Сотні українців в Лівії чекають на порятунок

- 22.02.2011 15:49
Сотні українців в Лівії чекають на порятунок

За оцінками МЗС, в охопленій заворушеннями Лівії знаходяться близько трьох тисяч українців, з них лише кілька сотень зареєстровані в українських консульствах. Потрапили в пастку співгромадяни діляться враженнями через Інтернет.

 Як пише користувач під ніком sungrey на колективному блозі dirty.ru, 45 українців застрягли на аеродромі в Лівії без паспортів і контактів з посольством. 

«Від знайомих дізнався, що на аеродромі Мітіга знаходяться близько 45 українців, які обслуговують авіатехніку за контрактом - вони відрізані від зовнішнього світу, їх лівійський координатор пропав кілька днів тому разом з їх паспортами, контактів з українським посольством у них немає. Залишається тільки сподіватися на збройну охорону, яка поки захищає аеродром », - говорить він.

 «А в мене чоловік стирчить в Тріполі, їх не можуть евакуювати - небо закрите, зате наше посольство оголосило про свою евакуацію ...», - коментує дівчина під ніком Redg. 

 «Я зараз спостерігаю величезна заграва напевно над Завіею і Зентаном. Мабуть, їх бомблять. Але ж там лікарні з нашими лікарями та медсестрами. Це кошмар. У нашій лікарні вже немає нікого з керівництва та охорони, та й хворих. Вже було два напади на лікарню. Так що завтра будемо якось пробиватися до аеропорту, хоча на дорогах ніякої гарантії безпеки вже немає, - пише Андрій на форумі українських медиків, які працюють в Лівії. 

 Володимир із міста Місураті ділиться на цьому ж форумі втішними новинами: «Віддзвонили нашим у Сирт, Бенгазі, Тобрук, Зінтан, Бен-Валід, Тріполі - постраждалих немає». 

 «Я працюю в госпіталі 150 км від Тріполі. У госпіталі зараз анархія. Керівництва практично не буває на місці. Природно, що і відповіді на виникаючі питання немає. Хворих зараз одиниці, оскільки родичі забрали всіх додому. На нас дивляться з подивом, що ми ще тут. Лівійські лікарі сидять по домівках. Періодично привозять постраждалих з вогнепальними пораненнями », - пише Микола. 

 «У місті також хаос. Не збагну, хто реально контролює ситуацію. Ймовірно - ніхто. Працюють 1-2 магазини. Решта закриті, та й все в них розгребли. Поліція розбіглася. В'язниця відкрита. Інформацію отримуємо з чуток, іноземних сайтів і супутникового ТБ, - відзначає він. - За інформацією від наших медиків у Тріполі також хаос і періодичні бої. Більшість з них збирається при першій можливості виїжджати ». 

«Деякі божевільні збираються працювати. Звичайно, шкода втрачати зарплату в 2000 доларів. Але життя дорожче - укладає українець.

Нагадаємо, що для евакуації наших співгромадян, до Лівії сьогодні відправлять один літак Міноборони на 210 посадочних місць. У МЗС України стверджують, що бажання полетіти висловили 170 українців.  


Ключові слова: українці в Лівії, заворушення в Лівії

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини