Що приготувати на Новий рік 2011? Рецепти

- 06.12.2010 23:42
Що приготувати на Новий рік 2011? Рецепти

 

За китайським календарем на порозі у нас рік Кролика, м'якого, пухнастого, красивого і миролюбного тварини. Для того, щоб Новий рік був вдалим, новорічна ніч яскравою і іскрометною, а стіл неповторним, кожна добра господиня повинна знати, як правильно прикрасити святковий стіл і які страви приготувати на Новий 2011. Що ж подати на стіл і як його прикрасити для зустрічі року Кота або Кролика?!

Нехай новорічний стіл тішить головних гостей цього вечора - пухнастих котики і кролика великою кількістю овочів, фруктів, зелені - це для другого, рибними стравами - для першого. Особливо вітається петрушка, зелений лук, кінза, кріп і безліч листя салату, як прикраса столу та складових частин закусок. Щоб порадувати вимогливого кота, варто подати до столу смажену курку, індичку або свинину.

Зрозуміло, страви новорічного столу не повинні містити в собі кролятину? Є два варианти: готувати м'ясо чи ні. Кожна господиня вирішує на свій розсуд.

Відмінними стравами для новорічного столу 2011 стануть: свинина запечена під сиром з ананасовим кільцями, курка, запечена цілком (можливо, фарширована чорносливом з курагою або грибами), фарширована щука, заливне з судаком, фореллю або сьомгою. З салатів краще приготувати знаменитий Цезар; салат з курочкою, ананасом і авокадо, не зайвою буде «Оселедець під шубою», і до речі, від традиційного «Олів'є» кіт теж не відмовиться ...

Також, можна приготувати на Новий 2011 рік та подати красиві м'ясні, рибні та сирні нарізки. І обов'язково поділитися смачненьким зі своїм домашнім тваринам, якщо таке є.

  • Прикрасити стіл краще всього скатертиною жовтих, помаранчевих або сріблястих і золотистих кольорів. Нехай на столі пляшок свічки, що гармоніюють з скатертиною кольоровою гамою. Несподіваним і приємним сюрпризом для гостей стане невеликий антураж - купіть кілька м'яких звірят - іграшок (котів і кроликів, природно), поставте поруч із виделками й ножами під час сервірування, і нехай кожен звір «тримає» в руках табличку з ім'ям свого господаря на сьогоднішній вечір, так гості легко знайдуть свої місця за столом ... Не зайвим буде прикрасити і салати з жарким: кролики легко робляться з відварених курячих яєць, вушка вирізаються з болгарського перцю, а очі можна зробити з маслінок або чогось ще (напружте фантазію). І веселого Нового 2011 вам!

Рецепти:

Закуски

1. Морква по-корейськи

Ця закуска буде користуватися надзвичайно популярністю в Новий рік 2011, адже цей рік символізує Кролик.
Тобі знадобляться: 500 г моркви, 1 шт. ріпчастої цибулі, 3 зубчики часнику, 50 грам рослинного масла, 9% оцет 2 столові ложки, коріандр на кінчику чайної ложки, чорний мелений перець, дрібка цукру, сіль.
Морква потрібно вимити, почистити і натерти на спеціальній тертці тоненькою соломкою. Часник очистити і дрібно нарізати. Коріандр притиснути за допомогою столової ложки на дошці і роздавити. Потім моркву посип коріандром, чорним меленим перцем, сіллю, цукром. Додай до цієї суміші часник. Цибулю почистити і дрібно наріж. Обсмаж його на рослинному маслі до золотисто-коричневого кольору. Потім цибулю треба викинути, а масло, яке в сковороді потрібно вилити в моркву і гарненько перемішати. В кінці додати оцет і ретельно перемішати. Поставити в холодильник настоюватися 6-8 годин.

2. Рулетики з лаваша з рибою, сиром і часником

Тобі знадобляться: 2 вірменські лаваша, 1 банка сайри в олії, 3 варені яйця, 200 г сиру, 3 зубчики часнику, кріп, майонез.
Сайру необхідно подрібнити виделкою в тарілці, варені яйця натерти на крупній тертці, сир натерти на дрібній тертці, а часник пропустити через чесноковижімалку. Кріп дрібно нарізати. Всю цю суміш потрібно перемішати з майонезом. Розклади перший лист лавашу, і покрий його тонким шаром отриманої суміші. Потім накрий другим листом лаваша і також покрий його сумішшю. Після чого акуратно зверни обидва лаваша в один тугий рулет. Постав на 1 годину просочуватися в холодильник, а вже після цього можеш нарізати на скибочки.

Салати

1. Салат з копченого м'яса і овочів

Тобі знадобляться: 200 грам копченого м'яса, 2 штуки солодкого болгарського перцю, 2 штуки помідор, 1 шт. свіжий огірок, майонез і зелень для прикраси.
Наріж всі зазначені інгредієнти тонкою соломкою, змішати, заправити майонезом і прикрась зеленню перед подачею на стіл.

2. Салат з креветками та ананасами

Тобі знадобляться: 150 г очищених відварених креветок, 3 варені яйця, 150 г сиру, 200 г консервованих ананасів, 1 чайна ложка соку лимона, майонез, зелень для прикраси.
На тарілку виклади листя салату, на них поклади дрібно нарізані шматочки ананаса, змасти цей шар майонезом. Потім поклади натерті на крупній тертці яйця, також змасти майонезом шар. Зверху виклади красиво креветки, скропи їх соком лимона. Прикрась гілочкою петрушки або кропу.

Гаряче блюдо

Запечена курка (або індик) з картоплею

Ця страва є класикою, і зовсім не важко в приготуванні. Тобі знадобляться: 1 шт. курка, 200 г майонезу, 5 часточок часнику, 12 картоплин, рослинне масло, сіль, чорний мелений перець, зелень для прикраси.
Вимий курку, обсуши. Натри її сіллю і перцем зовні і всередині. Часник пропусти через прес і змішай з майонезом - цією сумішшю також ретельно натри курку всередині і зовні. У такому стані постав курку маринуватися у холодильник на 3 години, а краще на ніч. Картопля почисть і наріж кружечками. На деко налий трохи рослинного масла, і акуратно виклади картоплю, посолити і поперчити його, також можна посипати його спеціальної приправою. Зверху полів невеликою кількістю рослинного масла. На середину листа поклади курку. Постав у розігріту духовку, при 180 градусах запікатися на 1,5 години. При подачі на стіл посип блюдо січеною зеленню.

На десерт відмінно підійде торт - морозиво та фрукти.


Ключові слова: рецепти до Новогороку 2011

Коментарі (1)
юдюшка | 27.12.2010
прикольно рік кролика

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Шахраї ошукали буковинців на суму майже 73 тисячі гривень протягом минулої доби 30 квітня двоє заявників стали жертвами шахрайських дій
- 01.05.2024 11:13
Україна заявила про часткове відступлення від Європейської Конвенції про права людини У заяві зазначено, що під час воєнного стану можливі обмеження
- 30.04.2024 15:29
На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23

Всі новини