Як зробити годівницю для птахів? Фото

- 18.12.2010 13:31
Як зробити годівницю для птахів? Фото

Прийшов час подбати про наших менших братів - птахів, і зробити для них годівницю. Звичайно, можна узяти порожній молочний пакет або пластикову пляшку і швидко спорудити щось схоже. Між тим, зробити дерев"яну годівницю для птахів своїми руками зовсім не важко, і служити вона буде не один сезон.

Найпростіша у виготовленні дерев'яна годівниця складається з фанерного дна з бортиками і жорстких опор, на яких кріпиться дах. Бортики нехай будуть досить високими, щоб поривами вітру не здувало пшоно або насіння. А дах у саморобній годівниці - елемент обов'язковий, вона захищає корм від дощу і снігу. Зробити таку просту годівницю під силу кожному.

Якщо підключити фантазію, то можна спорудити і щось більш оригінальне, наприклад, хатинку на курячих ніжках, ротонду з колонами або будинок-телефон. Основою такої конструкції буде каркас з рейок. Каркас обшивають водостійкою фанерою, кріпимо дно і накриваємо дахом. У стінах робимо отвори у вигляді високих вікон, дверей або у формі арок. Заздалегідь прикиньте їх розміри. Чим вони більші, тим крупніше пташки будуть прилітати до годівниці.

Якщо є ймовірність, що косі дощові струменя будуть потрапляти на дно годівниці, зробіть в ньому кілька маленьких отворів.

Всі деталі годівниці перед складанням офарблюємо. Для фарбування можна використовувати колеруют антисептики різних кольорів. Проведіть експеримент: зробіть дві годівниці, одну пофарбовану в яскравий колір, іншу - в монохромний і повісьте поруч. Поспостерігайте, яка з них більше сподобається птахам.

Дивіться також:фото птахів, додайте фото свого домашнього улюбленця!!!

Способи кріплення «пташиною їдальні» різні. Годівницю можна повісити на гілку дерева або закріпити на стіні будинку. Головне, вибрати таке місце, щоб воно було закрите від вітру і недоступно для кішок.

Кожна пташок зі своїми звичками. Ось, наприклад, наш частий гість - великий строкатий дятел. Поцупить з годівниці насіннячко або шматочок хліба і летить до уподобаного наперед дереву. Засуне видобуток у щілину і поїдає, обробляючи її дзьобом. Так йому зручніше. Дятли не схильні до переміщень, мешкають на своїх ділянках, а чужинців залітних проганяють.

Синиці і всюдисущі горобці тримаються зграйками і постійно перелітають в пошуках корму з місця на місце. Так їм легше прогодуватися в холодну пору року. Сьогодні птиці навідаються до вашої годівниці, а завтра - до іншої.

Годівниці особливо потрібні в зимовий час, у період сильних морозів і снігопадів, коли знайти корм птахам значно важче, ніж влітку. Зимова їдальня буде працювати і навесні, до тих пір, поки не проклюнеться перша зелень. Зерна, насіння і горіхи слід підсипати регулярно, інакше, виявивши кілька разів годівницю порожній, птиці полетять в інше місце.

Традиційний корм для птахів у зимовий час - овес, насіння соняшнику, насіння гарбуза, крихти пшеничного хліба, пшоно, сушені ягоди, шматочки фруктів і навіть несолоне сало. А ось житній хліб, шкірку бананів і цитрусових птахам краще не давати - це небезпечно для їхнього здоров'я.

До годівниці, в залежності від «меню», навідуються різні пернаті. Дятли, повзики і синиці воліють насіння гарбуза і соняшника, шматочки сала. Щиглики, зеленушки і горобці - просо, овес і пшоно. А ось омелюхи і наші зимові гості - снігурі, люблять поласувати гронами ягід горобини, бузини та калини. Шишкар і дятли з задоволенням клюють жолуді, шишки й горіхи.

У кожного птаха свої переваги. Головне - не дати їм загинути в зимову холоднечу від голоду. А вони будуть нам за це вдячні і очистять наші сади навесні від шкідників.

Спорудити годівницю для птахів не складно, беріть пилу і молоток, і - за справу! ..


Ключові слова: кормушка для птахів

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини