Як вберегти очі від комп'ютера

- 20.04.2011 13:48
Як вберегти очі від комп'ютера

Багато сучасні люди, удома і на роботі значну частину часу проводять за комп'ютером. І хоча сьогодні оргтехніку оснащують спеціальною системою захисту, постійна робота за комп'ютером змушує нас більш уважно ставитися до свого здоров'я, особливо - до здоров'я очей.

Ні для кого не секрет, що тривала робота за комп'ютером призводить до втоми очей, а часто і викликає сильні головні болі. Поява цих симптомів безпосередньо залежить як від часу, проведеного перед монітором, так і від того, чи дотримуєтеся ви елементарні правила профілактики очних захворювань.

Неодмінно забезпечте екран вашого монітора оптичним фільтром. Можна надіти спеціальні окуляри для роботи на комп'ютері, знімають втому. І хоча їх можливості часом перебільшені, є сенс звернутися за порадою до окуліста, який підбере окуляри виходячи із специфіки вашого зору.
Екран комп'ютерного дисплея неодмінно слід захистити від будь-яких відблисків, висвітлює. До речі, за кордоном саме з цієї причини у багатьох офісах співробітникам не рекомендується приходити на роботу в блискучою одязі. Так що варто задуматися і про вибір спеціального гардероба.

Екран монітора необхідно розташувати з невеликим нахилом (від себе), його центр повинен перебувати на рівні очей на відстані не менше 50-60 сантиметрів. Такий нехитрий прийом дозволяє позбавити очі від істотної частки навантаження. З цих міркувань чорнові папери з текстом, який ви набираєте на комп'ютері, необхідно розташовувати перед очима тільки у вертикальному положенні, краще на спеціальному кронштейні, що ви без зусиль знайдете в будь-якому магазині офісної техніки. Такі пристосування кріплять на бічну стінку монітора.

Важливе значення для збереження очей має шрифт, яким би набираєте текст. На думку професіоналів, найбільш комфортний є №14 на світлому екрані.

Поговоримо про профілактику. Особливу увагу слід звернути на те, скільки часу ви проводите за монітором. Людям з нормальним зором можна сміливо користуватися комп'ютером 6-7 годин щодня, а для тих у кого проблеми не більше 3 годин в день. Якщо ви стаєте мамою то сидіти біля монітора не більше години. Через кожні 15-20 хвилин потрібно дати відпочити очам.

1. Закрийте очі і помасажуйте круговими рухами пальців область чола (трохи вище брів), дотримуючись напрямку від перенісся до скронь.
2. Швидко моргніть (не менше 100 разів)
3. Виконайте кругові рухи очима - за годинниковою стрілкою і у зворотному напрямку (10 разів)
4. Підійдіть до вікна і уважно подивіться вдалину, потім різко переведіть погляд на кінчик носа (5-10 разів)

Немає ніякого наукового докази, що комп'ютерні екрани шкідливі для очей. З'явився термін "Комп’ютерний синдром бачення "(CVS), який описує, пов'язані з оком, проблеми та інші ознаки, викликані тривалою роботою в комп'ютера Оскільки наша залежність від комп'ютерів продовжує рости, збільшується кількість людей, які звертаються до медицини не тільки з проблемами око, але в хребті, шиї, плечах і чутливістю зап'ястя. Шкідливий не сам комп'ютер, а напружена, нерухома поза, і виникаючі проблеми характерні для всіх людей, які проводять багато часу за письмовим столом. Але як же тоді бути з численними статтями, в яких стверджується, що користувачі ПК скаржаться на головний біль, швидко наступаючу втома, навіть поява симптомів серцево-судинних, нервових, шлунково-кишкового та інших захворювань? 


Ключові слова: здоров'я очей, комп’ютерний синдром бачення, масаж очей, вправи для очей

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини