Естонський євро відхопив територію Росії

- 07.01.2011 11:58
Естонський євро відхопив територію Росії

Естонський євро, не встигнувши з'явитися, вже посварив багатьох. На монетах із зображенням карти цієї прибалтійської країни хтось побачив дуже велику Естонію, яка приросла за рахунок Псковської області. А хтось побачив дуже маленьку. На монетному дворі визнають, що помилка дійсно була.
Євро в Естонії діє всього тиждень, з рекламних щитів мешканців закликають ближче познайомитися з новою валютою. Правозахисник Сергій Середенко придивився, але не до купюр, а до монет. Обриси Естонії в металі здалися Сергію дещо перебільшеними за рахунок деяких російських територій.
Я задався питанням, а які, власне, межі зображені на карті Естонії, яка, у свою чергу, зображена на реверсі євромонет? - Розповідає Сергій Середенко.
За роз'ясненнями він звернувся до Банку Естонії. Там питання зрозуміли, але відповіли розпливчасто. Сказали, що зображення на монеті - це «художнє уявлення автора малюнка про межі Естонії». Тобто, виходить, реальній карті державних кордонів ескіз може і не відповідати. Порівнювати рубежі кинулася значна частина населення країни. Засперечалися в друкованих виданнях та інтернет-блогах.

Повна відповідність з картою сучасною, - пише один блогер. «Хоча частину Ленінградської області і внизу Печори прибрали собі», - відзначає інший.
Втрутитися довелося офіційним особам. Згадали, що коли малювали ескіз, помилка дійсно закралася, але її усунули. Зараз карта повинна бути вірною. Похибки, якщо і є, то з-за формату. Територія Естонії - всього 45 тисяч квадратних кілометрів, на монеті дрібні деталі зобразити важко.
Про гучність історії можна було забути, але тепер обурилися представники народу з півдня республіки. Якщо юристу Середенко здавалося, що Естонії на євро занадто багато, ті порахували, що її там дуже мало! Потрібно домалювати ще.

Ми вже кілька днів в єврозоні. На монетах урізана карта. Там немає частини Сетумаа, і естонці проти, - говорить Ахто РООД.
Естонській народності сету хотілося б бачити частину землі на східному березі річки Нарви і так званий «Сетусскій чобіт» - це Печорський район Псковської області. Місцевість болотиста, але це в Естонії - справа принципу. Такими були кордону заТартуським мирним договором 1920 року.

Рубежі змінилися ще після Другої світової війни, але багато хто в Естонії до цих пір не згоднен. У 2005 році Росії та Естонії навіть не вдалося ратифікувати договір про кордон. І тепер грошове питання знову повернув естонців до земельного спору.


Ключові слова: фото євро де намальована частина росії

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини