Послуга «МТС Навігатор» користується попитом

- 13.04.2011 16:51
Послуга «МТС Навігатор» користується попитом

На подорожчання бензину бізнес відповів космічними технологіями

Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна» оголошує про зростання популярності послуги «МТС Навігатор». Тільки протягом минулого року система GPS-контролю транспорту була встановлена на дві тисячі нових об’єктів.

Актуальність послуги «МТС Навігатор» значно зросла у зв’язку з ростом цін на паливно-мастильні матеріали (ПММ). Адже завдяки точному підрахунку пробігу чи встановленню додаткових датчиків витрат та рівня палива, топ-менеджмент компаній має змогу максимально точно контролювати й планувати витрати ПММ.

Особливою популярністю послуга «МТС Навігатор» користується у представників будівельної, металургійної, харчової, медичної, а також аграрної промисловості. Паливно-мастильні матеріали – одна з найбільших витрат у багатьох напрямках бізнесу, що суттєво впливає на його рентабельність. Тому компанії прагнуть максимально контролювати рух ПММ.

Пропонована компанією МТС GPS-послуга дає змогу в режимі реального часу контролювати роботу всього парку техніки підприємства та стежити за швидкістю її руху. Крім того, інформацію про витрати палива, пробіг, мотогодини роботи двигунів та механізмів можна інтегрувати в облікові програми, наприклад, «1С», що дозволяє спростити роботу бухгалтерії.

«GPS-моніторинг за рухом транспорту – одна з найважливіших технологій у нашому бізнесі. Ми зупинилися на послузі «МТС Навігатор» з огляду на покриття мережі МТС, що дає змогу контролювати рух транспорту в будь-якій точці України. Для нашої компанії ця послуга – суттєве спрощення ведення бізнесу та реальна економія пального. Адже є змога в режимі он-лайн відслідковувати рух автомобілів, зливи пального, заправки тощо. Відповідно, ми можемо планувати витрати ПММ й, за потреби, оперативно перенаправляти транспорт, що для будівельної компанії дуже важливо», – зазначив Віктор Камінський, диспетчер автомобільного транспорту компанії ТКС «Євробуд».

Про систему GPS

GPS-моніторинг транспорту – один з різновидів систем супутникового моніторингу транспорту, базований на використанні системи Global Positioning System[1] (GPS). Спеціальне обладнання на транспорті (контролери) отримують координати від супутників GPS. Контролери збирають додаткову інформацію про стан зовнішніх датчиків та підконтрольних пристроїв (наприклад, двигунів), формують GPRS-пакети і передають каналами GPRS на сервер оператора послуги, де отримані дані вносяться до бази даних.

Цілі використання GPS-системи контролю транспорту:
  1. Контроль витрат палива, мінімізація його зливів та недозаливів.
  2. Контроль місця розташування, оперативна оптимізація руху транспорту.
  3. Контроль маршрутів руху, запобігання несанкціонованим рейсам.
  4. Оптимізація роботи автопарку.
  5. Спрощення обліку шляхом інтеграції з обліковими системами.

Підключити сервіс «Навігатор від МТС» та отримати всю необхідну інформацію про послугу можна у відділах по роботі з корпоративними клієнтами, по всій Україні, а також на сайті МТС за адресою http://corp.mts.com.ua/ukr/mts_navigator.php


[1]Комплексна електронно-технічна система, що складається із сукупності наземного і космічного устаткування, призначена для визначення місця розташування (географічних координат і висоти), а також параметрів руху (швидкості та напрямку руху і т. д.) для наземних, водних і повітряних об'єктів.

GPS (Global Positioning System – глобальна система визначення координат) – супутникова пошукова система з 24 супутників і наземних станцій спостереження, об'єднаних у загальну мережу. Глобальна система визначення координат (GPS) була спочатку призначена для військових цілей, але у 80-х роках XX століття уряд США зробив систему доступною для цивільного використання. Глобальна система визначення координат працює в будь-яких метеорологічних умовах, у будь-якій точці світу, 24 години на день. Ніяких обмежень на використання системи визначення координат не існує.

Супутники системи рухаються по точній орбіті з періодом обертання 12 годин і передають інформацію на землю. Приймачі GPS приймають цю інформацію і, використовуючи тріангуляцію (розбивку на трикутники), обчислюють точне місце розташування користувача.

Приймач (GPS навігатор) повинен бути прив'язаний до сигналів принаймні трьох супутників для визначення двох координат (широта і довгота). Маючи чотири або більше супутників у полі зору, приймач може визначити три координати користувача (широта, довгота і висота). Як тільки положення користувача буде визначено, система може обчислити іншу інформацію, наприклад, швидкість, курс, пройдену відстань, відстань до точки призначення.

Система супутників GPS
24 орбітальних супутника землі, які складають мережу GPS, знаходяться на висоті 19 312,13 км. Вони постійно рухаються, роблячи дві повні орбіти за менш ніж 24 години. Супутники розвивають швидкість приблизно 11 265,41 км/год.

Супутники GPS живляться сонячною енергією. Вони мають резервні бортові батареї, щоб підтримати рух у разі сонячного затемнення. Невеликий ракетний прискорювач на кожному супутнику забезпечує його правильну траєкторію польоту.

Деякі цікаві факти про супутники GPS:
• Перший супутник GPS був запущений у 1978 році.
• Повний комплект з 24 супутників появився на орбіті 1994-го року.
• Середній термін служби одного супутника приблизно 10 років.
• Супутник GPS важить приблизно 907,18 кг, довжина – 5,18 м, включаючи сонячні панелі.
• Потужність передавача – 50 Вт.
 


Ключові слова: джпиеснавигатор мобильний МТС

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини