Шокуючі фінансові прогнози на 2011 рік

- 23.12.2010 10:40
Шокуючі фінансові прогнози на 2011 рік

Шокуючі передбачення на 2011 рік

Щороку Saxo Bank публікує "Шокуючі передбачення". Це спроба економістів та аналітиків банку виявити рідкісні, але які мають велику силу події, які виходять за рамки звичайних ринкових очікувань (так звані "чорні лебеді").

Як відзначають автори, ця публікація є інтелектуальна вправа, можливість для інвесторів протестувати свій портфель на міцність у разі виникнення ринкових катаклізмів. "Саме ці катаклізми ми і намагаємося спрогнозувати з надією, що вони все ж таки не відбудуться (тим не менш, у 2010 ми мали рацію в 3 випадках з 10). У цьому році ми розмірковуємо про долю долара, ціни на нафту, а також вперше в історії "пророцтв" говоримо про Росію ", - говориться в огляді.

Отже, "шокуючі пророкування":

Конгрес США заблокує третій раунд кількісного пом'якшення. У міру наближення другої половини 2011 року політики і вчені значно досягнуть успіху в тому, щоб виставити Федеральну резервну систему (ФРС) головним винуватцем в краху житлового ринку і боргової катастрофі в США. Між тим, найбільші банки знову опиняться в скрутному становищі: їх платоспроможність буде під загрозою через неякісні іпотечних портфелів.

Голова ФРС Бернанке збере навколо себе членів Комітету з відкритого ринку (FOMC), щоб оголосити про додаткове суттєве розширення грошово-кредитної політики і в черговий раз врятувати постраждалі банки та уряди. Однак підтримуваний політичними тенденціями виклик, кинутий Роном Полом влади ФРС, може призвести до того, що конгрес позбавить ФРС можливості збільшувати свій баланс, і це в кінцевому підсумку поставить під загрозу подвійний мандат ФРС із зайнятості та інфляції.

Компанія Apple купить Facebook

Як би ви вчинили, якби вам захотілося стати лідером споживчого ринку електронних та мобільних пристроїв, але вам не вистачало б значущого присутності в соціальних мережах? А ще на все про все у вас є $ 51 млрд? Ви купите Facebook - колиска всіх соціальних мереж. За оцінкою сайту sharespost.com Facebook коштує $ 43 млрд. В інтерв'ю генеральний директор компанії Apple Стів Джобс заявив, що Apple обговорювала з Facebook можливості співпраці, але переговори так ні до чого і не привели. За словами Джобса, Facebook висунула обтяжливі умови. На конференції Web 2.0 Summit засновник Facebook Марк Цукерберг закликав Apple зменшити обороти у своєму прагненні інтегрувати Ping і Facebook.

Взагалі-то Стів Джобс може купити Facebook цілком. Це більш ніж логічно. Facebook не конкурує з Apple і "не пасує" перед Google, що подобається Джобсу, враховуючи, що Google став його новим ворогом номер один.

Apple і Facebook - союз, укладений на небесах. Гігантська база користувачів Facebook на 500 мільйонів людей вбудовується у всі продукти і послуги, і кожен користувач Facebook автоматично отримує рахунок у iTunes Store, а чат FaceTime інтегрується в чат Facebook. А це - величезна кількість пристроїв введення та виведення.

Індекс долара виросте на 25%

Якийсь час траєкторія економічного зростання в 2011 році в більшості країн світу здасться сприятливою, принаймні, скрізь, крім Європи і Японії. Але тут виникають проблеми в Китаї, де новий 12-й п'ятирічний план, покликаний поліпшити споживання щодо виробничої та будівельної активності, не спрацьовує. Беручи до уваги, що у зв'язку зі зміною політики, промислова база Китаю росте все повільніше або не зростає зовсім, економіки країн-супутників, що залежать від китайського

попиту, можуть серйозно постраждати.

Це призведе до різкого скорочення світового попиту на високоризиковані активи, а, враховуючи те, що японська економіка переживає серйозні труднощі, а в єврозоні панує хаос, американський долар вже не здається таким поганим вибором, як раніше. Ставлення змінюється і тому, що ринок активно продавав валюту на початку року. У результаті скорочення коротких позицій до кінця третього кварталу 2011 року індекс долара виросте на 25%.

Прибутковість по 30-річних облігаціях США впаде до 3%

Політика девальвації долара, яка бере свій початок у валютних війнах 2010 року, змушує ринки, що розвиваються використовувати вільні долари для покупки державних казначейських облігацій. Економіка США балансує на краю "японізації" в умовах уповільнення темпів інфляції. Заходи ФРС по кількісному пом'якшення не принесли нічого доброго, крім того, що полегшили проблемні баланси американських банків. Платник податків отримав тільки зростання цін на акції.

Крім того, для повноцінного відновлення економіки не вистачає стимулів. А ще є єврозона, де ЄЦБ, ЄС і МВФ не можуть впоратися з проблемами в периферійних країнах групи PIIGS (Португалія, Італія Ірландія, Греція, Іспанія), що змушує схвильованих інвесторів вкладати гроші в безпечніші активи дядька Сема. У другій половині 2010 року позитивні настрої в США збільшилися, але в 2011 році вони зникнуть, і прибутковість по 30-річних облігаціях впаде до 3%.

