США відмовились припинити операції проти Каддафі

- 07.04.2011 11:20
США відмовились припинити операції проти Каддафі

 Держсекретар США Хілларі Клінтон виступила із заявою, в якій закликала лівійського лідера Муаммара Каддафі покинути свій пост і зупинити наступ лояльних йому військ на повстанців. Як повідомляє газета The Guardian, виступ глави Держдепартаменту прозвучала незабаром після того, як президент Барак Обама одержав листа від Каддафі.

Про отримання президентом послання стало відомо напередодні, у середу. В адміністрації Обами отримання листа підтвердили, проте розкривати його зміст не стали. Тим часом агентству Associated Press, стало відомо, що лідер джамахірії попросив президента США припинити бомбардування території Лівії.

Зокрема, Каддафі, назвавши Обаму "сином", заявив, що військова кампанія проти "маленького народу в країні, що розвивається" завдає їй моральний збиток. Він також зазначив, що військовими методами демократію побудувати не вдасться.

Коментуючи реакцію самого Обами на лист, його прес-секретар Джей Карні зазначив, що "умови, викладені президентом, відомі ".

Клінтон пояснила позицію свого начальника більш розгорнуто. "Навряд чи дії, яких очікують від пана Каддафі, є таємницею. Чим швидше він їх виконає, чим швидше буде зупинено кровопролиття, тим краще буде для всіх ", - заявила держсекретар.

Тим часом напередодні стало відомо, що схожу пропозицію лівійському лідеру зробив колишній американський конгресмен Курт Уелдон, який прибув в арабську країну в рамках неофіційної делегації. Зокрема, як стало відомо ЗМІ, він закликав Каддафі оголосити перемир'я, вивести свої війська з міст, а також пустити до Лівії представників гуманітарних організацій.

Самому Каддафі було запропоновано відійти від керівництва країною, після чого Лівії має очолити уряд, що складається з нинішніх лідерів і представників повстанців. При цьому, як наголошується, Каддафі зможе зайняти пост почесного голови Африканського союзу.

Незважаючи на приватний характер візиту Уелдона, який раніше вже не раз вів переговори з лівійським лідером, його місія отримала схвалення і в Білому домі, і в Конгресі США.

Кампанія, в рамках якої Лівія піддалася ракетно-бомбовим ударам, почалася 19 березня на підставі прийнятої двома днями раніше резолюції Радбезу ООН. Спочатку вона велася під проводом США, однак з 31 березня командування операцією було передано НАТО.

Західна коаліція була змушена втрутитися у внутрішні справи Лівії після того, як в арабській країні почалася громадянська війна. На даний момент в Лівії склалася патова ситуація, при якій ні одна з сторін не має явної переваги. 


Ключові слова: Хілларі Клінтон, Муаммар Каддафі, США проти Каддафі, війна в Лівії

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини