Канада запустить 84 мікро-супутника, забезпечивши весь світ дешевим інтернетом

- 06.03.2011 22:32
Канада запустить 84 мікро-супутника, забезпечивши весь світ дешевим інтернетом

Канадський виробник супутників Microsat Systems Canada планує запустити мережу з 78 невеликих низькоорбітальних супутників, призначених для надання "дешевого і швидкого доступу в інтернет". Очевидно, що новий проект спрямований на конкуренцію з 3G і 4G-мережами, проте на відміну від останніх канадський проект повинен забезпечити глобальне покриття і відкрити доступ в інтернет навіть для важкодоступних районів.

Новий проект компанія називає CommStellation. У його рамках компанія планує запустити на орбіту висотою 998 км мережа мікросупутників, яким належить стати глобальним шлюзом в інтернет.

Раніше щось подібне ініціювала компанія Google, за задумом якої проект O3b повинен був також представляти собою різновид супутникового інтернету, призначеного для того, щоб 3 млрд. людей, які в силу різних причин не мають доступу до інтернету, його отримали. Проте в канадській компанії говорять, що їхній проект дешевше, надійніше і більш орієнтований на масовий ринок.

Компанія заявляє, що має намір запропонувати досить низькі ціни на доступ до інтернету і надавати різні супутні послуги, а крім того, за рахунок наявності 78 супутників, запропонована система володіє широким ресурсом у плані відмовостійкості - у разі виходу з ладу одного супутника, наземне обладнання може швидко переключитися на інший супутник, а оператор сервісу з низькими витратами вивести новий супутник на орбіту натомість зламався.

"До цих пір жоден гравець галузі так і не зміг знайти рішення, що базується на мікросупутників, володіє низькою собівартістю, ефективним плануванням і можливістю глобального покриття по всій планеті", - говорить Джастін Філліпс, віце-президент MSCI з маркетингу.

За його словами, за рахунок розміщення супутників на низькій орбіті, в них можна буде використовувати дешеву електроніку, наближену до тієї, що використовується на поверхні планети. У той же час високоорбітальних супутники, зокрема ті ж O3b, передбачається розміщувати на висоті близько 8000 км над Землею і тут доведеться використовувати набагато більш дороге устаткування. Крім того, за рахунок малого розміру супутників, фахівці сподіваються виводити по 14 апаратів за один старт. Супутники O3b можна виводити лише по 4 штуки за раз. Крім того, раз мікросупутники знаходяться ближче до Землі, то й енергії для їх роботи потрібно менше.

MSCI планує почати запуск супутників в 2014 році і в 2015 році отримати працюючу угруповання.

Також у компанії розповідають, що в якості базових станції для нового проекту буде використано компактне обладнання, яке за розмірами не перевищує стільниковий телефон, а самі апарати будуть спілкуватися з 20 наземними станціями опорними, які виконують роль ретрансляторів та інтернет-шлюзів. Станції планується встановити на всіх континентах.

Кожен супутник буде володіти смугою пропускання в 12 Гбіт / сек і терміном служби в 10 років. Після закінчення терміну роботи апарати планується зводити в щільні шари атмосфери і там знищувати. За словами Філіпса, їх проект не слід розглядати, як конкуренцію стільниковому інтернету, а потрібно дивитися лише як на технологію, що допомагає сотовика дещо розвантажити їх мобільні мережі від інтернет-трафіку, зріст якого відзначається паралельно зі зростанням продажів смартфонів.

Всього на орбіті канадська компанія пропонує розмістити 84 апарату, включаючи резервні, в шести площинах з взаємним відхиленням в 30 градусів. Кожна площина отримає по 13 основних супутників і по одному резервному. Кожен супутник буде покривати сигналом територію в 7 млн квадратних миль або 18 млн квадратних кілометрів. Обертатися апарати будуть з полярних орбітах, що дозволить забезпечити покриття у високих широтах і навіть на полюсах планети.

 


Ключові слова: мікро-супутники, дешевий інтернет

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини