США направили в Лівії безпілотники

- 22.04.2011 10:00
США направили в Лівії безпілотники

США в четвер, 21 квітня, направили для участі у військовій операції в Лівії безпілотні літальні апарати, повідомляє Reuters.

Міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що використання безпілотників було санкціоновано президентом країни Бараком Обамою. За словами Гейтса, це рішення було зумовлене "гуманітарною ситуацією в Лівії".

Пентагон вважає, що безпілотні літальні апарати, озброєні ракетами, будуть ефективні в боротьбі проти режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі, так як вони можуть переміщатися ближче до землі і, отже, з більшою точністю наносити удари по об'єктах".

За словами Гейтса, безпілотники, про яких йде мова, "ідеально підходять для місії в Ливии.и здатні знаходиться в повітрі 24 години. Відомо, що в четвер в Лівії були направлені щонайменше два безпілотника, але вони не взяли участі в бойових діях через погану погоду.

Гейтс, слова якого наводить Agence France-Presse, вважає, що відправка в Лівії американських безпілотників є всього лише "скромним внеском" США в боротьбу сил міжнародної коаліції проти режиму Каддафі.

Нагадаємо, що американські військові використовують безпілотники в боротьбі проти членів руху "Талібан" і терористичної мережі "Аль-Каїда" на території Пакистану, а також проти талібів в Афганістані.

Військова операція в Лівії почалася 19 березня 2011 року. Сили міжнародної коаліції діють відповідно до резолюції ООН, роздільною в цілях захисту мирного населення втрутитися в ситуацію в країні військовими методами, виключаючи наземне вторгнення.

31 березня командування операцією перейшло до НАТО. Американські ВПС повинні були припинити участь у бомбардуванні Лівії 4 квітня 2011 року, однак 13 квітня стало відомо, що літаки США продовжили наносити удари по об'єктах ППО прихильників Каддафі.

Незважаючи на зусилля міжнародної коаліції, громадянська війна в Лівії триває. Особливо важка гуманітарна ситуація склалася в Місураті - єдиному оплоті повстанців на заході країни, в основному підконтрольному урядовим військам. 


Ключові слова: військові операції в Лівії, війна в Лівії, Муаммар Каддафі, міжнародна коаліція

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини