Російські супутники ГЛОНАСС впали в океан. Збитки - мільярди

- 05.12.2010 19:44
Російські супутники ГЛОНАСС впали в океан. Збитки - мільярди

Три супутника "ГЛОНАСС-М", запущені в неділю з Байконура на ракеті-носії "Протон-М" для завершення формування російської навігаційної угруповання ГЛОНАСС, за попередніми даними, впали в несудоплавною районі Тихого океану, орієнтовно недалеко від Гавайських островів, повідомив РІА " Новости "джерело в ракетно-космічній галузі.

"Балістики все перевірили: розгінного блоку ДМ-3 з космічними апаратами немає ні на основний, ні на проміжній, ні на аварійній орбітах. Розрахунки показують, що, швидше за все, розгінний блок з космічними апаратами впав у Тихому океані в районі Гавайських островів", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше джерело, що брало участь в операції по виведенню космічних апаратів на орбіту, повідомляв, що супутники, за попередніми даними, виведені на більш високу, ніж потрібно, орбіту.

Всього на орбіті в системі ГЛОНАСС з виведенням цих трьох супутників повинні були запрацювати 24 супутники - по вісім космічних апаратів у трьох площинах.

Між тим, президент Дмитро Медведєв у своєму посланні Федеральним Зборам поставив завдання завершити формування орбітальної угруповання ГЛОНАСС до кінця цього року. Тепер це завдання, по всій видимості, виконана не буде.

Збиток від невдалого запуску трьох навігаційних супутників може скласти кілька мільярдів рублів, повідомили "Інтерфаксу" в неділю.

"Космічні запуски звичайно страхуються. Сьогоднішня НП напевно відноситься до страхового випадку. Думаю, збиток може скласти кілька мільярдів рублів", - розповів співрозмовник агентства.

Він зазначив, що в цю суму входить вартість трьох навігаційних апаратів і ракети-носія. "Вартість західних супутників цього класу становить близько $ 100-200 млн за один апарат. Наші супутники коштують набагато дешевше, тим не менш, в цілому вартість трьох апаратів становить кілька мільярдів рублів", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, за неофіційною інформацією, вартість ракети-носія "Протон-М" і розгінного блоку ДМ, які повинні були вивести на орбіту супутники "Глонасс-М", складає близько $ 70 млн.

Російська глобальна навігаційна супутникова система ГЛОНАСС - аналог американської GPS - була прийнята в експлуатацію в 1993 році. ГЛОНАСС призначена для визначення за допомогою портативних переносних або вбудовуваних супутникових приладів-навігаторів місця розташування і швидкості руху морських, повітряних і сухопутних об'єктів, в тому числі і людей, з точністю до одного метра. Для навігації використовуються цифрові карти, дані яких вводяться в навігатори.

Джерело: фото /wallpaper.zoda.ruв


Ключові слова: впали російські супутники

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини