Російські супутники ГЛОНАСС впали в океан. Збитки - мільярди

- 05.12.2010 19:44
Російські супутники ГЛОНАСС впали в океан. Збитки - мільярди

Три супутника "ГЛОНАСС-М", запущені в неділю з Байконура на ракеті-носії "Протон-М" для завершення формування російської навігаційної угруповання ГЛОНАСС, за попередніми даними, впали в несудоплавною районі Тихого океану, орієнтовно недалеко від Гавайських островів, повідомив РІА " Новости "джерело в ракетно-космічній галузі.

"Балістики все перевірили: розгінного блоку ДМ-3 з космічними апаратами немає ні на основний, ні на проміжній, ні на аварійній орбітах. Розрахунки показують, що, швидше за все, розгінний блок з космічними апаратами впав у Тихому океані в районі Гавайських островів", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше джерело, що брало участь в операції по виведенню космічних апаратів на орбіту, повідомляв, що супутники, за попередніми даними, виведені на більш високу, ніж потрібно, орбіту.

Всього на орбіті в системі ГЛОНАСС з виведенням цих трьох супутників повинні були запрацювати 24 супутники - по вісім космічних апаратів у трьох площинах.

Між тим, президент Дмитро Медведєв у своєму посланні Федеральним Зборам поставив завдання завершити формування орбітальної угруповання ГЛОНАСС до кінця цього року. Тепер це завдання, по всій видимості, виконана не буде.

Збиток від невдалого запуску трьох навігаційних супутників може скласти кілька мільярдів рублів, повідомили "Інтерфаксу" в неділю.

"Космічні запуски звичайно страхуються. Сьогоднішня НП напевно відноситься до страхового випадку. Думаю, збиток може скласти кілька мільярдів рублів", - розповів співрозмовник агентства.

Він зазначив, що в цю суму входить вартість трьох навігаційних апаратів і ракети-носія. "Вартість західних супутників цього класу становить близько $ 100-200 млн за один апарат. Наші супутники коштують набагато дешевше, тим не менш, в цілому вартість трьох апаратів становить кілька мільярдів рублів", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, за неофіційною інформацією, вартість ракети-носія "Протон-М" і розгінного блоку ДМ, які повинні були вивести на орбіту супутники "Глонасс-М", складає близько $ 70 млн.

Російська глобальна навігаційна супутникова система ГЛОНАСС - аналог американської GPS - була прийнята в експлуатацію в 1993 році. ГЛОНАСС призначена для визначення за допомогою портативних переносних або вбудовуваних супутникових приладів-навігаторів місця розташування і швидкості руху морських, повітряних і сухопутних об'єктів, в тому числі і людей, з точністю до одного метра. Для навігації використовуються цифрові карти, дані яких вводяться в навігатори.

Джерело: фото /wallpaper.zoda.ruв


Ключові слова: впали російські супутники

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58

Всі новини