Що потребує ваш організм в різному віці

- 08.04.2011 12:53
Що потребує ваш організм в різному віці

 З віком наші гастрономічні пристрасті змінюються, як змінюються і потреби нашого організму. Які продукти необхідні в кожне десятиліття життя, яких правил харчування слід дотримуватися в тому чи іншому віці.

Двадцять

Ви знаходитесь на піку Вашого здоров'я, але часто можете зловживати концентрованої їжею і алкогольними напоями, забувати про своєчасне прийомі їжі і не знаходити часу на сон. Якраз час внести корективи в харчування. Експерти радять їсти більше сиру та інших молочних продуктів, щоб збагатити організм кальцієм. А також не зловживати газованими напоями, адже в них міститься фосфорна кислота виводить кальцій з організму.

Не обмежуйте надмірно вживання калорій, і вже тим більше не «відшкодовувати» їх за допомогою спиртних напоїв, радить британський дієтолог Сіан Портер. Алкоголь дає «порожні» калорії, в результаті організм недоотримує поживних речовин, що неминуче відобразиться на стан волосся, шкіри і нігтів.

Не піддавайтеся спокусі «сісти» на модні дієти, краще зробіть акцент на правильному харчуванні. І не забувайте про повноцінний сніданок, наприклад, яєчню, каші або тості з фруктами.

Тридцять

Життя б'є ключем і на якісне харчування часу катастрофічно не вистачає. Якщо Ви втомилися, не шукайте швидку порцію енергії в чашечці кави, пляшечці коли або сигарети - Вони дадуть тільки короткочасний підйом сил. Краще спробуйте курагу або інші сухофрукти, вони збагатять організм енергією поступово.

Для жінок необхідною є фолієва кислота, яка не тільки знижує ризик розвитку раку грудей, підшлункової залози і товстої кишки, але і допоможе уникнути багатьох ускладнень з майбутньою дитиною, вважає британський дієтолог Сара Шенкер. Фолієвої кислотою багаті фрукти й овочі, цільнозернові продукти і боби.

Сорок

Швидкість метаболізму вже на 10% нижче, ніж в 30 років, підвищується ризик таких захворювань як діабет і серцево-судинні хвороби.

У цьому віці британські дієтологи рекомендують їсти ... стейк. Коли менструальний цикл стає нестійким, у жінок дуже часто виникає анемія. Щоб збагатити організм залізом, доктор Шенкер рекомендує їсти пісне червоне м'ясо три-чотири рази на тиждень, разом з великою кількістю яєць, квасолі, бобів і цільнозернових продуктів. А також паралельно вживати вітамін С (Апельсиновий сік, ківі, помідори), щоб збільшити засвоєння заліза.

Збалансувати рівень гормонів допоможуть продукти, які є джерелом естрогену - соя, сочевиця, турецький горох і насіння льону.

Зверніть увагу на яскраві овочі та фрукти, які містять бета-каротин і вітамін Е - незамінні для жіночої краси. А ось вживання солодощів доведеться хоча б ненабагато скоротити.

П'ятдесят

У цьому віці чоловіки і жінки піддаються більшому ризику виникнення раку, остеопорозу та серцево-судинних захворювань.

Дієтологи радять додати клітковини - Їсти вівсянку і бобові, а також вживати продукти без холестерину.

Необхідно також знизити вживання солі і їсти більше продуктів, багатих калієм - це банани, фруктові соки та сухофрукти.

Шістдесят і більше

У цьому віці швидкість метаболізму на 20-40% нижче, ніж у двадцять років, тому головні проблеми - це збільшення ваги і ризик виникнення раку.

Дієтологи радять щоденно вживати пробіотики, а також пити побільше води, адже з віком відчуття спраги не таке гостре, що в кінцевому результаті може призвести до зневоднення організму. Експерти також радять максимально обмежити споживання оброблених м'ясних продуктів - ковбаси, сосисок, сардельок, паштетів. Знизити ризик виникнення раку допоможе дієта, багата фолієвою кислотою (зелені і листові овочі). 


Ключові слова: звички харчування, корисне харчування, харчування для різного віку

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини