Сьогодні закінчуються останні IP-адреси

- 03.02.2011 13:33
Сьогодні закінчуються останні IP-адреси

На прес-конференції, яку проведе сьогодні ICANN в Майамі, буде оголошено про те, що адресний простір в рамках протоколу IPv4 закінчилося.

Представники ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), міжнародна некомерційна організація, що регулює адресний простір інтернету, збирає прес-конференцію в Майамі. На ній буде оголошено про те, що регіональним регуляторам роздані останні вільні адреси в рамках протоколу IPv4. Як повідомляє агентство IDG, в прес-конференції візьмуть участь представники ICANN; NRO (Number Resource Organization), що представляє інтереси всіх п'яти регіональних інтернет-реєстраторів; IAB (Internet Architecture Board), ради з архітектури інтернету; ISOC (Internet Society), міжнародної професійної організації, об'єднує 20 тисяч індивідуальних членів і більше 100 організацій-членів в 180 країнах світу.

На прес-конференції буде оголошено про те, що вільних IP в розпорядженні ICANN більше немає. IANA (Internet Assigned Numbers Authority), Адміністрація адресного простору мережі, що входить до складу ICANN, розподілила останні наявні адресні ресурси серед п'яти існуючих регіональних інтернет-реєстраторів: ARIN, регулюючої адресний простір Північної Америки; RIPE NCC, що відповідає за розподіл адрес в Європі, на Близькому Сході та в Центральній Азії; APNIC, регулюючої адреси в Азії і Тихоокеанському регіоні; LACNIC , курирує Латинську Америку і Карибський регіон; і AfriNIC, яка регулює африканський інтернет.

Регіональні інтернет-реєстратори можуть розпоряджатися отриманими адресами в підконтрольних секторах інтернету, але вже не зможуть звернутися до ICANN за отриманням нових IP. Вільних адрес в рамках застарілого протоколу IPv4 більше немає. За прогнозами експертів, запас вільних IP у регіональних реєстраторів закінчиться вже до 2012 року.

IPv4 був розроблений до вересня 1981 року і зараз перестав відповідати технічним особливостям діючих мереж. Найвідоміший недолік цього протоколу - обмеження адресного простору: за стандартом IPv4 може бути трохи більше чотирьох мільярдів унікальних адрес.

Втім, в цьому році ICANN планує перевести Інтернет на протокол IPv6. Новий стандарт не тільки зніме проблему браку адресного простору, але і дозволить використовувати більш великі пакети даних, розмір яких у швидких мережах може досягати 4 Гб. Протоколом IPv6 передбачена можливість широкого мовлення, коли одні і ті ж дані одночасно відправляються декільком адресатам, а також обов'язкова підтримка захищеного протоколу IPSec, забезпечує шифрування або підтвердження дійсності інформації.  


Ключові слова: IPv4, IPv6, IP-адреси закінчились

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини