Як отримати житло від держави?

- 01.03.2011 12:05
Як отримати житло від держави?

Із списку потенційних одержувачів випаде відразу ціле покоління. У 2011 році держава витратить 130 млн. грн. на молодіжне кредитування. За рахунок цих коштів щасливими власниками житла стануть близько 1 тис. сімей. 

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в цьому році планує видати кредитів на рекордну для відомства суму - 130 млн. грн., Що на чверть більше, ніж у минулому році. З них майже половина - 60 млн. грн. - Припадає на державний бюджет, 31 млн. грн.
- Статутний капітал фонду, а 40-45 млн. планується виділити за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Згідно з даними, наданих фондом, лідерами з видачі кредитів за рахунок коштів місцевих бюджетів є Донецька, Луганська, Миколаївська та Дніпропетровська області.
"За 10 років роботи фонду ми забезпечили житлом понад 28 тис. молодих сімей. У 2010-му житло отримали 390 сімей. У 2011 році за рахунок усіх програм фонду планується забезпечити житлом не менше 1 тис. сімей ", - повідомили у фонді. У кожному регіональному управлінні в черзі на отримання молодіжного кредиту в середньому коштує 500-600 сімей. У цілому по Україні їх 12-13 тис.
Проблеми віку Так хто може отримати молодіжний кредит і що потрібно зробити, щоб опинитися в числі щасливчиків?

У всьому світі молодіжне кредитування давно досить популярно і доступно, в Україні ж воно тільки починає набирати обертів, а з постійною зміною влади постійно змінюється і його концептуальна складова. Підтвердженням цього є те, що хоч програма молодіжного кредитування в нашій країні діє вже протягом 10 років, його частка настільки мала, що не впливає на ринок нерухомості в цілому. 'Сама по собі ідея молодіжного кредитування хороша, але треба випробувати все на практиці. У нас вже було кілька подібних програм. Не сказав би, що вони ефективно працюють ', - говорить президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.

Зараз, за законом, молодіжний кредит надається тільки людям, які не досягли 35-річного віку, причому отримати його можуть і молода сім'я, і самотній парубок або дівчина. Термін повернення позики - 30 років.

Однак на початку цього року Мінсім'ї ініціювало зниження граничної планки молодіжного віку до 29 років. Експерти впевнені, що такі заходи вживаються для зниження витрат муніципальних органів та держбюджету. "Безумовно, це зменшить контингент людей, які зможуть отримати кредит. Із списку потенційних одержувачів випаде відразу ціле покоління ", - зазначає член постійної комісії Київради з питань сім'ї, молоді та спорту Дмитро Андрієвський.
 Як платити? Виникає ще одна проблема - далеко не кожен житель нашої країни до 29 років може заробити достатню для отримання молодіжного кредиту суму, навіть за такими, як кажуть чиновники, 'викидними' цінами. 

Право на пільговий молодіжний кредит можна отримати лише в Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву. Фонд надає молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам кредит за пільговою програмою і програмою часткової компенсації банківської ставки кредитів комерційних банків.

Зібравши весь перелік документів і отримавши у фонді довідку про право на часткову компенсацію, сім'я вибирає один з банків, які співпрацюють з фондом (їх більше 10). Фонд відкриває в цьому банку рахунок, на який сім'я перераховує 6% від загальної суми кредиту в якості початкового внеску. При цьому розмір кредиту визначається регіональним відділенням фонду з розрахунку 21 кв. м загальної площі житла на одного члена сім'ї і плюс 10 кв. м на сім'ю.

Що стосується кредитної ставки, то сім'ї, у яких немає дітей, оплачують кредит зі ставкою 3% річних. Сім'ї з дітьми звільняються від сплати відсотків по кредиту. При цьому 25% кредиту сім'ї з двома дітьми погашає фонд. А для сім'ї з трьома і більше дітьми - 50% від суми кредиту.  


Ключові слова: житлове будівництво, молодіжне кредитування, кредити на житло, житло від держави

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини