Путін запропонує вдвічі знизити ціни на газ

- 11.04.2011 09:44
Путін запропонує вдвічі знизити ціни на газ

 Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін приїде в Україну з конкретними пропозиціями на випадок інтеграції України до Митного союзу, а у відповідь хоче почути конкретну відповідь українського президента Віктора Януковича - чи згодна України на цей шлях.

 

За інформацією видання, візит російського прем'єра буде складатися з двох основних частин - бесіди з Януковичем і участі в засіданні міжурядового комітету. В якості "пряника", яким Путін буде заманювати Україні до Митного союзу, швидше за все, буде озвучена нова і вкрай приваблива ціна на газ для України.

Як відомо, раніше в «Газпромі» натякнули, що ціна на газ, після вступу України до Митного союзу, може бути майже в два рази нижче, ніж зараз - 150-160 доларів за тисячу кубометрів, що дозволить не підвищувати (а то й знизити) вартість комунальних послуг для населення.

З іншого боку, зазначає видання, повністю відмовлятися від євроінтеграції на користь союзу з Росією в Києві не хочуть. Головним чином - побоюючись обструкції з боку Заходу і перетворення керівників країни в нових «лукашенок», яким заборонений в'їзд до Європи. Та й бути занадто залежним від Москви страшно. Тому, як припускає видання, керівництво країни буде лавірувати, намагаючись виторгувати поступки як з боку ЄС, так і Росії, побудувавши в ідеалі і зону вільної торгівлі з ЄС, і отримавши серйозні економічні преференції від РФ.

При цьому, за даними видання, в керівництві Україні є впливова група товаришів, яка пропонує форсувати переговори з Росією про тісну інтеграцію, щоб підписати угоди вже під час червневого візиту до України президента Росії Дмитра Медведєва.

У Москві кажуть, що розуміють всю складність вибору і можуть почекати. Як розповів депутат Держдуми РФ Сергій Марков, Кремль готовий дати Україні час на підготовку зміни курсу: «Головне - щоб українське керівництво раз і назавжди позбулося від «помаранчевих» ілюзій з приводу вигод від самостійної і швидкої євроінтеграції на користь більш тривалою, але більш вигідною євроінтеграції через Митний союз. У свою чергу, керівництво Росії готове піти на компроміси для приєднання України до Митного союзу. Формулу цього шляху можна назвати як завгодно, у тому числі і «3 +1» (Росія, Білорусь, Казахстан плюс Україна, - Пропозиція, озвучена Януковичем у четвер). Важлива суть ».

Оскільки Путін готовий до того, що після його візиту з української сторони не буде публічно оголошено про зміну курсу, він, як пише видання, повинен отримати певну компенсацію, щоб мати можливість оголосити свій візит успішним. Таким успіхом може стати домовленість на рівні прем'єрів про прорив в одній з областей, за якими переговори йдуть з минулого року.

За словами Маркова, найбільш реально підписання домовленостей про створення СП в ядерній енергетиці: «Це проект, де взаємна вигода найбільш очевидна. Умовно кажучи, якщо зараз Росія заробляє в цій галузі 5 млрд. доларів, а Україні 10 млн. доларів, то при домовленості це будуть 10 млрд. і 1 млрд. відповідно ».

Також, розповідає депутат Держдуми, помітно просування в переговорах з транспортного машинобудування (максимальне завантаження суднобудівних верфей Миколаєва та «Луганськтепловозу») і, в меншій мірі, з авіабудування і спільних інфраструктурних проектах.

Нагадаємо, 12 квітня Україну відвідає прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. Раніше ЗМІ повідомляли, що в Києві російський прем'єр має намір особисто відрадити Януковича і Азарова від створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом. 


Ключові слова: Путін їде в Україну, схема 3+1, митний союз, зона вільної торгівлі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини