В нагоді до Масляної - млинці "Класика"
- 10.02.2011 12:03За даними деяких істориків люди печуть млинці ось вже протягом 5 тисяч років. За цей час придумано дуже багато рецептів як тіста, так і начинок. Кожна господиня робить їх неповторно смачними, легкими, повітряними, що радують око і шлунок. Але, як відомо, першими млинцями були коржики з прісного тіста, тому одна з учасниць кулінарного конкурсу «Широка Масляна» запропонувала згадати класичний рецепт приготування рум'яної смакоти.
Млинці «Класика»
Інгредієнти: 500 мл. молока, 200-300 г борошна, 2 курячих яйця, 2 ч.л. рослинного масла, Сіль, щіпка цукру.
Спосіб приготування: Яйця добре збити, додати рослинне масло, молоко, сіль, цукор. Ще раз все збити, акуратно всипати борошно (спочатку 200 г, потім, якщо тісто рідкуватий, додати решту).
Добре збити тісто, на розпечену сковороду вилити 1 ст.л. рослинного масла, акуратно налити небагато тіста і обертаючими рухами розрівняти його по всій поверхні сковороди.
Млинець повинен підрум'янюватися з країв. Переверніть його і обсмажте до золотистого кольору.
З чим подавати класичні млинці - кожна господиня вирішує по своєму смаку й уподобанням.
Дуже гарні вони з домашнім варенням, сметаною, медом або як за старих часів - з розтопленим вершковим маслом.
Еще по теме: Кулінарна енціклопедія
Коментарі (0)
Другие новости:
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48
- 27.03.2024 13:03
- 25.03.2024 11:19
- 24.03.2024 09:07