Росія попереджує, що часткового миного союзу не буде

- 18.04.2011 10:12
Росія попереджує, що часткового миного союзу не буде

Наступним етапом у разі вступу України до митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном буде Єдиний Економічний простір.

Про це заявив відповідальний секретар комісії союзу Сергій Глазьєв в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"У межах МС створюється спільний ринок товарів, який носить незавершений характер, оскільки у різних країн відрізняються антимонопольне регулювання, податкові системи. Наступним етапом стане Єдиний економічний простір", - заявив він.

Відповідаючи на уточнююче питання, що Україну запрошують саме в ЄЕП, а не в ТЗ, він сказав: "Україні не має сенсу зупинятися на етапі Митного союзу. Скасування експортних мит у нас досягається саме в рамках ЄЕП". 

"Теоретично для України можна зробити виняток і скасувати мита вже на етапі ТЗ, але тільки ЄЕП вирішує ключові для України питання: зниження транспортних тарифів, доступ до енергоносіїв і, що особливо важливо для багатьох українців, - вирішення проблем ваших трудових мігрантів", - заявив Глазьєв.

Він також зазначив, що документи, ратифіковані Україною у 2004 році за ЄЕП, "не повною мірою відповідають тому, ніж країни мають сьогодні.

"Початковий пакет по ЄЕП сильно трансформувався, тому Україна, по суті, доведеться починати процес приєднання. Але хочу зазначити, що ТЗ - це досить зобов'язує форма інтеграції. Застереження на кшталт" ми приєднуємося тільки в тій частині, яка не суперечить українській Конституції ", так само як і інші туманні обмеження, які Україні любила декларувати раніше, в даному випадку працювати не будуть", - заявив він. 

Глазьєв також відзначив, що теоретично Україна може створити зону вільної торгівлі з Євросоюзом, а потім ініціює вступ до ТЗ, але ЄС цього не дозволить.

"Теоретично Київ і потім зможе до нас приєднатися, але фактично Євросоюз не дозволить цього зробити. Для нас це очевидно - ми ж бачимо, який тиск йде з боку ЄС. Крім того, в цьому випадку нам потрібно буде провести уніфікацію торгових режимів, так що ми запропонуємо ЄС поширити українську угоду про ЗВТ на всі 4 держави", - сказав він. 

Глазьєв також відзначив, що Україні так і не пояснила, що мається на увазі під форматом "3+1". 

"Ніяких пояснень за форматом "3+1" не було. Більш того, я можу довести, що досягти прогресу поза Митного союзу буде неможливо. Потенціал зони вільної торгівлі (ЗВТ) для полегшення кооперації повністю вичерпаний. Єдиний варіант - повноцінна участь України в роботі ТЗ. Всі інші формули не мають під собою грунту, і ми проінформували Київ про це", - сказав він. 


Ключові слова: створення єдиного економічного простору, ЄЕП, митний союз, торгова зона, союз із Росією

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини