Як найкраще маринувати м'ясо на шашлик
- 22.04.2011 13:32З Великоднем починається сезон пікніків. Традиційне блюдо для пікніка - м'ясо, смажене на багатті. У кожного є свій рецепт маринування, а часто навіть не один.
Пропонуємо вашій увазі поради, як краще замариновати м'ясо.
Вибір м'яса. Отже, по-перше, дуже хочеться посмажити на мангалі свіжину - так зване парне м'ясо, однак цього робити не варто. Парне м'ясо, як не дивно, при готуванні часто виявляється грубим, воно гірше засвоюється, може виділяти неприємний запах і сік з дуже специфічним смаком. Не варто також використовувати заморожене м'ясо. Навіть заморожене всього один раз. Не варто брати жилясте або занадто жирне м'ясо, але це знають всі. Найкраще з доступного м'яса - вирізка і ошийок, але правильним маринадом можна поліпшити будь-яке м’ясо.
Маринад. Оцет, (розчин оцтової кислоти 6%!): не можна використовувати не розведену оцтову кислоту, м'ясо розчиниться в ній повністю, не кажучи про смак. 3% - максимум.
Оцет добре підходить для жорсткого і не жирного м'яса яловичини і телятини, але не для свинини. Оцет її зіпсує. Він розчиняє жир, а в свинині це найсмачніше.
Як і з будь-яким іншим маринадом для шашлику закладати м'ясо найкраще шарами, шар м'яса на дно, перчимо його, потім цибулю. Для якісного маринаду цибулю краще покришити, і чим дрібніше, тим краще. Цибулевий сік відмінно підходить для маринаду. Далі трохи оцту і наступний шар м'яса.
Після того, як ємність заповнена - все притиснути якимось вантажем, що б м'ясо лежало щільно і не втрачало сік, а вбирало його з маринаду.
Всю залиту композицію потрібно розбавити водою, м'ясо має бути повністю покрите розчином.
Про прес часто забувають, а тим часом саме він не дає м'ясу втрачати дорогоцінний сік. Вода повинна покривати м'ясо повністю - інакше м'ясо буде сохнути, і втрачати сік.
Використовувати маринад з додаванням спирту найкраще для свинини, оскільки вміст жиру в ній як раз дозволяє спирту розчинити його частину, утворивши тим самим дуже смачний і особливий маринад, а значить і сік, який залишиться в м'ясі після його приготування. Весь інший процес закладки м'яса в маринад залишається таким же. Спирт, на відміну від оцту, відмінно набирає смак і запах спецій. Тому є сенс експериментувати і використовувати всі наявні спеції, лавровий лист, перець, коріандр і все, що є під рукою)
Вино - це одна з кращих основ для маринаду, тому що містить і органічні кислоти і невеликої кількості спирту. Тобто це м'який продукт, що поєднує в собі кращі якості, скажімо горілки й оцту. Звичайно жорстке жилясте м'ясо - не для вина. Це для елітних сортів, яким є сенс додавати аромат, деколи екзотичний.
Мінеральна вода на відміну від кислот, спиртів, сама по собі не може серйозно вплинути на структуру м'яса, крім того вода не може і додати до його смаку нічого нового, скоріше навіть розбавить те, що було.
Використання мінеральної води - це своєрідне "вегетаріанство" маринадів, її ллють, щоб не збезчестити" смак м'яса спиртом або оцтом...
Якщо розібратися в рецептах маринадів для м'яса, то з водою потрібно використовувати або лимонний сік, тоді вуглекислий газ у воді (власне, вода повинна бути газована, а не просто мінеральна) доповнить дію кислот з соку і спочатку не жорстке м'ясо промаринується як треба. Повільно за 12 годин, але рівномірно.
Швидкий маринад для шашлику. Якщо ви хочете швидко замаринувати м'ясо, посоліть, поперчіть і візьміть один плід ківі на кілограм і все буде готове за кілька годин. А головне - буде дуже незвично і дуже смачно.
Не бійтеся - спробуйте. Буде ще смачніше!
Коментарі (0)
Другие новости:
- 24.04.2024 16:04
- 23.04.2024 10:14
- 23.04.2024 09:14
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48