Топ-10 способів підвищити імунітет

- 11.04.2011 11:58
Топ-10 способів підвищити імунітет

Золоте правило: імунітет має бути не надто сильним, і не дуже слабким. Ми пропонуємо кілька порад, які підвищать ваш імунітет і без допомоги ліків:

1. Допомагайте іншим людям
Як стверджують вчені і психологи, надаючи увагу і підтримку інших людей, ми зміцнюємо імунітет. В організмі виділяються речовини, які стимулюють обмін речовин (психологи називають це самозадоволенням). На думку експертів, «контактна терапія» дуже важлива для нас - обійми, рукостискання також стимулюють активність Т-клітин, які виявляють і знищують шкідливі мікроорганізми.

2. Слухайте музику
Під час прослуховування улюблених музичних композицій, так само стимулюється імунітет. Часто буває, що улюблена музика для одного, роздратування для іншого, вихід простий - слухайте в навушниках і отримуйте задоволення. Під час прослуховування стимулюються ті ж самі центри мозку, як під час їжі або сексу. Експерти кажуть, що у людей, які грають на музичних інструментах або складають музику, імунні клітини мають більш високу активність.

3. Позбавляйтеся від шуму
Мало того, що це шкідливо для слуху, будь-який неприємний звук причина м'язове напруження, спазми судин і порушення травлення. Дослідження довели, що послідовна робота в умовах шуму сприяє сплеску адреналіну і підвищений ризик серцево-судинних захворювань. Звук, тривоги (Сирена) є одними з найбільш шкідливих звуків.

4. Навчіться бачити красу
Тривалість життя оптимістів середньому на 12 років довше, ніж песимістів. Стверджують вчені з відомих клініки «Майо» у США. Похмурі та нервові люди, і ті, які знаходяться в постійному стресі, як правило, мають слабку імунний захист. Звичайно, негативізм повинен бути присутнім в людині, але іноді потрібно надягати «рожеві окуляри», тим самим можна збільшити свій позитивний потенціал, а отже й імунітет.

5. Правильно харчуйтеся
У пості, тіло починає виробляти гормони стресу. Якщо ви втрачаєте навіть один кілограм на тиждень, у вашому тілі буде різке зниження активності Т-клітин, які визначають шкідливі мікроорганізми і чужорідні клітини. Імунні стимулятори, які допоможуть вам впоратися швидше із застудою, зміцнити організм і підвищити імунітет.

6. Найчастіше смійтеся
Щирий сміх збільшує рівень антитіл та стимулює активність лейкоцитів. Було доведено, що перегляд комедій підвищує імунітет на молекулярному рівні. Сміх поліпшує кровообіг, покращує травлення, стабілізується тиск і знижує м'язову напругу.

7. Напружуйте свій мозок
Було показано, наприклад, що навіть карткова гра стимулює активність імунної системи. Мозок стимулює виділення відповідальних за планування, пам'ять, абстрактне мислення та ініціативу, що не дає організму розслабитися, підтримуючи його тонус.

8. Більше рухайтеся
Регулярні помірні фізичні навантаження здатні мобілізувати захисні сили організму і підвищити активність лейкоцитів. Але не перестарайтеся, так як великі навантаження може спровокувати розвиток синдрому хронічної втоми.


9. Навчіться розслаблятися
Стрес в організм виробляє гормони кортизолу та адреналіну, які знижують імунітет. Тому часто під час іспитів, при наявності частих конфліктів на робочому місці або інших проблемних ситуаціях, людина більш легко стає жертвою застуди чи грипу. Якщо ви регулярно релаксіруете (медитація або аеробіка), ви можете зняти стрес і зміцнити свій імунітет.

10. Сон в повній темряві
Тільки в повній темряві в організмі людини може виробляти достатню кількість гормону мелатоніну. Це запобігає багатьом захворюванням. Деякі дослідження стверджують, що знижує ризик раку молочної залози. Навіть слабке світло з лиця годин або вуличний ліхтар може перестати виробляти достатню кількість мелатоніну. 


Ключові слова: як підвищити імунітет, як підняти тонус, як покращити здоров'я

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини