Білоруські Зубри: національна збірна на Битву Націй 2011 сформована

- 17.03.2011 22:44
Білоруські Зубри: національна збірна на Битву Націй 2011 сформована

11-13 березня в Мінську відбувся Всебелорусскій рейтинговий турнір з повноконтактних історичних середньовічних боїв «Меч Храму 2011», на якому визначився склад Національної збірної Білорусі на «Битву Націй 2011».

Крім одиночних і групових боїв на фестивалі відбувся турнір лучників, виступали музичні й танцювальні колективи, а також був відкрит ярмарок середньовічних ремісників. Однак, основна увага, звичайно ж, була прикута до арени, на якій билися кращі представники найсильніших клубів Білорусі за право представляти країну на міжнародному фестивалі «Битва Націй» в Хотині.

Капітан Національної збірної Білорусі, суддя відбіркового турніру, Іван Кравцевич:

- Розкажіть про те, як пройшов фестиваль «Меч Храму»? Які враження залишилися від турніру?

- Турнір пройшов цілком задовільно, тобто, основна мета була досягнута - ми сформували збірну Білорусі.

 - Наскільки популярий реконструкторський рух у вашій країні? Скільки глядачів зібрав захід?

Глядачів було не багато, тому що в цьому році ми робили акцент не на свідків, а на самих учасників.

Ми зосередилися на командах, і дуже мало приділяли уваги популяризації заходу. У цілому, ми не прагнемо до того, щоб зробити реконструкцію популярним хобі.

 - Які команди стали переможцями?

Як і в минулому році, найсильнішими виявилися клуби «Орден Храму», «Бели тур», але на цей раз до них приєдналися новачки - клуб «Дике полювання», рівень яких помітно виріс з минулого року. Вони посіли четверте місце в поєдинках «5 на 5».Турнірна таблиця буде вивішена незабаром на сайті knight.by

- Наскільки змінився склад збірної?

- Змінилася приблизно 25% збірної, але інша частина складу - це перевірені, досвідчені бійці, які брали участь у «Битві Націй» в 2010 році.

 - Як ви оцінюєте шанси на перемогу збірної Білорусі на фестивалі «Битва Націй 2011»?

- Поки що не можу нічого прогнозувати, все з'ясується в Хотині!

 Євген Баранов, учасник збірної Білорусі.

- Чи були на фестивалі команди, які привнесли якийсь «елемент несподіванки»?

- Я б так не сказав. Всі учасники вже були у складі збірної, на цей раз вони відстоювали своє право там перебувати. Хоча, дійсно, з'явилися «новачки» - клуб «Дике Полювання».

 Несподіванки не було - загальний рівень кожного з учасників помітно виріс, покращилося спорядження, обладунки. Тобто, кожен показав, на що здатний.

 Перше місце зайняв «Орден Храму», друге дісталося команді клубу «Білий Тур». Третє посіла ще одна команда від «Ордену Храму», а четверте дісталося саме «Дикому Полюванню». Те, як всі ці бійці боролися за перемогу, і було результатом тривалих і наполегливих тренувань.

 - Які міста представлені в національній збірній?

- Тільки Мінськ і Гродно. Іншим регіонам не вдалося пробитися.

 - Озброєння і обладунки якого періоду і якого регіону будуть на учасниках збірної?

- В основному - це Західна Європа середини XIVвека і Велике Князівство Литовське.

- Чи налаштована Національна збірна Білорусі на перемогу?

Ми знаємо свої слабкості - на даний момент, це поєдинок один на один. Але в боях «5 на 5» і «21 на 21» ми цілком можемо скласти конкуренцію. Всі бійці нашої збірної завзято тренувалися і готувалися протягом року, тому будемо сподіватися на краще!

 - Коли можна буде побачити оновлений склад? Коли будуть фото?

- Зараз ми всі відпочиваємо - лікуємо переломи, і взагалі відновлюємося. Думаю, фотографії можна буде побачити через тиждень-два.

 - Скільки людей планує виставити Білорусь на «Битву Націй»? Тобто, як багато учасників у складі збірної?

У цьому році, якщо все буде добре, від Білорусі на «Битву Націй» поїде повний склад - 50 чоловік, плюс «команда підтримки».

 Сергій Шібеко, керівник клубу «Дике Полювання»:

- Скільки людей з вашого клубу увійшли до складу збірної Білорусі?

- Ми взяли четверте місце в номінації «5 на 5», відповідно від нашого клубу поїде п'ять осіб - Сергій Шібеко (тобто, я), Гулецький Євген, Даниленко Геннадій, Євген Козлов, Михайло Зеленков.

 - Як багато Клубівців збирається поїхати в Хотин як «група підтримки»?

- Я думаю, поїдуть усі. Звичайно, це буде залежати від здоров'я учасників, але, сподіваюся, цього року ми зможемо забезпечити гідну підтримку. Зараз, можна сказати, наш клуб переживає переродження, оновлення, відбувається зміна поколінь. Якщо минулого року ми ледве набрали п'ятірку для того, щоб виставити на змагання, то в цьому році в Хотин поїдуть не тільки всі учасники збірної, але і одна людина заміни. Правда, в інших командах по троє на заміні, але ми поки що зможемо забезпечити тільки одного запасного учасника .

 - Хто були вашими противниками на відбірковому турі «Битви Націй»?

- Я точно зараз не згадаю ... Була Збірна Гродно, і ще багато команд не з певного клубу, а які збиралися в п'ятірки саме для участі у відбірковому змаганні, вони придумували собі різні назви, всіх не пригадаю. Ну і, звичайно, «Бели Тур» і «Орден Храму» - сильні і серйозні команди, вони були дуже добре підготовлені.

- Як ви готуєтеся до «Битви Націй»?

У всіх свої методи підготовки - розробка тактики, ну і, звичайно, фізичні навантаження: хлопці бігають, займаються, приводять до ладу зброю і спорядження, відновлюються після відбіркового туру.

 - Чому в минулому році ви не змогли увійти до складу збірної?

- Через нестачу тренувань, думаю ... Це був важкий час для клубу, зараз ми відроджуємося, набираємо нових людей, але виходить, що більшість учасників або старше покоління - або молоді 17-20 років, а «золотої середини» нам не вистачає. Тим не менш, зараз йде набір в клуб, і я думаю, в наступному році ми зможемо виставити для участі у відбіркових турнірах ще більше людей.

 - А скільки людей зараз у клубі?

- Це питання стане зрозумілим після зборів, які незабаром відбудуться: когось виженемо, когось приймемо ... Взагалі, у клубі близько 17-20 осіб, але це число коливається.

  Як ви думаєте, наскільки високі шанси у збірної Білорусі на перемогу в Битві Націй?

- Перемогти буде важкувато. Росія і Україна - країни набагато розвиненіші у плані реконструкції, вони можуть виставити кілька складів в збірній. Якщо брати спортивну частину, то їх бійці також підготовлені краще.

 Вся справа, я думаю, в тому, що російські і українські реконструктори отримують серйозну фінансову підтримку і можуть не займатися нічим, окрім самої реконструкції. Наші бійці тримаються в командах за рахунок ентузіазму - самі майструють обладунки, мало в кого є можливість купити дороге спорядження. Білорусів ніхто не фінансує, у всьому ми можемо розраховувати тільки на себе, а це не завжди добре. Так що крім реконструкторських діяльності, більшість бійців зайняті на основних роботах і приділяють менше часу ІСБ.

- Цього року на фестиваль приїдуть також команди з Франції, Канади ... Як ви оцінюєте їх конкурентоспроможність?

Я перебуваю в реконструкторсом русі з 1996 року і побував на багатьох змаганнях міжнародного рівня, тому знаю, що рівень підготовки на Заході надзвичайно низький.Я не сумніваюся, що команди-новачки, якщо вони взагалі доїдуть на фестиваль, не зможуть скласти конкуренцію збірним Росії, Україні, Білорусі. Ці країни зараз є лідерами за ІСБ, в останні роки стали «підтягувати» рівень Польща і Прибалтика. Виїжджаючи на фестивалі в Польщу, ми регулярно проводили масові битви, білоруси проти поляків, 25 на 25, 35 на 35, коли скільки людей збереться. Вісім років поспіль поляки програвали, і в підсумку, схоже, їм набридло. Зараз вони серйозно готуються до Битві Націй, думаю, Польща ще покаже, на що здатна.

 На фестивалі «Меч Храму» традиційно відбулося вручення новим учасникам національної збірної синіх надоспешніков і синіх щитів із зображенням білого Зубра, символів Національної Збірної Білорусі з повноконтактних історичних боїв. У найближчі кілька місяців учасників збірної Білорусі, як і інших країн, чекають наполегливі тренування і підготовка до фестивалю «Битва Націй», який пройде з 30 квітня по 3 травня у Хотинській фортеці. Залишається тільки побажати їм удачі і гідної перемоги.

 


Ключові слова: Битва Націй збірна Білорусі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини