Зміцнюємо імунітет за допомогою народної медицини

- 18.04.2011 15:22
Зміцнюємо імунітет за допомогою народної медицини

Багато наукових лабораторій, які займаються пошуком імунопокращувальних речовин, знаходять натхнення саме в природних ресурсах, виділяючи і вивчаючи активні компоненти рослин.

Пропонуємо вам 8 найбільш ефективних рецептів народної медицини для зміцнення імунітету:

1. Настій горіха: Бальзам для зміцнення імунітету: візьміть 500 грам товчених волоських горіхів, 300 г меду, 100 г соку алое, додайте сік 4 лимонів і стакан горілки. Усе гарненько перемішайте і залиште на добу в темному місці. Приймайте по столовій ложці 3 рази на день за півгодини до їди.

2. З хвої ялини для зміцнення імунітету готують вітамінний напій, який рекомендується вживати для попередження цинги і посилення опірності організму. Для приготування напою беруть 2 ст. ложки хвої, промивають його в холодній воді, закладають в посуд, закривають кришкою, заливають склянкою кип’ятку, кип'ятять 20 хвилин, наполягають 30 хвилин і проціджують. Перед вживанням присмачують цукром, медом або капустяним розсолом і п'ють по склянці на день в 2-3 прийоми.

3. 250 г цибулі дрібно посікти і змішати з 200 г цукру. Додати 0,5 л води і варити на тихому вогні не менше півтори години. В охолоджену масу додати 2 ст. ложки меду. Процідити і перелити в скляну пляшку. Приймати для укперления імунітету по столовій ложці 3-5 разів на день.

4. Взяти 0,5 кг розім'ятої журавлини, склянка ядер волоського горіха і 2-3 зелені яблука з шкіркою, нарізаних кубиками. Додати 0,5 склянки води і 0,5 кг цукру. Варити на малому вогні, поки не закипить. Після цього викласти в банки. Приймати по 1 столовій ложці для зміцнення імунітету вранці і увечері, запиваючи чаєм.

5. Вітамінний компот для зміцнення імунітету (потрібно пити не менше 0,5 л на день). Купити в аптеці трави: мелісу, м'яту, квіти каштана, іван-чай. Заварити 5 ст. ложок в літрі води і залишити настоювати 2 години. Журавлину і будь-які інші заморожені ягоди - чорну смородину, калину, вишню, полуницю зварити в 2 л води.

6. Бальзам для зміцнення імунітету: 500 г листя алое промити, просушити, поставити на 5 днів в холодильник. Квітки має бути не менше 3 років. Перед тим як зрізати листя, його не можна поливати 2 тижні. Пропустити через м'ясорубку листя алое так, щоб вийшло 3/4 склянки. Змішати з такою ж кількістю меду і 1,5 склянки кагору. Пити по 1 столовій ложці 3 рази на день до їди.

7. Змішайте по півсклянки соку редьки і моркви, додайте по столовій ложці меду і лимонного (журавлинного соку) . Пийте у період сезонної епідемії вранці і на ніч по столовій ложці.

8. Рецепт вітамінної ванни для зміцнення імунітету. Вам знадобляться листя, сухі плоди або гілочки малини, брусниці, обліпихи, смородини, шипшини або горобини (можна використовувати тільки ті компоненти, які є в наявності). Складіть суміш з однаковим вмістом всіх компонентів, залийте окропом, наполягайте 5-10 хвилин. Отриманий відвар додати у ванну. Також можна використовувати кілька крапель олії евкаліпта або кедра. Тривалість ванною процедури - 10-15 хвилин. Така ванна зміцнить імунітет, полегшить утруднене застудою дихання, заспокоїть головні болі і ломоту в тілі. 


Ключові слова: народна медицина, зміцнення імунітету, здоров'я

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини