76 разів кошти, виділені на ліквідацію наслідків стихійного лиха на Західній України, розкрали

- 25.03.2009 01:33
76 разів кошти, виділені на ліквідацію наслідків стихійного лиха на Західній України, розкрали

Працівники підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю провели 1308 перевірок законності використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихійного лиха. За викритими фактами порушено 76 кримінальних справ, за якими загальна сума попередньо встановлених збитків становить понад 19 мільйонів гривень. 

Як свідчить практика, найбільш поширеними є зловживання з боку службових осіб органів місцевого самоврядування під час формування списків постраждалих та складання недостовірних актів пошкоджень.

Наприклад, у Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб регіонального управління водного господарства, які використали не за цільовим призначенням бюджетні кошти в сумі 545,1 тисячі гривень, які були призначені на експлуатацію споруд, що захищають населені пункти і території від підтоплення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України.

У цій же області працівниками ДСБЕЗ викрили директора сільськогосподарського підприємства, який надав недостовірні відомості стосовно площ пошкоджених посівів сільськогосподарських культур та незаконно отримав кошти як відшкодування втрат продукції рослинництва в сумі 202,1 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 та ч.2 ст. 366 КК України.

 В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з міськрад та районної державної адміністрації, які склали фіктивні акти. постраждалих осіб для виплати матеріально-грошової допомоги, у зв'язку з чим безпідставно було отримано з резервного фонду державного бюджету кошти в сумі 720 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України.

В Івано-Франківській області також викрили службових осіб однієї з сільських рад, які безпідставно склали списки постраждалих осіб для виплати матеріально-грошової допомоги, що призвело до отримання ними допомоги на загальну суму 500 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з сільських рад, які оформили та подали до відшкодування фіктивний дефектний акт дільничної лікарні. Внаслідок зазначених дій державним інтересам нанесено збитків на суму 2,2 мільйона гривень.

В цій же області працівниками ДСБЕЗ викрили службових осіб іншої сільської ради, які внесли завідомо неправдиві відомості до господарської книги і незаконно отримали з державного бюджету компенсацію на ліквідацію наслідків стихії в сумі понад 360 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з міськрад, які склали акти обстеження середньої загальноосвітньої школи та дитячого навчального закладу, у яких зазначили, що покрівлі споруд пошкоджено стихією, внаслідок чого незаконно отримали бюджетні кошти як субвенцію на суму 136,6 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст 364, ч. 2 ст. 366 КК України.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ організувало здійснення додаткових заходів з протидії правопорушенням у сфері надрокористування в регіонах, які постраждали внаслідок стихійного лиха. Основну увагу під час здійснення цих заходів зосереджено на перевірках наявності в суб'єктів господарювання спеціальних дозволів на видобування корисних копалин, у першу чергу будівельної сировини, а саме: гравію, піску тощо, особливо в руслах річок, дотримання ними відповідних ліцензійних умов та законності здійснення продажу зазначеної будівельної сировини відповідними юридичними та фізичними особами.

Наприклад, на Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора заводу, який організував незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші з русла річки Стрий, унаслідок чого державним інтересам завдано збитків на суму понад 2,7 мільйона гривень.

У Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях працівники органів внутрішніх справ перевірили 2755 підприємств, що здійснюють свою діяльність у лісовій галузі, у тому числі 530 підприємств, підпорядкованих Держкомлісгоспу, та 699 експортерів лісопродукції.

Так, виявлено 466 корисливих злочинів, у тому числі 64 факти розкрадання державного та колективного майна, 159 фактів незаконної вирубки лісу та 166 службових злочинів, у тому числі 34 фактів хабарництва. До кримінальної відповідальності притягається 234 особи, у тому числі 9 службовців територіальних підрозділів Держкомлісгоспу.

У правопорушників вилучено 4117 куб.м незаконно добутої деревини, у тому числі 1485 куб.м цінних видів деревини на загальну суму 3833 тисячі гривень.

Так, у Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державної лісової охорони та лісництва одного з державних лісогосподарських підприємств, які упродовж 2007-2008 років, достовірно знаючи про вчинення самовільних рубок деревини у вказаному вище лісництві, не склали відповідних актів про лісопорушення, не вжили заходів для встановлення лісопорушників, вилучення в них незаконно добутої деревини та відшкодування завданих збитків. Унаслідок незаконних дій державним інтересам завдано збитків на загальну суму понад 1,9 мільйона гривень.

Источник: ДЗГ МВС України.


Ключові слова: Розкрадання коштів, стихійне лихо

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини