Азаров: максимум через 10 років Україна буде в ЄС

- 04.04.2011 11:40
Азаров: максимум через 10 років Україна буде в ЄС

А тим часом Прем'єр-міністр Микола Азаров продовжує вселяти оптимізм в українців. Нещодавно він заявив про те, що українська економіка до середини 2012 року повинна вийти на докризовий рівень.

Пізніше прем'єр виразив упевненість, що Україна максимум через десять років стане членом Європейського Союзу.

Зокрема, за словами Азарова він запропонував екс-президентові Польщі Олександру Квасьневскому укласти парі, що Україна стане членом ЄС максимум через десять років.

"Я зі свого боку говорю, давайте парі укладемо. Максимум через десять років Україна стане членом Європейського Союзу. Максимум підкреслюю", - сказав Азаров.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає реалістичними такі плани прем'єра. "Максимум завжди ближче до істини. Десять років, цілком реалістичний термін", - відмітив дипломат.

"Десять років - це досить для того щоб провести реформи, які нам просто потрібні", - вважає Грищенко.

"Якщо, а я переконаний, до цього моменту не буде зрозуміло, що без України насправді Євросоюз більше втрачатиме, чим отримуватиме від можливостей зміцнювати свої позиції в глобальній конкуренції, я думаю, у нас складуться усі передумови щоб ми впродовж десяти років придбали повноправне членство в Європейському союзі", - заявив міністр закордонних справ.

Нагадаємо, раніше 18 березня Азаров заявив що Україна робить усі необхідні дії для подачі в перспективі заявки на членство в Європейському Союзі.

"Підписання угоди про зону вільної торгівлі відкриє шлях до підписання угоди про політичну асоціацію і крок за кроком ми з вами разом рухатимемося до тієї мети, яка поставлена у нас і законодавчо, - в законі про основи внутрішньої і зовнішньої політики, - і записано в програмі Президента України і в інших документах, у тому числі і урядових", - сказав Азаров.

Наскільки реально вступити Україні в ЄС через десять років? Чи розумно ставити конкретні терміни? Чи не являються такі заяви популізмом? 


Ключові слова: членство України в Євросоюзі, шанси України на вступ до ЄС, Азаров про вступ України в ЄС

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини