Wikileaks: російський інтернет під наглядом США

- 14.02.2011 15:15
Wikileaks: російський інтернет під наглядом США

Будь-яка ваша відвертість, висловлена в електронному листі або дзвінку за кордон, може бути негайно ж відома американським спецслужбам.

 Такий висновок можна зробити з документів, які надав  скандально відомий проект Джуліана Ассандж - сайт Wikileaks. 

Вся справа в тому, що 80% всіх електронних комунікацій Росії проходять через кабель, що йде у Швецію. Країну, в якій можна підслуховувати без суду і слідства ...

У 2008 році в Швеції був прийнятий закон, що дозволив місцевій службі радіоперехоплення FRA «для боротьби з тероризмом» підслуховувати і перехоплювати інтернет-комунікації без всякого судового контролю.

Закон забороняє шведської розвідці і контррозвідці перехоплювати листи і дзвінки шведів, але спеціально не обумовлює російська трафік. З публікацій Wikileaks стає ясно, що цей закон був прийнятий на вимогу Вашингтона. Виявляється, що шведські влада піддалася цим вимогам і «злили» російських користувачів. Наслідки цього жахливого викриття важко собі уявити.

У депеші (тут і далі - вся перепісака датується 2008 роком) зі Стокгольма (STOCKHOLM 000704) говориться, що «закон про радіоперехоплення викликає великі суперечки в Швеції. Закон дозволяє всякі види радіоперехоплення, і шведи вважають його прийняття великою політичною помилкою. Зараз шведські власті збираються внести до закону зміни, щоб посилити контроль за перехопленням. Шведська розвідка і контррозвідка була попереджена уникати усілякого обговорення цього питання до його політичного рішення. Втручання Америки буде сприйнято вкрай негативно ».

У секретній депеші із Стокгольма під назвою «Візит шведського міністра закордонних справ Карла Більдта до Вашингтона» (STOCKHOLM 000266) американський посол пише: «Наша співпраця з Швецією в галузі розвідки та збору інформації з Росії - чудово. Директор спецслужби LTGEN Бурджесс приїжджає сюди наступного тижня для переговорів зі шведами по Росії та інших питань ».

Публікація інший депеші Wikileaks піддалася в свій час суворої критики з боку друзів Америки (у тому числі і в Росії) - це список життєво важливих для функціонування американської імперії об'єктів в усьому світі.

Тоді критики говорили, що ця публікація - подарунок терористам. Зараз ми публікуємо секретне додаток до цієї депеші (SECRET STOCKHOLM 000194), в якому посол США в Швеції пише: «ми пропонуємо додати до списку інфраструктуру комунікацій Швеції. Швеція - головний перехрестя європейських комунікацій. Шведська компанія ТеліяСонера володіє і розпоряджається кабелем оптичного волокна загальною довжиною 43,000 км з'єднує Росію і країни Балтії з Європою і США ».

Для шведів це викриття теж стало несподіванкою. Про це пише газета «Дагенс Ніхетер». Член шведського парламенту Крістіан Енгстрем прямо сказав, що «при обговоренні закону представники уряду заспокоювали парламентаріїв, що цей закон не буде використовуватися для шпигунства за шведами, його мета - відстежувати російська транзитний трафік».

У депеші STOCKHOLM 000510 це прояснюється ще більш докладно: «В результаті прийняття закону, шведські компанії зв'язку збираються залишити Швецію. 80% всіх кабельних комунікацій Росії проходять через Швецію, так що закон легалізує перехоплення більшості російських комунікацій. Шведська газета "Свенська Дагбладет" пише, що "мета закону - легалізувати перехоплення російських комунікацій. Костянтин Косачев, який був другим секретарем російського посольства в Стокгольмі (зазначає посол) а зараз керує комісією у закордонних справах Думи, підняв це питання в Думі. Косачов сказав: «Цей закон надав спецслужбам доступ до секретної інформації, і це може зашкодити інтересам Росії».

Шифрограми, розкриті Wikileaks, яскраво демонструють, як шведський уряд вступило у змову з американським урядом проти народу Швеції. Шведський депутат Енгстрем пізніше висловився ще відвертіше: «Над діяльністю FRA немає контролю парламенту, і немає народного контролю. Тиск іде з Америки, а шведське уряд готовий виконати волю американських компаній і влади ».

Після таких зізнань можна не сумніватися в тому, як надійдуть шведські влади із засновником Wikileaks Джуліаном Ассандж, видачу якого вони вимагають: враховуючи ступінь співробітництва шведської влади з США, його можуть видати американцям негайно.  


Ключові слова: Wikileaks, Вікілікс, Джуліан Асанж, російський інтернет під наглядом США

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини