15 простих способів подолати стрес

- 25.03.2011 12:06
15 простих способів подолати стрес

Турбуємося чи ми про купу неоплачених рахунків або очікуємо захоплюючих змін, подібно народженню племінника, - існує мільйон речей, які змушують нас почувати себе великою грудкою стресів, що самим негативним чином відбивається на нашому здоров'ї.

Але зовсім не обов'язково перевертати життя догори дном, щоб відобразити ефекти стресу. Ці прості і швидкі рішення допоможуть вам залишатися спокійними і розслабленими в нашому божевільному світі.

Пийте чай
Чорний чай надає помітний ефект на рівень гормонів стресу в організмі. Дослідження англійських учених показали, що люди, які п'ють чорний чай, набагато швидше позбуваються від наслідків стресу або, взагалі, проходять його стороною, ніж ті, хто віддає перевагу різним чайним замінникам. Чай містить катехін, поліфенол, смакові та аміно-кислоти, які впливають на мозок і, в кінцевому рахунку, зменшують в крові уровен гормону напруги - кортизола.

Їжте горіхи
Наступного разу, коли ви відчуєте себе трохи надломленим, відмовтеся від різних закусок і шкідливої їжі на користь жменьки горіхів. Вони містять велику кількість триптофану і магнію - дві ключових поживних речовини, які підтримують вироблення серотоніну. Особливо багатий речовинами, що знімають стрес: цинком, вітамінами B і E, антиоксидантами - мигдаль.

Потріть вуха
Згідно Аюрведе, індійській 'науці життя', якій вже понад 5000 років, існують точки марма (подібні акупунктурним точкам) на вухах, які відповідають різним частинам тіла. Просто потріть окружність кожного вуха: правою рукою - праве вухо, лівою - ліве - для негайного позбавлення від напруги.

Ароматерапія
Ароматерапія пропонує свої методи, які можуть приручити напругу за лічені секунди. Ароматами, що знімають напругу, є лаванда, лимонний бальзам, ромашка і герань. Кирило Дункан, ароматерапевт і власник масажного салону, радить: "Збризніть бавовняну кульку декількома краплями олії і покладіть його близько від вентилятора або під сидіння машини. Кожного разу, як тільки повітря буде торкатися бавовняної кулі, ефірні олії будуть, у свою чергу, розсіюватися по всьому простору.

Приймайте вітамін C
Вітамін C зменшує рівень гормону напруги в крові, пом'якшуючи реакцію організму на дію стресу.

Приведіть у дію тиск
Спробуйте самостійну акупрессура (масаж біологічно активних точок шкіри). Покладіть палець на основу черепа, потім перемістіть його вниз на ширину одного пальця і вліво на таку ж відстань. Помістіть інший палець на те ж саме місце з правого боку, і виконайте аналогічну вправу. Ще однією точкою, що допомагає зняти стрес, є місце, розташоване на чотири пальці нижче колінної чашечки і на один палець - з зовнішнього боку гомілки (на цьому місці ви повинні відчути виїмку).

Їжте ягоди
Чорниця, ожина та інші ягоди містять величезну кількість потужних природних антиоксидантів, крім того, багаті вітаміном C, що робить їх сильними супротивниками стресу. Стрес змушує організм випускати вільні радикали - дуже нестабільні молекули кисню, які можуть пошкодити здорові клітини, а антиоксиданти запобігають цьому процесу.

Відпрацьовуйте пози з йоги
Коли ви піддаєтеся стресу, то найчастіше напружуєтеся і опускаєте груди. Спробуйте розгорнути руки, склавши долоні, так, як ніби ви молитеся за спиною, потім відведіть спину назад, нахиліть голову назад і глибоко дихайте.

Розтяжка для балансу
Сядьте на стілець і поставте ліву стопу на підлогу. Покладіть праву гомілку на ліве коліно і нахиліться вперед, розтягуючи спину. Посидьте трохи в такому положення, а потім нахиліться ще трохи нижче. Поміняйте ноги і повторіть ще раз. Ця вправа розкриває стегна і добре напружує м'язи.

Перемкніться
Центрування значить просто підставити інший контекст ситуації. Наприклад, уявіть час, проведений у довгій черзі в надто зайнятий день як шанс розслабити свій розум або завести нове знайомство (скажімо, з сусідом, який стоїть позаду вас). Позитивне мислення може перешкоджати стресу, спонукає до фізичних змін, які здатні зашкодити організму.

Споживайте вуглеводи
Комплекс вуглеводів підвищує рівень серотоніну і зберігає відчуття розслаблення і спокою на більш тривалий термін. Правильні вуглеводи - це продукти з цільного зерна та злакові: цільнозерновий хліб, овес, коричневий рис, горох, боби і сочевиця.

Смійтеся вголос
Згідно з дослідженнями, навіть очікування сміху піднімає рівень гормонів, що протистоять стресу і сприяють розслабленню - такий ефект може тривати до 24 годин. Читайте комікси, анекдоти, показуйте смішні пики в дзеркалі, поки живіт не стане просто надриватися від сміху.

Їжте їжу "для гарного настрою"
Деякі продукти мають склад, що допомагає організму виробляти речовини, що піднімають настрій. Наступні продукти відносяться саме до такого розряду: індичка (містить триптофан, таурин і B6), гарбузове насіння, шпинат і чорні боби (у них величезний вміст магнію), папайя (багата на вітамін C) і банани (джерело калію).

Ловіть момент
Фокусуйтеся на тому, що знаходиться прямо перед вами, використовуючи почуття зв'язку з навколишнім середовищем. Наприклад, протягом 10 секунд нюхайте аромат їжі, смакуючи її смак. Зробіть кілька кроків і спробуйте відчути землю, яка як би масажує ваші стопи з кожним кроком.

 


Ключові слова: як побороти стрес, як позбавитися стресу

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини