Щоденний огляд публікацій Вікілікс: 15 грудня

- 16.12.2010 16:54
Щоденний огляд публікацій Вікілікс: 15 грудня

Щоденний огляд публікацій Вікілікс: 15 грудня

Публікації WikiLeaks середи, 15 грудня 2010

Ми представляємо щоденний довідник публікацій таємних повідомлень з американських посольств за матеріалами The Guardian і міжнародних партнерів видання.
Guardian (Великобританія)

• Місцеві правоохоронні органи саботували спроби Великобританії зупинити постачання кокаїну з Гани.
• США і Великобританія все більш і більш стурбовані впливом південноамериканських картелів, які здійснюють контрабанду наркотиками в Європу через Західну Африку.

Der Spiegel (Німеччина)

• Повторна спроба Швейцарії зустрітися з представниками Сполучених Штатів та Ірану, щоб обговорити питання іранських ядерних програм розглядається в США як небезпечна.

El País (Іспанія)

• Повідомлення цього року показують, що під час іспанського президенства в ЄС Сполучені Штати чинили тиск на Іспанію, щоб не знімати заборону на постачання зброї до Китаю. Заборона була введена з часів трагедії на площі Тяньаньмень у Пекіні в 1989 році.
• Також стало відомим, що такі держави Європейського Союзу, як Греція, Ірландія, Угорщина, Німеччина і Данія регулярно консультуються з американськими посольствами перед відвідуванням зустрічей Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Le Monde (Франція)

• Французька преса перебуває під наглядом, як повідомляється в секретних документах. В одному документі об'ємом в шість сторінок, датованому січнем 2007 року, американське посольство в Парижі задається питанням, чому французька преса більше не піднімає питання етнічних меншин, зокрема інтеграцію. Чиновники США приходять до висновку, що французькі журналісти вважають себе інтелектуалами, чия робота полягає в тому, щоб більше аналізувати події і робити вплив на читача, ніж надавати йому факти.

Публікації WikiLeaks, день 16-й: основні моменти сьогоднішнього дня.

Вівторок, 14 грудня 2010

Ми представляємо щоденний довідник публікацій таємних повідомлень з американських посольств за матеріалами The Guardian і міжнародних партнерів видання.

Guardian (Великобританія)

• Спроби Великобританії обратітьсяобратіться до мусульманської громадськості увінчалися невеликим успіхом, згідно з даними американських дипломатів.
• Новий голова RBS - Королівського банку Шотландії сер Філіп Хемптон, визнає, що колишні директори банку були не в змозі відповідати своїм обов'язкам і справлятися з ними.
• За шість місяців до того, як глобальна фінансова криза досягла свого піку, голова Державного банку Англії Мервін Кінг вже розробив глобальний антикризовий план.
• Американські чиновники переконують керуючих британськими банками, щоб ті робили більш суворі заходи по відношенню до банків Ірану, які знаходяться під підозрою в зв'язках з ракетними програмами.
• Секретні повідомлення з Дублінського посольства показують, що США були стурбовані ситуацією, що склалася з банками Ірландії ще в жовтні 2008 року.
Der Spiegel (Німеччина)

• Американські чиновники борються з ієрархічними та старомодними ідеями, які мають місце бути в Ватикані.
El País (Іспанія)

• Починаючи з 2004 року десятки повідомлень з американських посольств у Мадриді, Рабаті і Парижі показують, що іспанський соціалістичний уряд таємно підтримувало Марокко на переговорах з відновлення контролю над Західною Сахарою. Прем'єр Міністр Сапатеро запропонував створити для цих цілей автономну область на зразок Каталонії в Іспанії. Президент Алжиру Бутефліка засудив несподівану позицію іспанців, що відбилося на підвищенні цін на газ, який експортується до Іспанії з Алжиру. Ціни зросли на 20%. У повідомленнях також говорилося, як критикують іспанські чиновники президента Франції Ширака. Вони назвали його «великим прихильником Марокко, ніж самі марокканці».
• Вдова Ясіра Арафата на ім'я Суха скаржилася послу США в Тунісі про втрату її майна і туніського паспорта, звинувачуючи у всьому дружину туніського президента Лейлу Бен Алі. Все це погано позначилося на її дочки, і її вигнання сприяв той факт, що вона зв'язалася з Королевою Йорданії Ранією, щоб спробувати зупинити шлюб племінниці Лейли і дубайського еміра. Він вже був одружений на сестрі йорданського короля.

Le Monde (Франція)

• У 2007 році посол Сполучених Штатів в Єгипті наважився назвати називати уряд диктатурою і передбачав проблеми з сином президента Хосні Мубарака Джамалом, виходячи з того, що він перш за все син глави держави. Єгипетської армії дуже не подобався Джамал, вони називали його людиною, "який навіть не закінчив свою військову службу". У повідомленнях йдеться, що можливість державного перевороту може підкріпитися тим фактом, що президент помре, але це не повинно спричинити за собою ще якесь продовження.

New York Times (США)

• Деякі документи, опубліковані WikiLeaks, в даний момент є менш «агресивними» по відношенню до посольства США, ніж випущені раніше.

Переклад Зан


Ключові слова: огляд публікацій Вікілікс

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини