Вісім речей, які не можна робити під час дієти

- 22.03.2011 11:39
Вісім речей, які не можна робити під час дієти

"Усе, вирішено - сідаю на дієту"! - говорите ви собі. "Відмінне рішення" - скажемо ми вам. Багато жінок говорять, що дієти "працюють", а більшість сідає на дієту по кілька разів в житті. Ось ми і вирішили узагальнити досвід і рекомендації медиків щоб застерегти вас від типових помилок.

Помилка 1. Пропускати їду. Ви думаєте, що це допомагає скидати вагу, а насправді завдавати дуже великої шкоди організму в цілому. Пропускаючи один або дві їди, ви призводите до того, що в прийоми, що залишилися, з'їдаєте великі за розміром порції. А велика порція їжі за раз - це завжди шкода для організму. Отже, пропуск обіду або вечері - неправильна стратегія. Вона не призводить до того, що ви менше споживаєте. Все-таки оптимальна не три грунтовних їди в день, а чотири-п'ять помалу.

Помилка 2. Повністю уникати вуглеводів. Ви думаєте, що позбавляючи себе вуглеводів, ви швидше схуднете. Дійсно, багато дієт грунтуються на відсутності вуглеводів в раціоні. Але при цьому ви забуваєте, що вуглеводів потребує, приміром, ваш мозок. Клітковина і вуглеводи - це якраз те, в чому ви маєте потребу щодня, і особливо коли худнете. Що говорити про здоров'я! Для правильної роботи життєво важливих органів вуглеводи і клітковина потрібні.

Помилка 3. Голодування. Повністю позбавляти себе їжі не можна. Голодування - не такий нешкідливий процес. І найчастіше, коли говорять про голодування, все-таки мають на увазі розвантажувальні дні, а це не одно і те ж. Крім того, що голодування позбавляє вас здорового сну привабливості і робить дратівливими і буркотливими, голодування може бути дуже небезпечно для здоров'я, можна отримати смертельний серцевий напад.

Помилка 4. Тренуватися більше години в день. Вам здається, що чим більше ви сожжете калорій в спортивному залі, тим буде кращий, і тим швидше ви позбавитеся від ненависних кілограмів? Але це не правильно. Вам не треба виснажувати організм багатогодинними тренуваннями. Досить години або 45 хвилин плюс перерви. Тренуючись година, ви дійсно спалюєте зайве, а далі організм почне просто втомлюватися і вимотуватися. Після він стане запасати зайве, як би "згадуючи", що його чекає тривале тренування і енергії може не вистачити.

Помилка 5. Чекати, що можна схуднути тільки за допомогою дієти. Не можна вести нездоровий спосіб життя і сподіватися на те, що тільки за допомогою овочів і фруктів ви оздоровитеся і схуднете. Будь-яку дієту варто супроводжувати іншими змінами в образі життя. Більше ходити пішки, записатися на йогу, відмовитися від шкідливих звичок - усе це повинно супроводжувати ваше бажання змінити раціон харчування.

Помилка 6. Ставити нереальні цілі. Треба бути украй обережними у своїх очікуваннях. Встановлювати той ритм втрати ваги, який є прийнятним. Не дивитеся на рекламні гасла: "схуднути на 25 кг за місяць"!. Не спокушайтеся. Краще налаштуйтеся на те, що боротьба із зайвою вагою у вас займе достатню кількість часу, може, роки. Іноді люди розчаровуються в дієтах і можливих змінах завчасно. Ви набирали вагу роками, вона може зникати, на жаль, теж роками.

Помилка 7. Зважуватися щодня. Якщо ви кожен ранок бігтимете на ваги, це вам не додасть ентузіазму. Треба обов'язково мати на увазі, що у жінок вага часто коливається, особливо у зв'язку з менструальним циклом, і в другій половині циклу можливий деякий набір ваги. Крім того, природні коливання у вазі також можливі, і це не повинно ставати приводом для зайвих розладів. Ви і так зараз в невеликому стресі перебуваєте, коли намагаєтеся навчитися дотримуватися нових правил харчування. Самий кращий ритм зважувань - один раз в дві-три тижні.

Помилка 8. Користуватися вітамінами подружки. Якщо раптом вам подруга або колега радить спробувати її вітаміни або пігулки, або БАДи, кажучи про те, що їй допомогло, не піддайтеся. По-перше, різні препарати на різних людей діють по-різному. По-друге, ви повинні спочатку вичерпати власну стратегію схуднення, не відволікаючись від неї і нічого не міняючи. Тоді при не дуже задовільному результаті медики зможуть мати інформацію і обов'язково запропонують вам ваш індивідуальний раціон. І взагалі, стійкість - це те що потрібне, коли сідаєш на дієту. У вас і так багато спокус. 


Ключові слова: дієта, як правильно дотримуватися дієти, помилки під час дієти

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини