Греція доплачуватиме нелегалам за виїзд з країни

- 22.03.2011 12:03
Греція доплачуватиме нелегалам за виїзд з країни

Греція проводитиме програму добровільної репатріації, а також депортувати нелегальних мігрантів, заявив глава грецького поліцейського відомства, міністр захисту громадянина Хрістос Папуцис.

"Незважаючи на те, що грецьке суспільство гостинне і з давніх часів вважає гостинність своєю цінністю, ми не можемо витримати ще більше число мігрантів в порівнянні з тим, що вже знаходиться тут", - сказав міністр.

Точної статистики по нелегальній міграції в Греції не існує, проте вважається, що в країні знаходяться сотні тисяч мігрантів, багато з них нелегальні, і щорічно на кордоні затримують 100-150 тисяч нелегалів. На Грецію доводиться до 90% усієї нелегальної міграції в країни ЄС.

За словами грецького міністра, у ведення якого входять, зокрема, поліція і берегова охорона, влада зобов'язана захищати кордони країни, які одночасно є межами материкової частини Євросоюзу. В той же час Греція відповідно до своїх зобов'язань перед країнами ЄС не може дозволити тисячам мігрантів перейти з її території в інші країни блоку, хоча багато хто з мігрантів прагне до цього і не хоче залишатися в Греції.

"Дуже просто відкрити кордони з іншими країнами ЄС і сказати: "Добре, хто хоче піти, може йти". Але це означало б, що тут же Європейський Союз виключив би Грецію зі своїх лав", - попередив міністр. За його словами, ні економіка, ні суспільство Греції не готові до такого розвитку подій.

"Тому ми зобов'язані бути дуже суворими в тому, що стосується охорони наших кордонів. Також ми будемо дуже суворі в тому, що стосується пристрою мігрантів, які перебувають у нашій країні", - пояснив Папуціс. 

При цьому він уточнив, що в Греції живе велика кількість мігрантів, які перебувають у країні багато років і для яких життя в Греції є свідомим вибором. Ці люди тим чи іншим шляхом знайдуть законні процедури легалізації, пообіцяв глава поліцейського відомства.

"Що ж стосується всіх інших, хто не хоче залишатися в Греції і відчуває себе тут як в пастці, ми пропонуємо їм програму добровільної репатріації. Інакше ми повинні провести процедуру депортації", - сказав Папуціс. 

 За його словами, у разі добровільного від'їзду на батьківщину мігрант одержить певну субсидію на повернення. "Греція не рай для кожного мігранта, але ми готові допомогти кожному повернутися на батьківщину", - підсумував міністр.  


Ключові слова: репатріація з Греції, нелегали в Греції, Хрістос Папуцис

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини