У Степана Бандери відібрали звання Героя

- 12.01.2011 11:11
У Степана Бандери відібрали звання Героя

Степана Бандеру остаточно позбавили звання Героя України

Указ президента України Віктора Ющенка № 46/2010 від 20 січня 2010 року в Присвоєння Степану Бандері звання "Герой України" визнана недійсною за рішенням суду.

Така інформація сьогодні з'явилася на офіційному сайті президента України. При цьому в повідомленні не вказується, коли, якою суд прийняли це рішення, і по чиєму позовом.

Нагадаємо, 22 січня 2010 року третій президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України провіднику ОУН Степану Бандері.

Европарламент попросил Януковича лишить Бандеру звания героя ...

26 лют. 2010 ... Кроме того, депутаты призвали нового президента Украины Виктора Януковича найти возможность ...

2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнали протиправним і визнав скасування указ про нагородження Бандери, мотивувавши це тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянином України, а Бандера помер в 1959 році, до створення Української держави.

При цьому Конституційний суд відмовив у відкриття конституційного виро "Герой України" визнано недійсним за рішенням суду.

Така інформація сьогодні з'явилася на офіційному сайті президента України. При цьому в повідомленні не вказується, коли, який суд прийняв це рішення, і за чиїм позовом.

Нагадаємо, 22 січня 2010 року третій президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України провіднику ОУН Степану Бандері.

2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і підлягає скасуванню указ про нагородження Бандери, мотивувавши це тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянином України, а Бандера помер в 1959 році, до створення української держави.

При цьому Конституційний суд відмовив у відкритті конституційного провадження у справі про конституційність указу Віктора Ющенка.

Ющенко подав апеляційну скаргу на постанову Донецького окружного адміністративного суду. У червні минулого року Донецький апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, в якій залишив без задоволення 20 апеляційних скарг на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року.

Однак указ Віктора Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України до сьогоднішнього дня був опублікований на офіційному президентському сайті.

Відзначимо, раніше міністр юстиції Олександр Лавринович заявляв, що президенту Віктору Януковичу немає потреби скасовувати укази колишнього президента Віктора Ющенка про присвоєння звань Героїв після рішень судів про їх незаконність.

"Якщо суд ухвалив рішення (про протиправність та скасування указу), то вже нікому нічого не потрібно робити. Воно втрачає силу з моменту рішення, незалежно від прізвища президента", - сказав Лавринович.

Нагадаємо також, що сьогодні Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) розгляне позов донецького адвоката Володимира Оленцевича, який вимагає скасування президентського указу про присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.


Ключові слова: Степан Бандера Герой

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини