Капітан російської збірної Андрій Зимін розповів про Битву Націй 2011

- 20.04.2011 11:02
Капітан російської збірної Андрій Зимін розповів про Битву Націй 2011

До старту «Битви націй» залишилися лічені тижні, і зараз всі чекають початку зі зростаючим нетерпінням. Капітан російської національної збірної Андрій Зимін трохи розповів нам про те, як почувають себе росіяни перед початком цього найважливішого чемпіонату, про свої погляди на підготовку до боїв, про відчуття від супротивників і соратників - і трохи про перемогу.

- Не могли б Ви трохи розповісти про те, як іде підготовка, як почувають себе люди?

- Люди себе почувають чудово, заміна в основному складі тільки одна - це Пугін з Нижнього Новгорода. Ми замінили його на бійця з Північного "Берна". Решта бійців, які були відібрані в збірну Росії, відчувають себе добре. Вони вже з'їздили на кілька підготовчих заходів з бойового слагодження збірної.

- А що це були за заходи?

- Ну, це були невеликі турніри. Один ось присвячений пам'яті Ігоря Миронова (Війна) з тульського «Витязя», який загинув, на жаль. Турнір проходив у Москві в Гальяново. Невеликий, кілька команд, але, тим не менш, показовий, і ми відпрацьовували те, що потрібно було відпрацювати. Пробували різні тактичні схеми, обкатували взаємодію з новими бійцями, які ще незвичні до командної роботи - наприклад, у команді «Партизан» - це Андрій Кіселюс, він лише кілька разів виступав. Ну і фінальний, я б сказав, підготовчий етап - «Тульські баталії», це великий турнір в Тулі, і ми туди їздили воювати.

- Великим складом?

- Тільки від «Берна» - три команди, туди їхав і хлопці з «Витязя», це Тула, туди їхала частина команди «Пентагону», фактично, вся московсько-підмосковно-тульська частина. І ми ще раз пройшли бойову обкатку, подивилися, як взаємодіяти між собою.

- Вам довелося протягом цього року щось міняти в своїй роботі? Чи був якийсь досвід, який довелося засвоїти після першої «Битви націй»?

- Так, звичайно, ми зробили висновки і з перемог, і з поразок. Не все вийшло так, як нам би хотілося. Відповідно, і серйозний досвід приніс і турнір в «Прадар», «Битва націй: Москва». Були речі, які краще робили наші опоненти - опоненти команди, зокрема, і моєї. Природно, зараз ми всі зустрічаємося в збірній Росії, вони будуть нашими братами по зброї в Хотині, і всі їх тактичні схеми відпрацьовуються в збірній і переймають усіма бійцями. Аж до того, що закінчується турнір, ми підходимо до хлопців і запитуємо: «А як ви нас так зробили? Що було? ». І, природно, перед чемпіонатом світу ти ділишся з тими бійцями, які будуть з тобою в збірній.

-А як взагалі відрізнялася підготовка в цьому році від торішньої?

- У цьому році вона була набагато активнішою. У минулому році, так як це був перший раз, коли проводилася «Битва націй», люди ставилися до заходу без особливої ​​серйозності. Розуміли, що серйозний турнір, але ось системності тренувань домогтися було важко. А так як в цьому році проводиться вже другий турнір, а він куди більш масштабний, ніж перший, то вже і цілий рік бійці працювали, і, звичайно, зараз вже нікому не треба пояснювати рівень серйозності турніру, на який ми їдемо.

- А якщо відволіктися від системи тренувань, то що кардинально нового в цьому році?

- Звичайно, люди стали більш серйозно ставитися до свого обладунки, до екіпіровці. Тепер вони розуміють, наскільки прикро, коли тебе виводять з бою, бо в тебе порвався ремінь на наколінники, і ти, таким чином, підбив всю свою збірну. У відборі - ну, стало більше бійців, які протягом року хотіли поспати в збірну, прагнули туди. І, природно, зараз більше вибір бійців, і частина тих, хто воював у минулому році, ми замінили на більш молодих бійців, які весь рік працювали над собою з тим, щоб потрапити до складу команди.

- Скажіть, Ви, напевно, вже трохи знаєте про своїх майбутніх противників, про те, які збірні приїдуть на фестиваль. Хто зі збірних, старих і нових, на «Битві націй» для Вас цікавить найбільше? З ким би Ви хотіли познайомитися, може бути?

- Ну, нецікавих супротивників не буває. Будь-хто може зробити щось, чого ти не чекаєш. Припустимо, ось ми програли перший бій у Мінську п'ятірці з Польщі. Просто вийшли і на голому місці програли. Далі надолужили своє, але ставитися треба завжди дуже серйозно. Звичайно, найбільш серйозним супротивником представляється збірна Україна. Зараз, до турніру за два тижні, мені здається так. Збірна Білорусі - дуже серйозні хлопці. З ними важко було в Мінську. Я, звичайно, розумію, що вони билися на своїй землі, а й деякі їхні тактичні рішення були абсолютно несподіваними, і вони мене, скажімо так, неприємно здивували в бою. Потім ... збірна Польщі. Ну, від них я, мабуть, нічого небезпечного принципово не чекаю, але знову ж - не дозволяю ні собі, ні бійцям розслаблятися. Іноді це дуже дорого коштує. Дуже сильна команда литовців. У минулому році вони виступали у складі збірної Польщі. Показали себе дуже добре. Якщо цього року вони готувалися серйозно, то можуть виявитися дуже неприємним сюрпризом. Що ж до іноземних команд, то ми їх не знаємо взагалі, ми їх ніколи не бачили, і тому щось про них думати мені представляється складним. Побачимо в бою. Зустрінемося - там і подивимося. Я не припускаю нічого, я реаліст, не люблю жити у світі фантазій. Я бачу людей, я з ними працюю, намагаюся їх перемогти - і часто у мене це виходить.

- Скільки приблизно з Росії їде людина, крім власне збірної?

- Тільки з Москви ми веземо близько ста чоловік. З них збірників близько тридцяти п'яти, плюс запасний склад - разом близько сорока. І ще чоловік, напевно, двадцять п'ять бійців їде з нами. Склад команд, які битимуться під внезачетних бугурт з інших регіонів - тобто з півдня Росії, північно-заходу і півночі - поки, якщо чесно, не знаю. Мені вистачає зараз занять з московською частиною збірної, тому точного їх кількості я вам зараз не назву. Але я думаю, що разом зі збірною ми привеземо на «Битву націй» більше ста бійців.

- А запасний склад формувався теж за підсумками відбіркових?

- Так, звичайно. У нас зараз п'ятдесят чоловік у збірній і десять чоловік ми веземо запасного складу - на випадок, якщо з кимось щось трапиться. Ну, наприклад, шлунок заболить перед турніром. Це люди, які гарантовано їдуть, гарантовано готуються і знають, що якщо раптом чомусь або один з бійців російської збірної на турнір вийти не може, то вони - резерв, який я можу в будь-яку секунду ввести в бій. Зрозуміло, вони будуть активно брати участь в договірних боях.

- Ви очікуєте побачити що-небудь цікаве на цій «Битві націй», чого не було або не вистачало раніше? У Вас є якісь побажання?

- Ви знаєте, мені вистачає зараз роботи зі збірною. Але я сподіваюся побачити збільшений рівень суддівства, тому що в минулому році були складнощі. Ну, ви знаєте, на кожному турнірі є свої проблеми з суддівством. Так от хочеться вірити, що цього року суддівство буде краще, і з ним не буде проблем. По організації минулий рік був гарний. Я знаю, що оргкомітет і цього року серйозно працював над собою, багато разів говорив з цього приводу з Антоном Трубнікова. Чекаю гарного, грандіозного фестивалю, який гідний називатися чемпіонатом світу з історичного середньовічному бою.

- А що Ви могли б зараз перед початком фестивалю побажати своїм колегам, опонентам, товаришам по зброї, глядачам?

- Опонентам можу побажати чесного і красивого бою. І ми зробимо все, щоб перемогти, вони, думаю, зроблять усе, щоб перемогти, а далі - перемога дістанеться тому, кому вона більше потрібна, як в минулому році Олександр Найдер добре сказав на камеру. Здоров'я можу побажати своїм опонентам, тому що ми займаємося серйозним контактним видом спорту, від травм ніхто не застрахований ніколи, в будь-якому випадку всі повинні бути здорові після турніру, задоволені і спілкуватися один з одним радісно. Глядачам - тільки бути на цьому турнірі, отримувати масу задоволення, дивитися на красиві бої і, якщо виникне бажання, вступати до лав руху історичного середньовічного бою.


Ключові слова: Андрей Зимин, Битва Наций капитан сборной России

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини