Готуємось до Масляної - рецепт французьких млинців
- 08.02.2011 13:07Млинці прийнято вважати традиційно російським блюдом, проте їх по праву можна вважати інтернаціональним стравою. Різновиди як тонких, так і товстих млинців можна зустріти в багатьох кухнях світу. Тонкі млинці з начинкою люблять у Франції та Німеччині. Справжні шанувальники східної кухні знайомі з китайськими варіантом млинців та з індійським (доса). У англійців, американців і мексиканців частіше можна зустріти товсті пишні млинці.
Пропонуємо вам один з рецептів приготування млинців, який представила одна з учасниць кулінарного конкурсу "Широка Масниця".
Одже, французькі млинці (крепи)
Інгредієнти: - 1 чашка теплого молока; - 10 грам вершкового масла; - 1 пакетик (10 грам) ванільного цукру; - 1 ст. ложки цілого маку; - 1 жовток; - щіпка солі; - мука.
Начинка: - 3 повні столові ложки маку; - 3 ч.л. цукру; - 3 ст. ложки молока; - 3 ст. ложки родзинок; - цедра і сік з ¼ лимона.
Приготування
Робимо начинку. Змолоти мак, перемішати його з цукром, молоком і викласти в каструльку. Варити на повільному вогні до загусання. В отриману масу додаємо родзинки, цедру і лимонний сік, можна трохи рому. Поставити охолоджуватися.
Робимо тісто. Нагріти молоко до 25-30 градусів С. Розтопити масло. Змішати жовток, цукор, масло, мак і сіль + ½ склянки борошна. Вливати молоко, розтираючи тісто до отримання однорідної крему. Додати борошна до отримання рідкого тіста. Дати тісту постояти хвилин 10-15. Виливати тісто порціями на розігріту сковорідку тефлонову і пекти на невеликому вогні з одного боку. Викласти начинку на підсмажену сторону і згорнути млинець в трубочку. Подавати в теплому або охолодженому вигляді.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 24.04.2024 16:04
- 23.04.2024 10:14
- 23.04.2024 09:14
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48