Рейтинг найбільш шкідливих дієт

- 12.03.2011 12:50
Рейтинг найбільш шкідливих дієт

Кожна з нас, мабуть, хоча б раз у житті сиділа на дієті. Але ж так важко знайти свою, ту єдину дієту, яка допоможе схуднути без шкоди для здоров'я. Пам'ятай, твоє тіло - не «місце» для експериментів.

Тому, намагаючись скинути зайві кілограми, відмовся від дієт, визнаних дієтологами найбільш небезпечними.

 1. Питна дієта. На сьогоднішній день існує багато різновидів питної дієти, але ефект від них однаковий. Згідно цій дієті, необхідно пити противний "натуральний" сік щогодини протягом двох днів, і це повинно сприяти виходу всіх токсинів з організму. Імовірно, за рахунок цього зайва вага має "танути" на очах. 

 Думка дієтологів: ця дієта просто зневоднює організм, знижує тонус, знесилює, а ще може викликати діарею. 

 2. Капустяна дієта. Це один з найпопулярніших способів схуднути. Якщо ти будеш їсти виключно страви з капусти протягом 2 тижнів, то нібито скинеш 6-8 кг. 

 Думка дієтологів: ти дійсно скинеш зайву вагу на цій дієті, але капустяна дієта дуже виснажує організм, тому після відновлення звичної схеми живлення ще довго не зможеш «наїстися». Як результат - організм заповнить свої втрати, а ти дуже швидко одужаєш і повернешся до колишньої ваги. 

 3. Білкова дієта. Є кілька варіантів цієї дієти, але всі вони мають одну загальну характерну рису: вживання білка тваринного походження в необмеженій кількості, наприклад, м'яса, сиру та яєць. При цьому слід уникати вуглеводів будь-якого походження - навіть тих, які містяться у фруктах і цільних зернах. 

 Думка дієтологів: можна втратити кілька кілограмів, але рівень холестерину в організмі підвищиться - і ти відчуєш гостру нестачу енергії. 

 4. Низькожирова дієта. Дієти з низьким вмістом жирів були в моді ще років 10 тому, але для більшості вони неефективні. Головна помилка полягає в омані, що можна їсти в необмеженій кількості їжу з низьким вмістом жирів. 

 Думка дієтологів: це міф! Найчастіше продукти, що містять менше жиру, містять більше цукру, тому вага тільки продовжує збільшуватися. 

 5. Дієта з печивом. Існує думка, що можна втратити вагу, якщо їсти тільки печиво. І нічого більше! 

 Думка дієтологів: насправді, ця дієта є короткочасним рішенням довгострокової проблеми. Це незбалансована дієта і тому слід уникати її! 

 6. Ледача дієта. Цей метод схуднення припускає, що можна вести повністю сидячий спосіб життя і схуднути, знизивши рівень споживаних калорій. Нібито за рахунок зниження калорій ти можеш втратити вагу без фізичних вправ. 

 Думка дієтологів: ця дієта ефективна лише на деякий час, а втрата ваги відбувається, в першу чергу, від втрати м'язової маси, а не жирових відкладень. Так що це лише самообман. 

 7. Сироїдіння, або «сира дієта». Багато пробують дієту, яка полягає у вживанні в їжу тільки сирих продуктів. 

 Думка дієтологів: ця дієта гарна в теорії, але вона може призвести до небажаних наслідків. Нам необхідно вживати в їжу продукти, що містять білок для підтримки м'язової маси і загального стану здоров'я. А в сирої їжі, як правило, недостатньо цього основного живильного речовини.  


Ключові слова: здоров'я та дієти, здорова дієта, найкраща дієта, найгірша дієта

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини