Відкрито секрет «Кривавої Мері»
- 31.03.2011 12:18Учені з'ясували, які саме компоненти надають характерного смаку коктейлю "Кривава Мері". Результати своєї роботи дослідники представили на 241-ій національній зустрічі-виставці Американського хімічного суспільства. Коротко підсумки представлені в прес-релізі суспільства.
Фахівці аналізували складові речовини коктейля, приготованого по класичному рецепту, - тобто що включає не лише горілку, томатний сік, селеру, сіль, перець і табаско, але ще і вустерский соус, хрін, а також лимон або лайм.
Учені окремо проаналізували леткі і нелеткі речовини, що входять до його складу, і оцінили "вклад" кожного з компонентів. На підставі зроблених висновків дослідники вивели декілька рекомендацій, що дозволяють отримати максимально насичений смак.
По-перше, напій необхідно вживати відразу після приготування, оскільки багато хімічних речовин, що входять до його складу, швидко руйнуються. По-друге, "Криваву Мері" треба сервірувати з льодом, оскільки на холоді сповільнюються багато реакцій, що також призводять до руйнування відповідальних за смак молекул. Основна частина об'єму коктейля доводиться на томатний сік, відповідно, варто використовувати цей продукт максимально високої якості. На горілці при цьому можна заощадити оскільки інші складові "Кривавої Мері", що мають яскраво виражений аромат, практично повністю маскують смак навіть найдорожчої горілки.
Нещодавно інший колектив учених досліджував властивості ще одного популярного алкогольного напою - шампанського. За підсумками серії експериментів автори зробили висновок, що його дійсно варто охолоджувати перед подачею.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 24.04.2024 16:04
- 23.04.2024 10:14
- 23.04.2024 09:14
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48