Зрив з'їзду 'Нашої України' пояснили 'істерикою Ющенко'

- 18.03.2011 10:52
Зрив з'їзду 'Нашої України' пояснили 'істерикою Ющенко'

З'їзд партії 'Наша Україна', запланований на майбутню суботу, 19 березня, не відбудеться. Відповідне рішення буде затверджено на засіданні політради 18 березня.

 Причиною скасування з'їзду, як стверджують ЗМІ, став конфлікт між лідерами партії навколо її нового статуту. Був підготовлений проект статуту, за яким її керівник, екс-президент країни Віктор Ющенко залишається номінальним лідером НУ, а всі повноваження передаються голові політради партії, колишньому начальнику Служби безпеки України Валентину Наливайченко. 

Проте колишнього президента, як стверджується, такий стан справ не влаштувало. 'Ющенко на це не пішов, влаштував істерику - мовляв, не піду на з'їзд. Так що зараз немає іншого виходу, як його скасовувати ', - заявило джерело.

Інформація про можливе скасування з'їзду днями з'явилася в українських ЗМІ. При цьому спочатку стверджувалося, що захід відкладається через хворобу Ющенка. Джерело в оргкомітеті з'їзду заявив 'Обкому', що у колишнього президента запалилися нирки. Потім дружина Ющенка, як повідомляв 'Головком', звістка про його хворобу спростувала.

Про конфлікт між Ющенком і Наливайченко повідомила також 'Українська правда', посилаючись на джерела в парламенті. За словами співрозмовника видання, колишній президент звинуватив колишнього голову СБУ у спробі 'вкрасти партію' і пригрозив виступити з обвинуваченнями публічно, якщо з'їзд все ж таки відбудеться. 'Коммерсант. Україна ', у свою чергу, пише, що в конфлікт залучені не лише двоє лідерів, а й представники' старого покоління ', які побоюються втратити вплив у партії (зокрема, брат екс-президента Петро Ющенко та екс-глава президентського секретаріату Віра Ульянченко) . 'Саме вони налаштовують Ющенко проти Наливайченка', - заявив один з представників партії.

 Що стосується Наливайченко, то сам він стверджує, що 'персонального конфлікту "в партії немає. З аналогічним твердженням виступила і прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова. 

 Хоча офіційне рішення про скасування або перенесення з'їзду поки не прийнято, провести його в строк в будь-якому разі не вдасться. Делегати вже 'повернулися на місця'. 'Думаю, що чисто технічно ми не зможемо провести з'їзд у суботу', - сказав Валентин Наливайченко. 

Ще до того, як Ющенко позбувся президентської посади, "Наша Україна" прийшла в занепад. Вона почала відчувати брак коштів, співробітники партійного апарату почали звільнятися у зв'язку із затримками зарплати. Частина НУ перейшла в пропрезидентський "Єдиний центр '.

На останніх виборах до місцевих органів влади партія колишнього президента опинилася в числі аутсайдерів. Сам Ющенко заявив, що результати НУ його в цілому задовольняють.  


Ключові слова: Віктор Ющенко, з'їзд "Нашої України", істерика Ющенка, Валентин Наливайченко про Ющенка

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини