Як доїхати до Португалії - міста Лісабон та Сінтра? та Поради туристам, фото

- 17.04.2011 17:42
Як доїхати до Португалії - міста Лісабон та Сінтра? та  Поради туристам, фото

Розповімо про те, як, не обтяжуючи себе спілкуванням з турфірмами, потрапити в Лісабон до океану.

Для цього необхідно дотримання 3-х умов:
1. резервувати готелі та авіаквитки не пізніше 3 місяців до планованої поїздки;
2. мати кредитну банківську картку;
3. володіти (хоча б трохи) англійською.

Почнемо з авіаквитків

Квиток на прямий рейс Варшава - Лісабон компанії Centralwings, що входить до списку європейських компаній Low Cost, коштує близько 120 євро туди і назад. Як дістатися до Варшави - кожен вирішує сам. Я приїхала в Брест на поїзді, а потім 300 км до столиці Польщі їхала на місцевому електропоїзді, що коштувало близько 10 євро. Кордон проходили досить швидко, не виходячи з вагонів. У Варшаві від залізничного вокзалу до аеропорту ходить рейсовий автобус № 175. Квиток купують у водія. Аеропорт знаходиться практично в межах міста: дорога туди займає 30 хвилин. Поляки дуже дружні і майже всі розуміють по-російськи. Раджу запастися водою і бутербродом, тому що на борту не годують безкоштовно. Через 4 години ви вже в Лісабоні.
Тут вам доведеться пройти митний контроль і заповнити декларацію - ви в'їжджаєте в зону Шенген. У залі прибуття розшукуєте кіоск туристичної інформації. Там ви зможете розжитися транспортною картою Лісабона і всієї потрібної інформації, яка вас. У центр ходить Аеробас, який ви знайдете праворуч від виходу. Квиток купите у водія. Коштує він 3 євро і дійсний 24 години на всі види наземного транспорту.

Відразу розповім про транспорт

У Лісабоні курсує метро, ​​трамваї, автобуси і три трамваї-ліфта, розташованих в особливо високих місцях міста. Можна купити електронний квиток на 5 днів, званий 7 Сcolinas ("7 пагорбів"). Коштує він 13,20 євро і діє необмежено на всі види транспорту, включаючи метро. А ще краще відразу купити Lisboacard. Варто 13,5 євро на добу, 23 євро - на дві доби і 28 євро - на три доби. Діє на всі види транспорту в межах міста, на поїзди на лінії "Кашкайш" і "Синтра" і дає право на знижки до 50% у всіх музеях міста.

Тепер про готелі

Номер, а краще два (потім скажу, чому два) можна забронювати по інтернету. Краще - в історичному центрі Лісабона. Їх тут - на будь-який смак і будь-який зірковості. Якщо кишеню не особливо пучітся від грошей, то раджу звернути увагу на резіденсіали (residencial) - невеликі отельчики сімейного типу (2-3 зірки), номер на двох у яких коштує від 35 до 55 євро.

Поїздку краще розбити на дві частини

Перша - з проживанням у центрі Лісабона, а друга - ближче до пляжу, краще в зоні Ешторіл - Кашкайш. Там теж можна забронювати готель на будь-який смак, якщо ви, звичайно, не вирішите їхати до Португалії в серпні або в період якогось чемпіонату Європи з футболу.

Отже, заселилися в центрі міста. Що можна побачити?

Підніміть голову. Ви, звичайно ж, побачите Каштелу Сао Жорж - замок святого Георга - найдавніше будівля столиці, побудоване арабами і відважно відвойоване у них конкістадорами на чолі з Афонсу Енрік в 13 столітті. Туди ви зможете доїхати на старенькому трамваї початку 20 століття, купивши екскурсію за 8,50 євро (використовуючи Lisboacard). Що ще можна подивитися туристу у Португалії:  Вокзал Каиш Содре  Железнодорожный вокзал Санта Аполония  Музей Святого Роке   Музей морского флота  Церковь Святого Николая  Церковь Святого Роке   Музей карет  Базилика да Эштрела  Замок Святого Георгия   Национальный Дворец Ажуда   Музей фадо. Амалия Родригес  Граненый дом ( Дом алмазов )  Граненый дом ( Дом алмазов )   Королевский дворец Келуш.

Террейру Ду Пасив - серця Лісабона. Знайти не складно - у цю площу впирається центральна пішохідна вулиця - Rua Augusta.
Там же можна купити квиток на екскурсію по місту на двоповерховому автобусі. Квиток діє 24 години. Ви зможете вийти, де хочете, а потім зайти на інший такий же автобус. Дуже зручно. Коштує це задоволення 12,50 або 10,50 - в залежності від обраного маршруту. Ви отримаєте незабутні враження від поїздки до Синтру - містечко в 25 км від Лісабона.
Там, на вершині гори знаходиться колишня резиденція королів - Палас Та Піна (Синтра (Sintra), дворец Пена). Ви зможете побачити чудовий палац (Кинта да Регалейра), творіння архітектора Луїджі Маніна в стилі нео-мануеліно, побуваєте в палаці короля Мануеля, де він зустрів звістку від Вашку да Гами про відкриття морського шляху до Індії, помилуєтесь старовинними вузькими вуличками між особняками португальської знаті . Триває поїздка 4 з половиною години, варто буде вам 20 євро (якщо з Lisboacard знову ж таки). Синтра- райский уголок

Музеїв в Лісабоні досить

Музей давнього мистецтва, наприклад, музей Калоште Гульбенкяна, музей сучасного мистецтва, музей карет. Вражає океанаріум, що знаходиться на території колишньої виставки "Експо-98" (їхати на метро до кінця червоної лінії). Загалом, для всього цього вам знадобиться днів п'ять.
Ну а потім перебираємося ближче до океану ... Починається він в 10 км від відомої вже вам Прас де Комерсі.
Пляжі Португалії розділені за своїм розташуванням на Алгарвскіе (їх ми не чіпаємо - це туристичні пляжі, в агентствах вам про них розкажуть краще), Costa Alentejana (це в провінції Алентежу - далеченько для короткої поїздки), пляжі Лісабона - Costa de Lisboa, Кошта де Прата - північніше Лісабона, Кошта Верде - північніше Порту.

Розповім про ті, які знаю і люблю

Пляжі в 25 км зоні від Лісабона добре обладнані і доглянуті. Вони знаходяться в невеликій бухті Кашкайш, захищені від сильних вітрів, тому там можна плавати практично весь купальний сезон. Вони невеликі, дуже чисті, оточені безліччю ресторанчиків, обладнані душовими кабінами та роздягальнями. Що важливо - зупинки електрички з Лісабона знаходяться приблизно в 100 метрах від пляжів.
Треба обмовитися, що чим ближче до Лісабону, тим пляжна публіка, як би це сказати, простіше (це в основному жителі довколишніх недорогих районів міста).
А ось Ешторіл, Кашкайш - це зона фешенебельних готелів, багатих особняків і маєтків. Тут приємно відпочивати з дітьми - є окремі місця плавання для них і басейни. Все безкоштовно.
Але я віддаю перевагу пляжі зони Синтри. Це дещо північніше, вже відкритий океан, найчастіше - висока хвиля. Тут ти "сам собі рятувальник". Але зате пісок крупнозернистий, берегова лінія - скелі, часто з гротами, в які можна потрапити в період відпливу.
На Прая Гранде можна побачити сліди динозавра, закарбована у колись ще не застиглій лаві. Прая де Адрага розділена аркою. На меншу її частину можна потрапити тільки вранці або ввечері, туди море виносить дивовижні раковини.
Дуже красивий пляж Azenhas do Mar - Морські млини - де є натуральний басейн, куди вода заплесківается прямо з океану. Поплавати, правда, тут рідко вдається: дуже висока хвиля, хіба що пострибати на ній, та й то не заходячи глибоко. Одне "але": дістатися до цих пляжів можна тільки на автомобілі. Єдиний пляж, до якого можна доїхати на трамваї від Синтри - Прая де Массаш. Там же є і водні гірки. На цих пляжах знаходяться і кращі ресторанчики з рибною кухнею - все найсвіжіше, прямо з океану. А які тут молюски! Ви ніде не спробуєте такого різноманіття та свіжості. Їх вам дістануть прямо з акваріума на вибір.

До речі, про оренду авто

Це можна зробити прямо в аеропорту. Я нарахувала 7 агентств, що пропонують тут в оренду автомобілі. Ціни починаються від 30 євро в день. Не поспішайте, вивчіть всі пропозиції. Найчастіше деякі з агентств роблять знижки.

І під кінець - кілька корисних порад

Для дам: туфлі на високих підборах краще залишити вдома, інакше ви їх залишите в міжгір'ї лісабонської брущатки. Вулиці нею тут мощени повсюдно.
Громадський транспорт тут прийнято зупиняти на зупинках підняттям руки, інакше так і простоїте півдня в подиві (як колись автор цього тексту). Перебуваючи у транспорті, не забудьте на потрібній вам зупинці натиснути кнопочку відкривання дверей, а то ... самі розумієте.
Якщо ви знаходитесь в центрі Лісабона, то дізнатися, чи варто їхати на пляж сьогодні, дуже просто: якщо літаки заходять на посадку з боку річки (а повітряний коридор проходить прямо над центром міста), то сміливо можете вирушати купатися, якщо ж вони злітають в сторону Тежу - краще в музей, в ресторанчик на Алфама, послухати фаду (португальська міський романс).
Воду з під крана краще не пити: все-таки субтропіки - мікрофлора інша. Купуйте бутильовану. Півлітра її в тутешньому супермаркеті (в "Мініпресу" або "Пінго Досьо") коштує 40 сетімов, в автоматі - 1 євро, в кафе - півтора євро.
Португалія славиться своєю кавою. Поки одним з найдешевших в Європі - 50 сетімов. Але ваше прохання "Give me coffee, please" напевно не зрозуміють, тому що потрібно вказати, яку саме каву ви віддаєте перевагу:

Отже, маленький кавовий словник:
"ума итальяна" - маленький кави, на один ковток - дуже міцний;
"ума бика" - нормальний кави, прімерно3 / 4 чашки;
"кафэ шэю" - повна чашка кави;
"ум галау" - велику склянку, половина молока і чашка кави;
"Кафе ком шейрінью" - кава з додаванням місцевого виду коньяку - "агуарденте".

Ну ось і вся моя суха інформація, а враження і емоції - додавати вам. Вдалих подорожей!


Ключові слова: музеї цікаве у Португалії

Коментарі (1)
Бодя | 19.09.2011
cкільки кілометрів з Варшави до Лісабону

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини