На Західну Україну з Італії прибули мощі святого Отця Піо

- 23.03.2009 10:43
На Західну Україну з Італії  прибули мощі святого Отця Піо

Сьогодні у кафедральному соборі Святого Воскресіння Української греко-католицької церкви в Івано-Франківську виставлено для молитовного шанування мощі містика, стигматика, чудотворця св. Отця Піо, привезені із Сан-Джованні Ротондо (Італія).

Сьогодні християни обласного центру по закінченні богослужінь у храмах взяли участь у загальноміській передвеликодній Хресній ході, по завершенню якої відбулося урочисте внесення мощей у собор Святого Воскресіння.

В Івано-Франківській єпархії передбачають, що мощі св.Отця Піо перебуватимуть в місті до завершення Великого посту. Побачити мощі у себе вже зголосилися у Львові, Києві, Одесі, Коломиї.

Щодня в храмі о 18.00 буде служитися Божественна Літургія, після якої можна буде приступити до мощей святого та отримати благословення святим миром.

Довідка "ПБ":

Світське ім‘я отця Піо - Франциск Форджоне. Він народився 25 травня 1887 року в П‘єтрельчіні (Італія). Усе своє життя провів у монастирі капуцинів в Сан Джованні Ротондо.

         Цьому священикові Господь дав надзвичайні благодаті. Його життя від самого початку було наповнене неймовірними знаками та чудесами. Наприклад, малий Франческо часто молився на розарії. При цьому він завжди бачив поруч Ісуса та Діву Марію. Хлопець навіть думав, що всі віруючі, молячись, бачить Їх так само. Лише з часом він зрозумів, що цей дар даний тільки йому.

         10 серпня 1910 року Франциск Форджоне став священиком. Він служив св. Месу, сповідав, розмовляв з людьми і допомагав у вирішенні їхніх проблем. Ті, що приходили до отця Піо, розуміли - це незвичайна людина, адже він читав їхні думки, передбачав події, знав гріхи до того, як люди самі їх називали, і дуже сварився, коли хтось приховував свої гріхи.

         У 1918 році отець Піо отримав від Бога іще один дар - стигмати (рани на руках, ногах та боці на зразок тих, які мав сам Ісус під час страждань на хресті). Ці рани завжди кровоточили, боліли і протягом 50 років не загоювались на тілі священика.

         Отець Піо мав також дар оздоровлення хворих. Італійська дівчинка Джемма Діджорджі була сліпою - вона народилася без зіниць. Того дня, коли вона прийняла Причастя з рук отця Піо, почала бачити. Ніхто, а особливо лікарі, не міг зрозуміти, як можна бачити без зіниць. Але ми добре знаємо, що Бог мудріший та могутніший, ніж наука та медицина.

         Крім цього отець Піо міг знаходитися одночасно в двох місцях. Одній жительці Генуї мали відтяти ногу. Її дочка дуже уповала на Боже милосердя і просила допомоги отця Піо. Одного дня отець Піо зайшов до палати крізь замкнені двері, став біля ліжка хворої і сказав, щоб операцію відклали на 9 днів. На десятий день лікарі ствердили, що операція не потрібна, бо нога здорова. У той самий час, коли отець Піо відвідував хвору, він знаходився в костьолі.

         Отець Піо помер 23 травня 1968 року, залишивши своїм нащадкам запевнення: „Набагато більше я зможу зробити вам у небі”.

         Своє життя отець Піо присвятив людям. Він ніколи не був на місіях, але його святість притягувала до нього гурти людей. І ми стараймося так поводитися, щоб наші друзі хотіли прийти до нас по пораду та допомогу.

 



Ключові слова: Мощі святого Отця Піо

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини