Кому не нададуть кредит або іпотеку?

- 22.01.2011 18:38
Кому не нададуть кредит або іпотеку?

10 професій з «чорного списку» банкірів
Експерти компанії Penny Lane Realty склали ТОП-10 найбільш небажаних для банків професій клієнтів, які бажають отримати іпотечний кредит. Зрозуміло, про наявність подібних «чорних списків» або рекомендацій намагаються приховати. Але це не означає, що, наприклад, всі представники тієї чи іншої професії «відмовні». Існують фактори, здатні збільшити шанси клієнта з «чорного списку професій» отримати кредит.

Один з них - наявність кредитної історії, то якщо потенційний клієнт вже брав раніше в цьому банку кредит і зарекомендував себе як «дисциплінований» позичальник. Але зараз - про тих, кому не так «пощастило на старті».

1. Працівники соціальної сфери - двірники, соц.работнікі, малярі
Відмітна особливість - низькі доходи, невисока ступінь інтелектуального розвитку, відсутність додаткових джерел доходу, схильні до вживання алкоголю.

2. Міліціонери
Відмітна особливість - негативне сприйняття даної категорії населенням, невисокий дохід, висока корумпованість. До речі, співробітники ДАІ не всіма кредиторами розглядаються як небажані клієнти.

3. Військовослужбовці
Дана категорія не улюблена всіма банкірами, за винятком Ощадбанку. Відмітна особливість - слабка фінансова грамотність, як правило, прописані на території військової частини, що ускладнює роботу з позичальником.

4. Водії
Відмітна особливість - відносяться до групи осіб ризику, тому що легко можуть втратити джерело доходу у зв'язку з позбавленням водійського посвідчення.

5. Робітники, зайняті в сільському господарстві
Відмітна особливість - сильно залежні від урожайності, погодних умов, відповідно, і джерело доходу залежить від аналогічних критеріїв.

6. Співробітники туристичних фірм
Відмітна особливість - не мають окладу, весь дохід побудований на основі бонусів від угод, залежні від сезонності.

7. Судді та інші недоторканні особи
Відмітна особливість - з ними нереально судиться і як наслідок що-небудь стягнути.

8. Ріелтори
З'явилися в чорному списку з початком кризи і обвалом продажів ринку нерухомості. Основна причина: до 80% доходу - бонуси з продажів. Хороший об'єкт і сприятлива економічна ситуація - хороші продажі і заробіток, і відповідно, навпаки.

9. Співробітники зайняті на будівництві, виконроби
Завжди були в чорних списках, відрізняються невисоким рівнем фінансової грамотності, корумповані. У зв'язку з непрозорістю будівельної практики, постійної зупинкою і поновленням будівництв, фінансово нестабільні.

10. Власники бізнесу / особи, які займаються індивідуальним підприємництвом / малий бізнес
Перші мають власним штатом юристів, адвокатів, тому в разі стягнення заборгованості виникають додаткові труднощі для банку. Також завжди кредитуючи на індивідуальних умовах, у зв'язку з величиною позик вибивають знижки, важко супроводжуються при проведенні операції. У відношенні ПП та малого бізнесу існує думка про схильність до перекручування даних при підтвердженні доходу, відповідно, виникає підвищений ризик.

Також варто врахувати, що практично всі банки упереджено ставляться до співробітників держструктур. Прийнято вважати, що рядові співробітники держструктур не досить високопрофесійні і схильні до великої плинності, якщо знаходяться «не при годівниці», а керівний персонал корумпований.

«Банкам не цікаві малоприбуткові категорії населення, які заробляють до 1000 у.е., - коментує Роман Строілов, директор департаменту приватного і корпоративного кредитування компанії Penny Lane Realty. - В окремих питаннях кредитори мислять як населення: немає довіри в народу до міліції - у кредиторів теж.

Крім малоприбуткових професій, не люблять банки і тих, у кого частину щомісячного доходу більшою мірою виражена у бонусах, відсотках від угод. Мотивація теж елементарна - відсоток не гарантований. А ось оклад в 5000у.е., наприклад, гарантований. Саме ця сума повинна стати основою при розрахунку суми кредиту.

Ще один чинник, здатний збільшити лояльність банку - це наявність зарплатного проекту (договору про нарахування з / п на картку банку між організацією і кредитором), який дозволяє кредитної службі закрити очі на приналежність клієнта до тієї чи іншої професії або як мінімум підвищити лояльність.

Адже в даному випадку ризик підробленої довідки про доходи зведений до мінімуму. Тим більше, що кредитор розглядає дохід за останні 6 місяців і оцінює розмір і періодичність надходжень об'єктивніше. Але карта повинна бути емітована тим банком, де одержуємо кредит. Як правило, саме ця категорія позичальників отримує найбільші знижки за ставкою тому що процес підтвердження доходу і розрахунку платоспроможності автоматизований.


Ключові слова: кому дають кредити 2011?

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини