Як найкраще маринувати м'ясо на шашлик

- 22.04.2011 13:32
Як найкраще маринувати м'ясо на шашлик

З Великоднем починається сезон пікніків. Традиційне блюдо для пікніка - м'ясо, смажене на багатті. У кожного є свій рецепт маринування, а часто навіть не один.

Пропонуємо вашій увазі поради, як краще замариновати м'ясо.

Вибір м'яса. Отже, по-перше, дуже хочеться посмажити на мангалі свіжину - так зване парне м'ясо, однак цього робити не варто. Парне м'ясо, як не дивно, при готуванні часто виявляється грубим, воно гірше засвоюється, може виділяти неприємний запах і сік з дуже специфічним смаком. Не варто також використовувати заморожене м'ясо. Навіть заморожене всього один раз. Не варто брати жилясте або занадто жирне м'ясо, але це знають всі. Найкраще з доступного м'яса - вирізка і ошийок, але правильним маринадом можна поліпшити будь-яке м’ясо.

Маринад. Оцет, (розчин оцтової кислоти 6%!): не можна використовувати не розведену оцтову кислоту, м'ясо розчиниться в ній повністю, не кажучи про смак. 3% - максимум.

Оцет добре підходить для жорсткого і не жирного м'яса яловичини і телятини, але не для свинини. Оцет її зіпсує. Він розчиняє жир, а в свинині це найсмачніше. 

Як і з будь-яким іншим маринадом для шашлику закладати м'ясо найкраще шарами, шар м'яса на дно, перчимо його, потім цибулю. Для якісного маринаду цибулю краще покришити, і чим дрібніше, тим краще. Цибулевий сік відмінно підходить для маринаду. Далі трохи оцту і наступний шар м'яса.

Після того, як ємність заповнена - все притиснути якимось вантажем, що б м'ясо лежало щільно і не втрачало сік, а вбирало його з маринаду.

Всю залиту композицію потрібно розбавити водою, м'ясо має бути повністю покрите розчином. 

Про прес часто забувають, а тим часом саме він не дає м'ясу втрачати дорогоцінний сік. Вода повинна покривати м'ясо повністю - інакше м'ясо буде сохнути, і втрачати сік.

Використовувати маринад з додаванням спирту найкраще для свинини, оскільки вміст жиру в ній як раз дозволяє спирту розчинити його частину, утворивши тим самим дуже смачний і особливий маринад, а значить і сік, який залишиться в м'ясі після його приготування. Весь інший процес закладки м'яса в маринад залишається таким же. Спирт, на відміну від оцту, відмінно набирає смак і запах спецій. Тому є сенс експериментувати і використовувати всі наявні спеції, лавровий лист, перець, коріандр і все, що є під рукою)

Вино - це одна з кращих основ для маринаду, тому що містить і органічні кислоти і невеликої кількості спирту. Тобто це м'який продукт, що поєднує в собі кращі якості, скажімо горілки й оцту. Звичайно жорстке жилясте м'ясо - не для вина. Це для елітних сортів, яким є сенс додавати аромат, деколи екзотичний.

Мінеральна вода на відміну від кислот, спиртів, сама по собі не може серйозно вплинути на структуру м'яса, крім того вода не може і додати до його смаку нічого нового, скоріше навіть розбавить те, що було.

Використання мінеральної води - це своєрідне "вегетаріанство" маринадів, її ллють, щоб не збезчестити" смак м'яса спиртом або оцтом...

Якщо розібратися в рецептах маринадів для м'яса, то з водою потрібно використовувати або лимонний сік, тоді вуглекислий газ у воді (власне, вода повинна бути газована, а не просто мінеральна) доповнить дію кислот з соку і спочатку не жорстке м'ясо промаринується як треба. Повільно за 12 годин, але рівномірно. 

Швидкий маринад для шашлику. Якщо ви хочете швидко замаринувати м'ясо, посоліть, поперчіть і візьміть один плід ківі на кілограм і все буде готове за кілька годин. А головне - буде дуже незвично і дуже смачно.

Не бійтеся - спробуйте. Буде ще смачніше!


Ключові слова: маринування м'яса, як правильно маринувати м'ясо, як зробити смачний шашлик, як замаринувати м'ясо на шашлик

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ДТП в Черновцах при участии такси 20 07 2018 ДТП с участием автомобиля одной из служб такси произошло в Черновцах на улице Сечевых стрельцов
- 20.07.2018 17:37
В Украине предлагают заминировать Азовское море Командующий Военно-морскими силами Украины, вице-адмирал Сергей Гайдук озвучил предложение заминировать Азовское море, чтобы предотвратить потери Украины от деятельности иностранных суден
- 20.07.2018 17:20
Реакция на заявление Путина о референдуме на Донбассе 19 июля президент РФ Владимир Путин провел закрытое совещание с послами, на котором отметил, что предложил
- 20.07.2018 16:41
Как выглядит мороженое за 1500 долларов В ресторане при отеле Розарио Вакабаяси подают самое дорогое мороженное под названием Bear Extraordinaire.
- 20.07.2018 16:03
В Черновцах - акция протеста против Фестиваля равенства В Черновцах активисты "Национального корпуса" перекрыли движение в районе здания городского совета
- 20.07.2018 15:20
ДТП в Хмельницкой области с тремя погибшими 20 07 2018 В селе Прибужское Хмельницкой области произошло смертельное ДТП в пятницу, 20 июля
- 20.07.2018 14:42
ДТП на Житомирщине 20 07 2018 - 10 погибших В Житомирской области, на 127-м километре трассы Киев-Чоп произошла серьезная дорожная авария
- 20.07.2018 14:13
Обыски СБУ у главы Черновцыоблэнерго В квартире начальника коммунального предприятия Черновцыводоканал сотрудники Службы безопасности Украины проводят обыски.
- 20.07.2018 12:47
Абитуриенты из Крыма и Донбасса могут поступать в вузы до 28 сентября Для временно оккупированных территорий Крыма, а также отдельных регионов Донбасса, было решено продлить сроки вступительной кампании
- 20.07.2018 12:34
Ученые раскрутили частицы до максимальной скорости Рекорд скорости механического вращения поставила группа физиков из США и Швейцарии.
- 20.07.2018 12:03

Всі новини