Курс австралійського долара до фунта стерлінгів упаде на 25%

Британці повертаються до старих цінностей: більше працюють, більше економлять. І ось в 2011 році несподівано починається потужне відновлення, і посаджена на дієту країна кидає виклик скептикам.

Ринки розлютився на Великобританію, беручи до уваги повсюдні очікування того, що темпи розвитку економіки сповільняться в міру реалізації заходів прем'єр-міністра Кемерона зі скорочення витрат у системі. Однак скорочення не вплинуть на споживчі настрої, і в результаті позитивного впливу реальної економії на виробництво, британська економіка відновиться у другій половині 2011 року і за підсумками року стане лідером зростання в Європі.

Австралія, навпаки, переживе спад, тому що Китай все сильніше тиснутиме на педаль гальма, щоб не дати інфляції вийти з-під контролю. До цього додається ще й австралійський ринок нерухомості, який в кращому випадку потребує стримуючих заходи, а в гіршому нагадує міхур, який ось-ось лусне. Все це створює умови для падіння курсу австралійського долара до фунта на 25%.

Ціна на нафту злетить, але потім відіграє третину

Нафта, підтримувана макроекономічними очікуваннями інвесторів, продовжить рости, і на початку 2011 року перевищить $ 100 за барель на тлі ейфорії від того, що американська економіка звільнилася від пут. На відміну від 2008 року, стимулів для продовження зростання не буде. Інвестори відчують зневіру і замішання. У другій половині року почнеться сильна корекція, яка призведе до зниження ціни на нафту на одну третину.

Ціна на природний газ зросте на 50%

Початок 2011 року буде характеризуватися надлишком запасів газу, тому що через спад у світовій економіці, пропозиція газу протягом двох років перевершувало попит. Це і стало причиною двозначних збитків впродовж двох років. Але протягом 2011 року фундаментальні фактори для торгівлі на біржі Henry Hub значно покращаться. Збільшення промислового попиту в умовах відновлення американської економіки, історична дешевизна щодо нафти та вугілля, вирівнювання форвардної кривої та реалізація пропозицій щодо збільшення експорту газових резервів США - все це призведе до того, що пасивні інвестиції в газ стануть більш прибутковими. Крім того, через надзвичайно сильного похолодання запаси будуть стрімко виснажуватися. У зв'язку з цим в 2011 році на біржі Henry Hub очікується зростання цін на природний газ на 50%, що відбувається раз на 25 років.

Ціна на золото підніметься до $ 1800 на тлі загострення валютних війн

Валютні війни повернуться в 2011 році. Цьому посприяє поліпшення стану американської економіки, а не необхідність стимулювати економічне відновлення. Дефіцит торгового балансу в США збільшиться, так як споживачі і адміністрації окремих штатів знову дістануть свої гаманці. В умовах зростання дефіциту план президента Обами "збільшити експорт у два рази протягом найближчих п'яти років" все більше нагадує порожню фантазію. Тиск на Китай збільшиться, і інвестори будуть вкладати кошти в метали у пошуках стабільності. Золото подорожчає до $ 1800 за тройську унцію.

Індекс S & P500 встановить історичний максимум

Бен Бернанке, користуючись своїм зобов'язанням "гарантувати зростання на фінансових ринках", в 2011 році продовжить накачувати систему ліквідністю. Цілком очевидно, що єдина стратегія, якої потрібно дотримуватися, це - купувати на спадах. Але тактика, хоча і являє собою картковий будинок, в дійсності працює на ФРС, тому що американський споживач починає збільшувати витрати, дивлячись на те, як поліпшується його портфель акцій, і прощайте все своєму інвестиційному менеджеру.

Проте корпоративний сектор Америки не купується на цю ейфорію і не вважає, що висока ціна акції є індикатором росту, і продовжує вживати заходів зі скорочення частки позикових коштів - збільшення маржі, обережний підхід до витрат та управління балансом, рефінансування боргу під майже нульові ставки та інше . Далі починається справжнє відновлення, і основний індекс США залишить позаду максимум 2007 року на шляху до позначки 1600 пунктів.

Індекс РТС досягне 2500 пунктів

У 2011 році для російського індексу РТС складуться ідеальні умови. На початку року почне надуватися черговий глобальний економічний міхур, і це спровокує зростання ціни на нафту вище $ 100 за барель. Середньостатистичному американському інвестору нічого не залишиться робити, як тільки купувати на спадах акції на американському ринку, а фанати російського фондового ринку усвідомлюють цінність цього індексу за коефіцієнту P / E (відношення капіталізації до прибутку) в перспективі одного року на рівні 8,6 і коефіцієнту P / B на рівні 1,26. Індекс РТС в 2011 році зросте майже у два рази до рівня 2500 пунктів. За оцінкою ринку опціонів, існує один шанс із дванадцяти, що це відбудеться. Індекс РТС досяг таких рівнів лише одного разу - в середині 2008 року.


Ключові слова: прогнози банкиров на 2011 рік

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини