Росія серйозно готується до Битви націй 2011: Ждите – мы едем в Хотин!

- 31.03.2011 18:06
Росія серйозно готується до Битви націй 2011: Ждите – мы едем в Хотин!

26 березня відбувся відбірковий турнір, підсумки якого багато в чому визначать остаточний склад команди російських бійців, які готуються завойовувати нові вершини в Хотині. Про те, як проходив відбірковий турнір, розповість Андрій Зимін:

 Андрій, розкажіть, де проходив відбірковий турнір?

 Андрій Зимін: Як і в 2010 році, фінальний відбірковий турнір формування Збірній Росії по історичному середньовічному бою проводився у Великому Міжнародному Кінному Клубі «Прадар».

 Які клуби брали участь в турнірі?

 А. З.: У турнірі брало участь більше 150 бійців з різних міст і клубів Росії. У цьому році ми брали бійців з десятків клубів з усієї Росії:

- Санкт-Петербурга (ВІК «Польсько-Литовське спис», КИР «Нюрнберг», ВІК «Богемія», ВІК «Ерфурт», ВІК «Російська дружина», СПб-відділення КИР «Берн»,;

- Архангельська, Мурманська, Ухти, Северодвінська (Північне відділення КИР «Берн», ВІК «Російська дружина», ВІК «Рольфхейм»);

- Нижнього Новгорода, Павлово і Дзержинська (Нижегородське відділення КИР «Берн», КИР «Гастінгс»);

- Тули (ЦВК «Витязь»);

- Брянська, Смоленська, Тамбова, Казані (КИР «Нюрберге»);

- Костроми (РК «Буян»);

- Іжевська (ВІК «А путь прави»);

- Ростова-на-Дону, Астрахані, Ставрополя і Краснодара (Південне відділення КИР «Берн»);

- Іркутська, Красноярська (ВІК «армет»);

- Південно-Сахалінська («Шлях меча»);

- Благовещенська (КІМ «Рось»);

- Єкатеринбурга, Кірова, Челябінська, Пермі (ОКІР «Конфедерація Госпітальєрів», КІФ «Бійцівській кіт»)

Традиційно було багато бійців з Москви, Підмосков'я (Зеленоград, Хімки, Митищі) і Центрального регіону (Дубна, Обнінськ, Протвино) - представників Московського відділення КИР «Берн», КІФіР «Байярд», КИР «Нюрнберг», КИР «Чорна щука», КИР «Лицарський замок», МГО «Російська фортеця», КИР «Гастінгс», «Ревель». Ми також чекали бійців з з Кондлапогі (КІФіІР «Танненберг», Сиктивкара (КИР «Кречет») і Владивостока (ВІК «армет»), але, на жаль, вони не змогли приїхати.

 Хто був у складі суддівства на відбірковому турнірі?

А. З.: У суддівській бригаді були представлені одні з найбільш компетентних маршалів Росії, що мають колосальний досвід роботи на ристалищі - Олексій Горлов, Сергій Тихомиров, Сергій Кононов, Роберт Рибаков, Ілля Шур, Сергій Якушев, Сергій Глубокін, Сергій Лозно, Олексій Должиков , Павло Забела (Москва), Дмитро Ромадін (Казань), Дмитро Тростина (Зеленоград), Сергій Богоненко (Санкт-Петербург), Олег Лук'янов і Володимир Терехов (Тула), Юрій Сухіна (Краснодар), Євген Єлісєєв (Нижній Новогород). Більшість представників сучасного суддівського корпусу - в минулому відмінні фехтувальники, за спиною у яких не один десяток турнірів і польових битв. Головним суддею турніру був керівник нижегородського «Берна» Олександр Давидов.

 Що входило в програму відбіркового турніру?

А. З.: У програму турніру входили бої в трьох номінаціях ІСБ - поєдинок 1х1 на трьох видах зброї, командні бої 5х5 і 21х21. Таким чином, глядачі змогли оцінити всі аспекти середньовічного бою - індивідуальна майстерність фехтувальників, командну роботу «п'ятірки» і стройової бій загонів у 21х21.

 Які команди проявили себе найбільш яскраво на турнірі? Чи підвищився рівень підготовки клубів останнім часом?

А. З.: Найсильніше мене вразила команда нижегородського відділення «Берна» - «Ведмежа п'ядь», яка завоювала золоту медаль минулого турніру. Дуже вразили бійці «ПЛК-Оплот», які впевнено здобули перемогу над переможцем минулого «Битви Націй» - командою «Партизан», у складі якої борюся і я сам. Більш ніж серйозний прогрес у команди «Персик», складеної з бійців Південного і Московського відділення «Берна». Стабільно сильним противником є ​​«Лицарський замок». Сильно зріс рівень команди з уральського регіону - «Конфедерації госпітальєрів». Загалом і в цілому на турнірі не було «прохідних» команд: всі билися до останнього, усіма силами намагаючись вирвати перемогу, як би не складалася ситуація на перегонах. Як приклад наведу дебютантів нашого турніру - команду «Німецька рота» з сибірсько-далекосхідного регіону. «Втративши» кількох бійців, що знялися з участі в турнірі через травми, вона вийшла на бій із «Лицарським замком» втрьох проти комплектної «п'ятірки». До честі хлопців з «РЗ», вони не стали битися з вихідним чисельною перевагою і також прибрали з майданчика двох бійців, щоб зрівняти склад команд. І перемогли. У цілому рівень команд, що завоювали право брати участь у фінальному відбірковому турнірі для формування Національної Збірної Росії був настільки високим, що практично в кожному бою були чудові моменти.

 А який епізод турніру Ви б назвали найбільш яскравим?

А. З.: З особливо запам'яталися моментів назву поєдинок Моргана (Айдер Кадиров з «РЗ» і Коті (Костянтин Котті з «Персика»), що продовжувався більше трьох хвилин після того, як всі решта бійців обох команд були виведені з ладу, і що закінчився нічиєї! Також вразила чудова техніка роботи алебардою Дениса Ващенко (московський «Берн»).

 Яка атмосфера панувала на турнірі? Відчувався дух змагання?

А. З.: Атмосфера московського відбіркового етапу була дуже позитивною - ще в минулому році, після «Битви Націй» в Хотині відносини між російськими командами, раніше нешуточно ворогували один з одним, в значній мірі покращилися. Хлопці усвідомили себе єдиною командою, масові битви проти суперників з інших країн-учасниць «Битви Націй» згуртували їх.

При цьому йшла жорстка, безкомпромісна боротьба сили, мужності, техніки, тактики і волі досвідчених бійців, які поставили перед собою єдину мету - завоювати гідне місце в Збірній команді, яка представлятиме країну на найбільш серйозному міжнародному турнірі - фактично на Чемпіонаті Світу. Зрозуміло, бої були дуже жорсткими, але кількість ударів у заборонені зони - дуже невеликим, завдяки чому турнір пройшов без єдиної серйозної травми.

 Чи всі пройшло так, як було спочатку заплановано?

А. З.: Програма турніру була узгоджена і викладена в Мережу заздалегідь, оргкомітет на чолі з Марією Давидовою вже мав більш ніж серйозний досвід проведення аналогічних заходів (у тому числі - торішньої «Битви Націй - Москва»), тому все пройшло без будь-яких накладок. Турнір початково розглядався як некомерційний, тому широкої реклами ми не давали, та й місце проведення - чудовий кінний клуб «Прадар» - не розрахований на тисячі глядачів. Крім бійців та супроводжуючих їх одноклубників, родичів і друзів було близько 150 глядачів.

 Андрій, розкажіть про підсумки турніру.

А. З.: Переможці номінації «Поєдинок» - чотири представники клубу «Байярд»: Сергій Уколов, Іван Васильєв, Михайло Бабинін, Євген Лапик.

У номінації «5х5» перемогли команди «Ведмежа п'ядь», «Партизан», «Персик», «Лицарський замок». У номінації 21х21 рішучу перемогу здобула команда ветеранів КИР «Берн»

 Хто ж увійшов до складу Національної збірної Росії?

А. З.: Про остаточне складі Національної збірної Росії говорити поки рано. Він буде визначено в найближчі дні, але, зрозуміло, кістяк команди складуть переможці «Битви Націй - Москва -2011».

 Який поточний рівень підготовки збірної, її сильні сторони, і над чим варто попрацювати?

А. З.: Поточний рівень як індивідуальної, так і командної майстерності дуже високий, відрадно бачити, що за минулий рік хлопці провели дуже серйозну роботу. Сильні сторони і мінуси для кожної номінації Історичного середньовічного бою свої, перерахування їх буде цікаво тільки професіоналам. Головне те, що ми готові. Останнє покаже «Битва Націй»

 Яким чином буде організована подальша підготовка збірної?

А. З.: тренерським штабом буде проведено детальний перегляд боїв минулого турніру, бійці і капітани команд отримають рекомендації щодо побудови тренувань передзмагального етапу. Швидше за все, остаточний склад команд буде злагоджений і відшліфований на Московському турнірі пам'яті загиблого восени минулого року капітана тульського «Витязя» Ігоря Миронова (Війна), а також на «Тульских баталіях» в середині квітня.

 На питання про те, чим би ще хотів поділитися Андрій, він відповів коротко: «Чекайте - ми їдемо в Хотин». Упевнені, в цьому лаконічному вислові є все: і позиціонування Збірній Росії як потужного суперника для всіх без винятку команд, і передчуття видовищного чемпіонату, і заклик до глядачів одного з найяскравіших подій весни. Чекаємо!

 Автор: Anna M

Ще по темі: Місто Хотин готується до напливу туристів на Битву Націй 2011
 Легенди хотинської фортеці
Патріотичність та історична реконструкція
Білоруські Зубри: національна збірна на Битву Націй 2011 сформована
 На Битву Націй за 4 дні всього прийшло не більше 10 тисяч глядачів
На Битве наций Россия билась одна против трех команд, а беларус сбежал из реанимации
Итоги Битвы Наций 2010- победила команда России. Все уехали из Хотина. ФОТО

 


Ключові слова: підготовка до Битви націй 2011

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини