Найсмачніші млинці до Масляної
- 22.02.2012 12:24І слухати нікого не треба про «перший млинець грудкою»! Навчитися пекти млинці дуже просто, не потрібно навіть запасатися якимось особливим терпінням, а майстерність прийде в процесі смаження ще першої порції.
Млинці - дуже універсальне блюдо, і затребувано воно буде не тільки на тиждень Масляної. Коли в холодильнику нічого практично не залишилося, і в магазин йти теж зовсім не хочеться, можна посмажити млинці практично з повітря. Точно так само, коли в холодильнику представлено гастрономічне розмаїття, і складно вибрати, чим саме повечеряти, можна наготувати млинців і споживати їх з купою різних начинок.
Я вже не кажу про те, що за допомогою силіконових трафаретів для млинців (їх можна знайти в будь-якому супермаркеті) можна нагодувати обідом будь-якого маленького «нехочуху», зробивши з млинця веселу пику, наприклад, ведмедя.
Чесно кажучи, млинці з ікрою - це «дешеві закос під буржуїв», давно вже перетворилися на банальність. Куди цікавіше щоразу вигадувати нові начинки, вражаючи гостей не тільки кулінарними талантами, але і фантазією.
Інгредієнти для теста:
Яйця - 3 штуки, молоко - 350 мл, борошно - 80 грам, сіль - пів чайної ложки, розтоплене вершкове масло - близько 60 грам
1. Збийте в блендері яйця з молоком і сіллю, додайте борошно і 30 грам розтопленого вершкового масла. Збийте тісто до повного змішання продуктів.
2. Залиште тісто в холодильник на годину (а краще - на всю ніч), нехай відпочине. За цей час всі грудочки борошна, які були в тісті, обов'язково розчиняться. Перед тим як смажити млинці, збийте тісто ще раз.
3. Розігрійте сковороду, змастіть її розтопленим вершковим маслом (для цього можна використовувати силіконовий пензлик).
4. Вилліть на сковороду приблизно 60 мілілітрів тіста (точна кількість тіста для конкретної сковороди краще визначати дослідним шляхом).
5. Випікайте одну сторону млинця, поки верх не схопиться, а низ не зарум'яниться (зазвичай на це йде півтори хвилини). Переверніть млинець з допомогою лопатки і випікайте ще 30 секунд.
6. Готовий млинець зніміть з пательні (зручно просто струсити млинець зі сковорідки на відповідну за розмірами обробну дошку) і змастіть вершковим маслом. Складайте млинці стопкою.
Це базовий рецепт млинців, на основі якого можна експериментувати як душі завгодно. Можна замінювати частину борошна гречаного, вівсяного або кукурудзяного, а замість молока використовувати свіжовичавлений сік. Але, безсумнівно, найбільший простір для імпровізацій представляють собою начинки і соуси. У залежності від начинки, млинці можуть бути як закускою або основною стравою, так і десертом.
Якщо, наприклад, змішати дрібно порізану червону рибу та вершковий сир (а краще - збити все це в блендері) і отриманим мусом намазати млинець, скачати його в рулет і нарізати впоперек - вийде відмінна закуска.
А начинені фаршем з м'яса або відвареного серця млинці з грибним соусом - дуже ситний і смачний обід чи вечеря. Млинці можна начиняти навіть картоплею пюре, якщо додати до нього трохи смажених грибів і сметани.
Млинчики по цьому рецепту, між іншим, виходять дуже тонкими і ніжними. З них легко приготувати і млинцевий торт на десерт - змастивши млинці варенням, фруктовим джемом або кремом, а прикрасити такий торт можна химерно складеним млинцем на верхівці торта.
Або можна змішати для начинки сир з цукром і яйцем, намазувати цієї начинкою млинці і згортати в рулетики. Потім розрізати навпіл рулетики, укласти у термостійку посудину, залити вершками і запекти в духовці протягом 15 хвилин. Загалом, ніяких обмежень для фантазії!
Коментарі (0)
Другие новости:
- 24.04.2024 16:04
- 23.04.2024 10:14
- 23.04.2024 09:14
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48