Весна без веснянок - як цього досягнути

- 19.04.2011 15:18
Весна без веснянок - як цього досягнути

Кому-то веснянки подобаються, а для кого-то вони - справжня проблема. А ось гіперпігментація на шкірі - це вже біда, з якої можна і треба боротися!

В весняно-літній час сонце особливо активно, тому, підготуйся до зустрічі з сонечком і запасися як мінімум двома сонцезахисними препаратами - з високим (близько 20) і низьким - (близько 8) SР. Краще перестрахуватися і поступово привчати шкіру до сонця, почавши з максимального захисту. Потім перейти на менш інтенсивну.

Наносити крем можна навіть під макіяж. Найбільшу увагу, купуючи сонцезахисну косметику, варто приділяти власницям чутливою і жирної шкіри. Страждаючим підвищеною чутливістю варто вибирати засоби не з хімічними, а з мінеральними фільтрами.

А ось при наявності жирної шкіри від такої косметики є небезпека закупорки пір. Адже, як правило, захисні засоби, містять велику кількість жирів. Саме тому власникам жирної шкіри варто вибирати сонцезахисні засоби з легкою текстурою, щоб шкіра "дихала", не ускладнюючи секрецію сальних залоз.

* Так званими блокувальниками сонця вважаються захисні засоби, які мають як мінімум захисним фактором 10. Ці кошти особливо рекомендується застосовувати дітям, людям зі світлою чутливою шкірою.

* Якщо ти купуєш засіб, зроблений в Америці, варто врахувати, що американські засоби з фактором 15 відповідають європейським препаратів з фактором 10. 

Дай шкірі оновитися

Відлущення відмерлих шарів шкіри сприяє видаленню меланіну з епідермісу, що призводить до освітлення пігментних плям.

Відбілювання шкіри від веснянок і пігментних плям включають в себе два основних елементи - відлущування рогового шару шкіри і зменшення вироблення пігменту меланіну. З цією метою використовуються різні види скрабів і кремів. До їх складу часто входять екстракти та витяжки рослин, які мають відбілюючими властивостями. До них відносяться: мучниця, деревій, солодка лимон, огірок і петрушка. Також до складу відбілюючих засобів вводять АНА-кислоти, такі як гліколева, молочна, лимонна кислоти та інші.

Позбудься пігментації

Для освітлення веснянок і плям наші бабусі використовували перевірені народні засоби, які успішно використовують косметологи і сьогодні.

Для того, щоб маска подарувала потрібний ефект і не завдала шкоди, її рекомендується робити по 2 рази на тиждень протягом 2-3 місяців.

* Лимон і мед - ефективні продукти для косметичних масок. Візьми 1 ч. л. меду і додай 3 краплі ефірного масла лимона. Цією сумішшю полий марлеві серветки і наклади їх на 15-20 хв на місця, вкриті ластовинням.

* Картопляний рецепт. Для відбілювання шкіри, освітлення веснянок, пігментних плям, судинного малюнка можна використовувати наступний рецепт: зміщуй 10 крапель ефірної олії лимона, 10 крапель олії жожоба, 1 ст. л. картопляного пюре і нанеси на шкіру на 7-10 хв. Після, змий маску теплою водою, а потім сполосни слабким настоєм ромашки.

Маска з мигдалю володіє ефективним, але повільним відбілюючим дією, тому її застосовують при помірній пігментації. Півсклянки очищеного мигдалю залий 1 склянку окропу й через 3-5 хв, слив воду, пропусти мигдаль через м'ясорубку. В отриману кашку додай сік половини лимона і 1 ст. л. кип'яченої води. Всі розітри до однорідної маси. Нанесіть маску на 30 хв.

Веснянки і пігментні плями легше попередити, ніж вилікувати, тому шкіру потрібно захищати від дії сонячних променів, починаючи з перших активних сонячних днів (кінець березня - початок квітня). Для цього слід виконувати певні рекомендації:

* Щодня протирати обличчя лимонним соком (при сухій шкірі - навпіл з водою).

* Кожен день умиватися кислим молоком незалежно від типу шкіри.
Вводити в свій раціон продукти, багаті вітаміном С - кислу капусту, яблука, лимони, чорну смородину, відвар шипшини. 


Ключові слова: веснянки на обличчі, ластовиння, як позбавитися веснянок

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини