Реальна вартість бензину - не більше 7 гривень

- 22.04.2011 10:42
Реальна вартість бензину - не більше 7 гривень

Результати досліджень іноземних експертів засвідчили, що пальне українського виробництва залишає бажати кращого. Гірше вітчизняного - тільки нафтопродукти з Нігерії, Sri lanka і Анголи. При цьому вартість пального помітно вище його якості у відповідності із собівартістю.

 

Так, за даними Міжнародного центру якості палива IFQC, найкращим у світі бензином свої машини заправляють шведи, німці і японці. Ці країни стабільно, протягом багатьох років утримують перші позиції рейтингу якості палива.

 

Українських автовласників результати дослідження не порадують. За останні три роки паливо українського виробництва опустилося з 48-го місця в 2008 році на 83-е за підсумками 2010 року.

 

Експерти резонно зауважують, що наше паливо не може коштувати тих грошей, які за нього просять. Так, президент київського міжнародного енергетичного Q-club Олександр Тодійчук впевнений, що реальна вартість бензину, враховуючи його якість, повинна складати не більше 7 гривень. Водночас він нагадав, що серед нафтопродуктів, які продаються на українських АЗС, близько 50-60% фальсифікату.

 

"Основна несправедливість для тих, хто його купує, в тому, що вони купують майже за європейськими цінами неякісний бензин або те, що ми умовно називаємо бензином", - підкреслює Тодійчук.

 

Держава вже кілька років переносить введення підвищених вимог до виробникам українського бензину і перехід на стандарти палива євро-4 і Євро-5. Таким чином, для кожного водія постійно віддаляється перспектива заправлятися якісним вітчизняним бензином. Перенесення термінів введення нових стандартів для НПЗ чиновники кожен раз мотивують браком коштів у їх власників.

 

Варто також відзначити, що і імпортний бензин не відрізняється особливою якістю, як намагаються запевнити населення імпортери. Наприклад, Білорусь, з якою Україна отримує близько половини імпортного палива, розташувалася на 43-м місці рейтингу якості. П'ята частина бензину імпортується з Росії. Там якість палива погіршився за рік на п'ять позицій, в результаті чого російський газ займає лише 58-ю рядок.

 

Самим якісним паливом у більш-менш значних обсягах забезпечує український ринок тільки Литва. 15% у загальному імпорті - це паливо, яке експерти IFQC поставили на 21-е місце в рейтингу якості. Мізерні обсяги, сумарно близько 8% імпорту, найбільш якісного палива ми отримуємо з Польщі та Румунії. Ці виробники стабільно тримаються в десятці країн-виробників найбільш якісного пального.

 

Нагадаємо, що якість пального на заправних станціях України починаючи з літа 2011 року будуть перевіряти 12 пересувних лабораторій. 


Ключові слова: вартість бензину, ціни на бензин, якість пального на АЗС України

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини