Кращі першоквітневі розіграші ЗМІ

- 01.04.2011 11:43
Кращі першоквітневі розіграші ЗМІ

1 квітня ніхто нікому не вірить, і правильно робить. У кожному куточку нашої планети в перший день квітня жартують по-хорошому і по-поганому, аби розсмішити себе і оточення.

Ми пропонуємо прочитати реальні веселі історії, які придумали ЗМІ в день дурнів.

1) У 1957 році відомий диктор телекомпанії BBC у Великобританії серед серйозних новин прочитав повідомлення про хороший урожай макаронів в Швейцарії. На телеекранах навіть з'явилися кадри з селянами, які збирали на полях макарони. Вони були однакової довжини і чомусь вже варені. 

Британці явно не зрозуміли гумору, і завалили редакцію листами з проханнями розповісти про дивовижні макарони і вислати розсаду нового продукту сільського господарства.

Ця ж телекомпанія пожартувала над співгромадянами 1 квітня в 1980 році. У ефірі прозвучало повідомлення, що у Біг-Бена збираються замінити механічний циферблат на новий, електронний. Англійці знову не помітили гумору і стали цікавитися де можна буде купити хоч стрілки від старовинного годинника. Що поробиш, - тонкий англійський гумор!

2) Перенесемося в Париж. Тут 1 квітня в 1986 році солідне друковане видання Le Parisien опублікувало статтю про те, що Эйфелеву вежу демонтують і перевезуть в Диснейленд, що будується а на пустирі встановлять сучасний стадіон. Половина парижан тріумфувала, згадуючи слова великого Мопасана, мовляв, ця "залізна потвора" псує вигляд міста. Інші парижани настроїлися агресивно і стали кричати "Приберіть руки геть від головного символу Франції"!.

3) В 1990 році 1 квітня в газеті "Собеседник" з'явилася замітка з доказом того, що Олександра Блока ніколи не існувало, а його вірші - це містифікація "Срібного століття". Декілька літературознавців встало на захист улюбленого поета на сторінках видання розгорнулася запекла суперечка. У книжкових магазинах зріс попит на книги Олександра Блока, а тямущі студенти навіть почали писати реферати на тему "Блок жив, живий і ще житиме"!

4) У 1962 році в Швеції був тільки один чорно-білий телеканал. Але одного разу, природно 1 квітня, у глядачів з'явився шанс зробити свої телевізори кольоровими з допомогою... панчохи. Технічний експерт каналу виступив напередодні з повідомленням про те що завдяки розвитку науки і техніки у глядачів є можливість насолоджуватися кольоровим ТБ. Для цього досить натягнути на телевізор панчоху. Десятки тисяч людей попалися на цю вудочку.

5) У 1981 році газета Herald - News американського міста Роскоммон, Мічіган інформувала населення про те, що рідний штат вибраний біологами для дивного експерименту. Експеримент полягав в наступному: в 3 озера на півночі Мічігану запускали близько 2 тис. прісноводих акул для того щоб мати можливість вивчити їх звички в обмеженому просторі. Газета цитувала представника Національної Біологічної Асоціації, який припустив, що акули значно скоротять риб'яче поголів'я в озерах. Після публікації в редакцію Herald - News прийшло величезна кількість листів від розгніваних мічиганців.

6) У 2002 році мережа британських супермаркетів Tesko опублікувала в газеті Сан інформацію про те, що селекціонерам нещодавно вдалося вивести новий вид моркви. Реклама розповідала, що в кожній морквині цього сорту буде спеціальна дірочка що перетворює коренеплід на подібність свистка. Така морквина, повністю зварившись, нібито видавала свист. Багато хто повірив і запитував новий продукт в магазинах.

7) У 1949 році діджей однієї з новозеландських радіостанцій оголосив співгромадянам про те, що до міста Окленду рухається рій злісних ос. Щоб врятуватися від укусів, жартівник рекомендував людям, заправляти брюки в шкарпетки. Багато службовців скористувалися доброю порадою і порушили офісний дрес-код в цілях власної безпеки. Проте начальник радіо-приколіста засудив розіграш на тій основі, що негоже ЗМІ повідомляти громадянам явну брехню.


Ключові слова: першоквітневі жарти, 1 квітня, день сміху, день дурнів, розіграші в ЗМІ

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини