Українські лікарі мають вибиратися з Лівії своїм ходом

- 24.03.2011 11:21
Українські лікарі мають вибиратися з Лівії своїм ходом

Українцям, що знаходяться на сході Ливии, який непідконтрольний Муаммару Каддафи, доведеться самим вибиратися через Єгипет.

Великий десантний корабель ВМС України "Костянтин Ольшанський", який відправився в Лівію для евакуації українців, не зможе забрати тих, хто знаходиться на сході країни.

Бажання вибратися з Лівії, де йде війна, виявили декілька сотень українських лікарів. Але корабель "Костянтин Ольшанський" не зможе забрати усіх. Він пришвартувався в Тріполі (на що, за словами наших дипломатів, є дозвіл) і зможе евакуювати тільки тих, хто знаходиться на підконтрольній Каддафи західній частині.

"Велика частина українців живе саме тут. Йде робота, щоб до трапа "Ольшанского" звезти усіх українців, що знаходяться на заході. У Тріполі вже чекає евакуації сім'ї з Місрати, яка покинула місто до початку запеклих боїв. У Місраті знаходяться ще близько 60 українців. Ведемо переговори, щоб організувати для їх вивезення в Тріполі гуманітарний коридор", - розповів 3-й секретар посольства України в Лівії Олександр Рябцев.

 За словами Рябцева, "Ольшанський" може зайти і в Мисрату. Але тільки у тому разі якщо там остаточно встановлять свій контроль війська Каддафи і припиняться бої.

За словами Рябцева, "Ольшанский" може зайти і в Мисрату. Але тільки у тому випадку, якщо там остаточно встановлять свій контроль війська Каддафи і припиняться бої.

Зі сходу, який непідконтрольний Муаммару, вибиратися українцям доведеться самостійно через Єгипет. "Ми не можемо контактувати з повстанцями, оскільки тоді представники Каддафи зможуть звинуватити нас в їх підтримці і під загрозою буде операція по вивезенню наших навіть із заходу. І через фронтову лінію наші не переберуться", - відмітив Рябцев.

 До закриття повітряного простору в Лівії уряд України відправив два борти для евакуації українців. Один привіз 152 людини, другий - всього десь 50, причому в Лівії на момент початку зіткнень було більше 3000 українців. Близько двох тисяч дісталися до батьківщини на кораблях ЄС, США, на літаках рятувальників і купуючих квитки на рейси за свої гроші.

Зараз в Лівії залишаються близько 600 громадян України.

"Міністерство закордонних справ України переконане в тому, що, незважаючи на деяке затишшя в політичному протистоянні в Лівії, ризик здоров'ю українців, що знаходяться в цій країні, нікуди не зник. У зв'язку з цим ми, як і раніше, вживаємо усі заходи по евакуації наших громадян проте основна фаза цього процесу вже завершена", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

 За даними посольства України в Лівії, кількість українців, бажаючих залишити цю країну, звелася до одиниць і вони будуть евакуйовані або українським транспортним засобом, або за допомогою інших держав. 


Ключові слова: українські лікарі в Лівії, українці в Лівії, корабель "Костянтин Ольшанський", режим Каддафі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини