Зростання цін в Україні обумовлене ростом світових цін

- 30.03.2011 13:53
Зростання цін в Україні обумовлене ростом світових цін

Звинувачення на адресу уряду в рості тарифів, цін на продукти харчування і пальне не мають обгрунтування. Такі заяви - це спотворення фактів. Про заявив сьогодні, 30 березня, Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час розширеного засідання Кабінету Міністрів України.

"Усе що ми чуємо від опонентів - це спотворення фактів, відверта брехня, примітивні фальсифікації, обурлива демагогія і популізм", - підкреслив Азаров.

Він також відмітив, що зростання цін в Україні обумовлене, передусім зростанням світових цін : "Вартість хліба і молока в країнах Східної Європи виросла більш ніж на 20%. Навіть у стабільній Німеччині ціна хліба виросла на небачені 10%. упаковка 250-грама олії у Франції з липня подорожчала майже на третину - на 30 євроцентів. Літр 2%-е молоко в Польщі коштував 40 євроцентів, а зараз - 60. Цукор в Польщі буквально днями подорожчав удвічі. І так далі. Це говориться не для виправдання Уряду. Це констатація ситуації, яка є у світі".

За словами Азарова, що опоненти уряду маніпулюють фактами, заявляючи про те, що ціна хліба в Україні і Європі відрізняється лише відсотками : "У будь-якому європейському супермаркеті отоварювалася так звана опозиція, щоб подібні помилкові виводи"?

"Кого вони обманюють? Мільйони наших громадян бувають за кордоном і знають, що в Німеччині, Франції, Італії, Туреччині за окремими виключеннями продукти значно дорожчі. Бензин, як правило, удвічі дорожче, комунальні послуги в 5-10 разів дорожчі, ніж у нас проїзд транспортом - раз в 5 коштує більше. А якщо порівняти українські ціни з країнами СНД, де порівнянний з нашим рівень життя? Хіба не урядова політика на ринку зерна в умовах критичного урожаю дозволила тримати ціну на пшеничний хліб в Києві приблизно на рівні 3,5-4 гривни за кілограм, тоді як в Москві він коштує 11 гривен, у Баку - 9, в Мінську - 10, в Єревані - 10 гривен"?, - заявив Азаров.

За його словами, корінь проблем в тому, що продуктивність праці в Україні в 4-5 разів нижче, ніж в розвинених країнах Європи, у нас витрачається втричі більше енергії на виробництво одиниці продукції вітчизняні заводи і сільгосппідприємства технологічно відсталі або навіть фізично зношені. "Говорити в таких умовах, що ми можемо жити як в Європі, не доклавши незвичайні зусилля для модернізації економіки, а також правової системи соціальної сфери - це означає цинічно обманювати людей і позбавляти їх реальної перспективи", - переконаний глава уряду.

Він відмітив, що єдиним виходом в цій ситуації є проведення ініційованих Президентом реформ які забезпечать і якісний ріст економіки, і підвищення рівня життя : "Тільки продуктивна праця дає засоби для вирішення проблем медичного обслуговування, освіти, соціального захисту, житлово-комунального господарства, безпеки, армії - усього з чого складається життя суспільства".

За словами Азарова, пройде трохи часу, і громадяни України усвідомлять правильність нового курсу і відчують зміни на кращий.

Прем'єр-міністр відмітив, що уряд готовий до діалогу з опозицією, але цей діалог повинен базуватися виключно на правді на громадських інтересах. 


Ключові слова: підвищення цін, зростання цін, ціни на продукти в світі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини