Рейтинг найкращих українських дипломатів

- 10.02.2011 13:48
Рейтинг найкращих українських дипломатів

Експерти, які брали участь в опитуванні, організованому Інститутом світової політики, назвали кращу десятку українських послів за кордоном.

Отже, перше місце (168 балів) у представника України при ЄС Костянтина Єлісєєва. 'Це посол, який непомітно для багатьох перейшов межу від просто перспективного дипломата до одного з помітних' важкоатлетів "українського дипломатичного корпусу ', - відзначають експерти.

Друге місце (104 бали) отримав посол України в Бельгії, глава місії України при НАТО Ігор Долгов. Експерти вважають його одним з кращих за аналітичні здібності і вміння спочатку пояснювати, чому Україна повинна бути в НАТО, а після - розповідати про позаблоковість нашої країни.

Третє місце (92 бали) у посла України в США Олександра Моцика. 'У нього склався імідж надзвичайно обережного дипломата', - констітіруют експерти.

Четвертим у списку кращих (82 бала) став посол України у Великобританії Володимир Хандогій. Експерти поки не беруться скурпульозно оцінювати його роботу, оскільки указ про його призначення був підписаний тільки влітку 2010 року.

П'яте місце в ТОП-10 - за послом України в Німеччині Наталії Зарудної (77 балів). '2010 Рік став для неї роком випробувань. Замість старих проблем з'явилися нові. У позаминулому році послу довелося виправдовуватися за екс-міністра внутрішніх справ України за його поведінку в аеропорту, в минулому році поізошел скандал з представником Фонду Аденауера в Україні Ніко Ланге, якого затримали в 'Борисполі', - відзначають експерти.

Посол України в РФ Володимир Єльченко занімет в цьому списку лише шосте місце (72 бали). Експерти відзначають, що ця посада - далеко не подарунок. 'Щоб потрапити до ТОП-10 йому знадобилося лише 7 місяців. І сьогодні він захоплююче розповідає про потенціал українсько-російських відносин і робить свою справу ', - говорять експерти.

Сьоме місце в "золотий десятці 'дипломатів займає посол України у Фінляндії Андрій Дещиця (49 балів).

Восьмим став посол України в Білорусі Роман Безсмертний (46 балів), який вперше потрапив до десятки кращих.

Дев'яте місце (44 бали) закріпилося за послом України в Китаї Юрієм Костенком. Вступивши на посаду, він пообіцяв, що підніме планку україно-китайських відносин на олімпійський рівень. 'І у нього це вийшло', - констатують експерти.

І замикає десятку кращих дипломатів (36 балів) посол України в Японії Михайло Кулинич.

 Нагадаємо, опитування проводилося серед 30 експертів. Вони оцінювали дипломатів за п'ятьма ключовими параметрами: вміння оперативно і ефективно вирішувати проблемні питання своєї країни, доступ та можливість впливу на ключових політичних гравців у країні перебування, відкритість і активність у діалозі з політиками, експертами та ЗМІ, здатність створювати позитивний імідж своєї країни, організація та участь у публічних заходах, які допомагають налагоджувати діалог між країною посла і країною перебування.

На фото: Костянтин Єлісєєв.

 


Ключові слова: рейтинг найкращих українських дипломатів

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини