Особливості догляду взимку

- 25.02.2011 11:59
Особливості догляду взимку

Зима, звичайно, вимагає від нас спеціального догляду за собою і зміни основних доглядають коштів на чисто зимові. Але якщо ви поки не вибрали свої кошти, то це не означає, що взимку вас чекає суха шкіра і пошкоджене волосся. Іноді досить декількох оригінальних ідей, які збережуть вашу шкіру м'якою, волосся здоровим, а нігті - сильними. Ось кілька нескладних порад, які допоможуть без особливих витрат перейти на зимовий догляд за собою.

 Губи: • Якщо губи лущаться і висохли, втирайте в них звичайний вазелін мокрою ганчіркою або рушником. Це і відлущить мертві сухі клітини шкіри, і не дозволить губам знову засохнути. Можете взяти зубну щітку, і нею спробувати втирати вазелін, результат буде таким самим. 

• Взимку губи втрачають свій колір і гладкість, для відновлення кольору можна протирати губи лимонним соком. Потім - бальзам для губ.

• Позбавтеся від звички облизувати губи. Пояснення, напевно, зайві.

Шкіра навколо очей: • Не дивуйтеся, але взимку вам необов'язково прибирати сонцезахисні окуляри. Вони захистять ніжну шкіру навколо очей від холодних вітрів, снігопаду, холоду. Звичайні окуляри «працюють» також.

 Шкіра тіла: • Щоб позбавити себе від сухості, яка неминуче з'являється після тривалого носіння одягу, а також після перепадів температур і вологості, шкіру можна швидко повернути у здоровий та бадьорий стан. Приготуйте таку суміш: візьміть в рівних частинах оливкову олію, гірчичне масло і кунжутне масло, зробіть цією сумішшю масаж всього тіла. Не змивайте, а просто прийміть ванну. Ця процедура як би звільнить шкіру від зимових стресів, і ви відчуєте себе відпочившою і забудете про відчуття сухості і стягнутості. 

• Якщо шкіра дуже пересохла, є чудовий «доктор» - кокосове масло. І його потрібно зовсім небагато для того, щоб попрощатися з сухістю.

 • Використовуйте для тіла рідке мило, крем-мило, гель-мило. Такі текстури не дозволять шкірі висушитися, а також додадуть шкірі додатковий догляд: еластичність і м'якість. 

• У ванну взимку краще додавати кілька крапель олії, це допоможе шкірі зберегти вологу, яку ви можете втратити при купанні.

 Нігті: • Обов'язково захищати від холоду потрібно і нігті. Не нехтуйте взимку базою під лак. Краще, якщо ви нанесете подвійний шар бази, а потім лак. Так і лак протримається довше, і ніготь буде захищений від холоду. 

 • Обов'язково ходіть в рукавичках, одягайте їх не на вулиці, а ще в приміщенні перед виходом, так ви не допустите різкого перепаду температур, від якого лаки втрачають свій вигляд, а шкіра рук дуже страждає. 

 Волосся: • Якщо волосся сильно пересушене і втратило м'якість, візьміть сік алое вера і масажуйте волосся протягом декількох хвилин. Волосся поверне колишню м'якість. 

 • Ви також можете лікувати ваше волосся від зимової сухості будь-яким маслом, навіть масажним. Просто втирайте його раз на тиждень у волосся по всій довжині. Так ви зволожите волосся. Дива творить оливкова олія, одна порада: перед нанесенням небагато підігрійте масло. І одне попередження: занадто часте використання олії для волосся може мати зворотній ефект, так що дотримуйтеся ритму - не частіше разу на тиждень. 

• Постарайтеся мити волосся рідше. А якщо доводиться мити волосся щодня, то ні в якому разі не робіть це безпосередньо перед виходом на вулицю.

 • Головні убори хоч і захищають від холоду, але теж псують волосся. Особливо якщо вони з шерсті. Ви помітили, яка підкладка в шапок їх хутра? Це невипадково. Шовк - той матеріал, який ніколи не зіпсує волосся, не пересушить і не поламає його. Тому, шовкова хустка, в принципі, ідеальна річ для волосся. Але при наших зимах потрібен теплий головний убір. Тому, добре б, щоб будь-який головний убір мав шовкову підкладку. 

 • посічені кінчики взимку з'являються частіше, іноді вони з'являються навіть у тих, хто не стикається з цією проблемою в інші пори року. Тому підстригати кінчики слід частіше, або приділіть їм додаткову увагу за допомогою сучасних засобів спеціального догляду.  


Ключові слова: зимовий догляд, догляд за шкірою взимку, догляд за волоссям взимку

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини