те, що завжди дуже важливо. Тому що графік боїв дуже насичений, і, щоб нормально дати людям можливість відновлюватися і відпочивати, важливо, щоб все відбувалося в термін, і не було ажіотажу. Це найголовніше. Ну і організація самого головного - боїв, щоб все було чітко, акуратно, суддівство було кваліфікованим. Ось заради чого все приїжджають, готуються заради чого.

- Може бути, Ви б хотіли щось побажати своїм колегам, опонентам, глядачам, зараз, коли вже всі готуються до виїзду?

- Побажаю удачі. І нехай переможе найсильніший.

- А від чого перемога залежить більше - від удачі, від збігу обставин і чогось іншого?

- Від кропітких тренувань. На цьому перемога будується. На готовності тренуватися, займатися, розвиватися.


Ключові слова: Иван Кравцевич, Битва Націй капітан збірної Білорусі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини